Reacties voor: Waar is de iPhone 4S het goedkoopst?

Je kunt de iPhone 4S nu voorbestellen bij alledrie de grote providers. Bij wie ben je het goedkoopst uit voor je iPhone 4S? iPhoneclub zet alle prijzen op een rijtje en vergelijkt op basis van een aantal scenario's.
Lees het complete artikel → Waar is de iPhone 4S het goedkoopst?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 56 reacties

  1. Jullie doen het maar weer eens! Dank jullie wel dat jullie ons even laten proeven van de verschillen, overeenkomsten en prijzen tussen de drie operators.

  2. We kunnen niet alle mogelijke combinaties van toestellen en abonnementen langslopen, want dan zouden we 25×3=75 combinaties moeten doorrekenen voor de tweejarige abonnementen en nogmaals 75 combinaties voor de eenjarige abonnementen.

    Daarom heb ik het even gedaan. Hier vind je het overzicht. Voor de spreadsheet goeroes 😉

  3. Wow, 75 berekeningen is inderdaad niet te doen, zelfs al zou je een nieuwerwetse computer gebruiken!

  4. losse iphone 599 aplle store online 16gb 4s

  5. @zwanneman: Dank voor de effort!

    Bevestigd me in mijn keuze voor VF (Smart 42,50 in combi met 4S 64GB). In mijn situatie is T-Mobile weliswaar iets goedkoper, maar scheelt over een periode van 2 jaar 200 euro, is te overzien.
    Voor omgerekend 8 euro per maand heb ik dan liever een netwerk wat wel dekking heeft.
    Weliswaar heb ik nu minder belminuten dan anders bij TM, maar moet makkelijk uitkomen met 100 belminuten. Hield van mijn huidige 150 bij TM altijd minstens de helft over.

    Alleen wat moet ik in hemelsnaam met onbeperkt SMS? Als ik 20 SMS per jaar stuur is het veel.

  6. dank eduard van der zwan!!

  7. Thanks! Weer goed over nagedacht.

  8. Petje af voor Zwanneman voor al het werk.
    Ik vind het overzichtelijk.
    Dankjewel.

  9. @zwanneman: Alleen de 3 en 2 maand gratis bij T-Mobile is alleen voor bestaande klanten die in aanmerking komen voor verlenging.

  10. @zwanneman: You are da best, thanks.
    Zie trouwens alleen 2 jaar abo en mis de 1 jaar abo?

  11. Neem ook de service bij problemen mee in je overweging. Die is bij T-mobile nog steeds ondermaats.

  12. tmobile is weer eens het chillst

  13. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het altijd vreemd vind dat mensen kijken naar de prijs van het abonnement of het bijbetalen aan het toestel wanneer ze een abonnement afsluiten.
    Je zou in eerste instantie moeten kijken naar het aantal belminuten dat je nodig hebt en dan kijken hoeveel je daar bij welke provider voor moet betalen. En dan op het laatst pas kijken naar hoeveel je dan moet bijbetalen.
    Als je namelijk zegt ik wil een abbo van 40 euro, en je krijgt daar 100 belminuten te weinig voor ga je lekker buiten de bundel betalen en kost je abbé ineens twee keer zoveel.
    Tip dus: kijk niet naar de toestelprijs, maar naar wat jij zelf nodig hebt!

  14. Allemaal bedankt.

    @lightbulb: Ik heb de 1 jarige abonnementen van T-Mobile en Vodafone er wel in staan maar heb het totaal bedrag voor 2 jaar uitgerekend. Ik heb ook voor mijn eigen situatie uitgerekend (vandaar de gratis maanden bij T-Mobile).

    Een tip: File > Download as… > Excel en ga er zelf mee aan de gang.

