Reacties voor: Opinie: Waarom de AirPower 1 jaar na afblazen nog steeds invloedrijk is

De AirPower-mythe leeft voort
Het is dit jaar alweer een jaar geleden dat Apple een streep zette door de AirPower. Toch heeft het accessoire nog steeds invloed op menig accessoiremaker, zo bleek ook deze CES weer.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Ik ben al voorzien sinds de iPhone X, maar op de vraag of het er ooit van komt?
    Daar is geen twijfel over mogelijk, het is gewoon een kwestie van tijd en zal gewoon nog een paar jaar nodig hebben.
    Sterker nog, men is zelfs bezig met draadloos opladen op afstand, ik ben er dan ook van overtuigd dat we over zo’n 20 á 30 jaar onze gadgets zullen opladen op elk moment en plaats in de kamer/ruimte waar we ons bevinden.

  2. @Maurice: 20 jaar? Maak er maar 5 van

  3. Ik vond de airpower helemaal niet voorruit strevend, het was een hersenspinsels dat de realiteit niet kon bereiken en dat alleen maar om mensen een extra rede te geven om je iPhone te upgraden.
    “Ja want straks laad alles op één matje dus doe die airpods er ook maar bij”.
    Ik heb het mensen horen zeggen.

  4. Vind het wat gezocht, alsof t universum rond Apple draait.
    Waarom zouden fabrikanten dat niet ontwikkelen zonder invloed van Apple ?
    Apple heeft heel dat draadloos laden niet bedacht.
    Is er ook al heel lang bij tandenborstels , in principe hetzelfde systeem .

  5. En Nikolai Tesla heeft electriciteitstransport door de lucht al zo’n 80 jaar geleden uitgevonden. Helaas was hij ook te vooruitstrevend en is het er nog steeds niet…

  6. Ik gebruik al een paar maanden SliceCharge Pro van HardCiderLabs. Zelfde mooie, witte design. Een dedicated plekje voor de Apple Watch en de rest van het matje heeft 5 ‘coils’ waardoor je niet hoeft na te denken waar je ze neerlegt. Top!

  7. Ik begrijp de hele heisa rond Airpower niet. Plots lijkt het van levensbelang dat het niets mag uitmaken waar je je iPhone precies neerlegt op de laadmat. Zijn we dan zo lui geworden het teveel gevraagd is om je iPhone netjes in het midden van de laadmat te leggen? … en ok nog eens bereid om daar een pak euro’s extra voor neer te tellen? Moeten er ten koste van de planeet spullen uitgevonden worden die we, als we eerlijk zijn, helemaal niet nodig hebben?

    Ik heb een goedkope Ikea laadmat waar ik mijn iPhone netjes op moet mikken en ben daar perfect gelukkig mee 👍 Ik hoef dus geen dure Airpower.

  8. @Stephan: Meen je dat nu écht: moet je NADENKEN om je iPhone in het midden van een laadmat gelegd te krijgen???

  9. Mijn draadloze lader is de LIVBOJ van de Ikea. Zeer goedkoop (5 euro!), QI-Certified (dus het officiële keurmerk) en super plat. Werkt perfect, het is alleen niet de snelste. Maargoed. Ik laad mijn telefoon dan ook vooral ‘s nachts draadloos op. Dus of mijn telefoon dan binnen 2 uur opgeladen is, of 6 uur, zal mij een worst wezen. 🙂

  10. Origineel geplaatst door Bep
    En Nikolai Tesla heeft electriciteitstransport door de lucht al zo’n 80 jaar geleden uitgevonden. Helaas was hij ook te vooruitstrevend en is het er nog steeds niet…

    Ja, de reden alleen dat elektriciteit door de lucht lastig is en nog niet gemeengoed is komt omdat het zeer inefficient is. Lucht zorgt voor heel veel weerstand. Je moet dus veel uitzenden om iets op te kunnen laden in bv. een huiskamer. Het is dus erg inefficient. Er bestaan al wel technieken die zenders in een kamer op laten hangen en gericht naar een bepaalde plek stroom kunnen sturen, lees bijvoorbeeld een salontafel en die zo een paar apparaten gericht kunnen voorzien van stroom. Weliswaar nog weinig vermogen maar we’re getting there 🙂. Ik lees iets van 3W naar 3 apparaten over een afstand van 10 meter en dat was op CES 2018 dus we zijn alweer 2 jr verder.

  11. Man man Apple en de Apple gerelateerde forums zouden zelfs een keu**el met een Apple logo kunnen verkopen als innovatief 😂

  12. Ik snap de hele hype niet van draadloos laden, oké het is leuk, maar praktisch is het nog niet. Het is traag en je telefoon gaat er van naar de klote. Dus als je vooral lang met je telefoon wilt doen is het niet aan te raden. Beter gewoon met een draadje opladen en direct van de lader afhalen als hij (bijna) vol is.

    Ik zie zeker toekomst, maar het is nog niet uitontwikkeld

  13. Gewoon via een snellaadkabel (iPhone acht). Werkt perfect!

  14. Inderdaad had het genie Nikola Tesla een eeuw geleden al een systeem om (alle!) elektriciteit door de lucht te transporteren, zonder kabels! Ook heeft hij toen al een elektrische auto laten rijden met elektriciteit op afstand. En ook was er al een hoge toren gebouwd voor het ‘wegstralen’ van de elektriciteit. Omdat de elektriciteitsmaatschappij waar hij voor werkte bang was dat ze niet goed konden meten hoeveel stroom de mensen zouden afnemen, zijn ze er niet mee verder gegaan. Anders had de wereld er heel anders uitgezien!

    Ik heb een perfecte oplossing voor het laden van mijn iPhone Xs Max: een iPad lader. Lekker snel! Zo’n matje naast mijn bed vind ik niet nodig. ‘Draadloos’ laden zou inderdaad pas handig zijn als het in het tafeltje in de trein zat, of in het bureau op je werk. Of als het écht volledig draadloos ging in ruimtes.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.