  15. Sizz heeft 1 GB bundels bij 35 euro per maand!

    http://www.sizz.nl/shop/toestellen/

  16. Als het je om de kosten gaat bereken je wat er uiteindelijk onder de streep komt te staan. Dus, 24x ( of 12x) abonnement kosten, de toestel prijs en de aansluitkosten. Zo weet je de totaal prijs en kan je beginnen met wegstrepen als het je gaat om dekking enzo.

  17. Ik heb ook even naar de sim-only abbo’s gekeken en in sommige gevallen kan je inderdaad goedkoper uit zijn. Het (grote) nadeel van sim-only is alleen de data snelheid. Die komt nergens boven de 1Mbps. Niet te vergelijken dus met deze abonnementen.

  18. Bij TM actie, 1e 3 maanden geen abo kosten
    scheelt bij 2 jarig ismart 300 abo wel nog even Ruim Euro 120 extra
    Kosten toestel zijn dan nog maar Euro 52 ipv Euro 179,95

  19. Even los van alles over de abbo’s. Ik neem al jaren een 1 jarig abbo bij t-mobile en verkoop het toestel na 1 jaar en verleng weer met een nieuw toestel. Het nieuwe toestel kost dus niets voor mij. Volgens mij stukken goedkoper dan een 2j abbo nemen. Een toestel van 1jaar van Apple is namelijk altijd goed te verkopen en zelf heb je weer een nieuw toestel voor nadda.

  20. Net de iPhone 4s 32Gb als simlock vrij toestel op Apple.com/nl besteld voor €699. Dat was de beste prijs die ik kon vinden en ik ga ervan uit dat zij ook het beste leveren

  21. Goedkoopst? Minst duur waarschijnlijk. Vergeet niet dat dit toestel in de US als goedkoop geboekt staat en dat de EU weer mag lappen.

  22. Mijn keuze:

    Iphone los bij de app store. Telfort sim-only abbo (300min/100sms/1gb@3,6Mbit) voor gemiddeld €19,10 p/m. Totaalprijs voor 2 jaar: €1157,40 voor de 32GB 4S. Dat is ongeveer hetzelfde als bij T-mobile, maar wel met een fatsoenlijk (KPN) netwerk, €272,55 goedkoper dan bij KPN en €601,60 (!) goedkoper dan bij vodafone. Je internet snelheid is alleen het lager, maar nog steeds prima snel.

  23. Het goedkoopst lijkt mij nog steeds om de iPhone 4S lost te kopen via de AppleStore en vervolgens een sim-only abonnement af te sluiten voor 2 jaar. Heb je gauw zo’n €250,- verdiend.

  24. @Norm: Volgens mij klopt die €601,60 niet.
    VF Iphone smart €42,50 100min/onbeperkt sms /1gb@14,1Mbit voor een totaal prijs van €1289,-

  25. Ik merk dat mensen alleen een 2 jarig abbo afsluiten of een iphone kopen met een sim only erbij. Maar is het niet goedkoper als je gewoon bijv. bij t-mobile 1 jarig 35 per maand afsuit + 360 bij betalen. (voor een 4$ 16GB).
    Dan kom je uit op 780 euro. terwijl je anders op 810 ofzo uitkomt. En je hebt dan ook geen datalimiet bij t-mobile.

  26. Fgeer begrijpt het, je kan een iphone altijd goed doorverkopen. Vooral in het buitenland, (Rusland, Turkije enz ) als je daar contacten hebt.

  27. 2 truukjes mogelijk bij vodafone website:

    Als je een iPhone selecteert daar en je klikt met het kruisje de abbo weg, dan heb je opeens een iPhone 4S 16GB voor 565 euro ^^ of 666 euro voor 32 GB etc….

    Ik weet niet of het nog steeds werkt maar verschillende mensen op tweakers is het al gelukt en hebben hem echt voor die prijs.

    andere truukje:

    dit is meer het truukje dat je vorig jaar ook bij iPhone 4 kon doen.

    als bijvoorbeeld die iPhone abonnementen je niet aanstaan, zou je eventueel zo’n Bel+SMS+web smart abonnement kunnen nemen via omweg en de prijs van de telefoon is dan ook gelijk iets goedkoper + 8 of 4 maanden 50% korting op Abbo prijs.

    truukje gaat als volgt:

    je klikt op de iPhone die je wilt en klikt het Abbo weg en gaat naar de link boven “Mobiel Bellen” –> Abonnementen –> Kies je Abbo en druk op Meer info i.p.v. “Bestel” als je bij overzicht van je Abbo bent klik degene aan die je wilt en je ziet dat je niet ook kan toevoegen.

    Bij mensen die willen verlengen via vodafone site gaat het iets anders:

    hier vink je de iPhone die je wilt voor vergelijking zodat die in dat rijtje er naast komt te staan. Daarna klik je je huidige Abbo weg en de iPhone en klik “Kies zelf een Abonnement” en je kan uit alles kiezen. Daarna klik op je iPhone uit het vergelijkings rijtje naast je en klikt op selecteer en Voila hij geselecteerd met je Abbo die je wilt.

  28. Dikke refferal links.. Nice work :). Lekker onafhankelijk iPhoneclub!

  29. Bij KPN is het mogelijk om na drie maanden te veranderen naar ieder gewenst abo (althans op de huidige abo’s).

    Dit wordt ‘m denk ik
    1e drie maanden €60 en laatste acht maanden €45 p/m + toestel van €359,95 = 859,95 en volgend jaar de iPhone 5 😀

  30. Waarom is de 3GS €150 euro GOEDKOPER dan de 4 en de iphone 4 ‘maar’ 100 euro goedkoper dan de 4S

    als je die 100 deelt door 24 maanden (2 jarige abo) dan heb je voor ~4.20 per maand een telefoon die 1.5 (!) jaar nieuwer is.

    Schandalig dat de iPhone 4 nog steeds zo duur is icm een 1 jarig abo. Of zou dat alleen nu zo zijn en in december de huidige prijzen van de 3GS aannemen.

    Wat gebeurt er eigenlijk met de 3GS 8GB, wordt deze nog geproduceerd of maken ze de voorraad op?

  31. is de iphone die je bij vodafone besteld simlock vrij dat je hem bijvoorbeeld een sim kaart van t-mobile er in kan doen??

  32. KPN prijzen staan op hun site.. 16G (275/ 50pm) =.. 130 euro

  33. Het verschil tussen Sizz en Vodafone verschilt in mijn situatie 300 euro.. Terwijl zij van hetzelfde netwerk gebruik maken. Zit daar dan helemaal geen verschil tussen voor de rest?

  34. De extreem korte samenvatting is dat T-Mobile nog steeds een onbeperkte databundel hanteert, maar de snelheid na een bepaalde hoeveelheid (afhankelijk van je gekozen abonnement) terugschroeft naar een vrijwel onwerkbare snelheid (64/64Kbps).

    Volgens de T-mobile iSmart voorwaarden ga je na verbruik van je bundel €0,10 per MB betalen. Pas als je maandelijks €4,95 extra betaalt voor de service Onbeperkt Internet, wordt je na je bundel geknepen naar 64/64kb zonder dat je voor extra MBs hoeft te betalen.

    Lijkt me een correctie van het hoofdartikel waard!

  35. Bij Vodafone idd 565 euro los toestel.. Neem ik gewoon een Simonly pakketje bij mijn KPN. dat abbo loopt toch af…

  36. Zou iemand mij kunnen vertellen waarom het 50 euro scheelt als je de 4s koopt bij de Apple store?

    Bij voorbaat dank 🙂

  37. Ben op zoek naar goede sim only. Echter kan nergens een vinden met goed internet (snelheid > 7 en bundel minimaal 1000 per maand).
    Weet iemand een misschien onbekendere sim only aanbieder???

  38. T-Mobile biedt mensen die willen verlengen 3 maanden gratis ABO aan. Mensen die een nieuw ABO willen afsluiten krijgen vooralsnog niets.
    Maar volgens mij maakt Vodaone het nog bonter : Ook al wil je verlengen zetten ze er NIETS tegenover !
    Als de prijzen van KPN kloppen dan lijkt VODAFONE nu volledig de plank mis te slaan en zijn ze met stip de duurste !

  39. Eén niet onbelangrijke (alhoewel, tegenwoordig met inet..) component hebben jullie niet meegenomen in de vergelijking: sms. Vodafone biedt standaard onbeperkt sms terwijl dit bij T-Mobile 10 euro per maand kost. Is niet voor iedereen belangrijk natuurlijk, maar betekend bij T-Mob dus wel dat je óf 10 euro per maand extra kwijt bent óf je belminuten drastisch lager zijn, afhankelijk van je sms-gedrag. Verder goede vergelijking!

  40. @Elvin: klopt helemaal Elvin.. Alleen sms’en mensen bijna niet meer dankzij diensten als whatsapp/ping/imessage. Dus je hebt geen drol aan onbeperkt smsen.

    @coelho: Ter aanvulling: die onbeperkt internet service is de eerste 12 maanden gratis. Dus let in je 13e maand goed op anders heb je misschien een hele hoge rekening!

  41. Ik begrijp niet waarom veel mensen nog steeds traditioneel een (extreem duur)abo+toestel nemen.

    Denk eens na over het volgende (zo doe ik het al jaren):

    – Simonly Telfort 12 mnd (geen 2 jaar!), 300min, 25 sms, 1gb 3,6 Mbit/s = EUR 16,85 * 12 = ca 200
    – Los toestel (bijv die bij Vodafone): 565 eur. of laat er een meenemen uit USA

    Omdat je een 1 jarig abonnement hebt, verkoop je na 1 jaar (al) je toestel. Voordelen hiervan zijn: je krijgt er nog een goede prijs voor omdat het toestel relatief nieuw is (bijv. 350-450eur), het toestel werkt nog goed en vertoond minder gebruikssporen, je hebt hierdoor een mooi kapitaaltje om de nieuwste iphone aan te schaffen.
    Als je de afschrijving van je toestel meerekent kost toestel+abo je uiteindelijk 565 aanschaf minus 400 van verkoop = 165 + 200 abokosten = 365 eur ofwel 30 eur per maand)

    Als je niet perse je toestel na een jaar wilt verkopen om een nieuwe aan te schaffen is deze simonly constructie nog goedkoper.

    Ga zelf maar eens rekenen wat je zelf nou aan het einde van de streep kwijt bent aan je toestel + abo.

    Mensen lachen wel eens als ze Telfort NL in de bovenbalk van mn iphone zien staan… heb echter nog nooit spijt gehad van mijn keuze voor Telfort. Internet is niet het snelste maar is wel constant. Heb er weinig over te klagen, als ik mn omgeving over hun internet bij Tmobile hoor. Bovendien kun je bij Telfort nog lekker tetheren/hotspotten…

  42. wat mensen vergeten bij het Vodafone iPhone smart abonnement is dat je volgens de voorwaarden ook mag tetheren.( en dit kost je bij T-mobile €15/maand, weet de prijzen van andere providers even niet uit mn hoofd ) ook mag je in de 42 passport landen 60 dagen/jaar sms-en en internetten uit je bundel. wat voor mensen die in het buitenland komen toch wel een groot verschil kan zijn )

  43. Hoe zit het met winkels, ligt hij bij MM bijvoorbeeld de 28e al in de winkel?

  44. @jankloot:
    Volgens mij vergeet je dan de kosten van dat tweede jaar sim-only of zo abonnement mee te rekenen

  45. @mark, maar beldbellen (facetime?) kost 50 ct. per gesprek??? klik maar op de voorwaarden pdf.

  46. apple en de telefoon maffia zijn oplichters wtf 700 euro voor een pda echt waanzin…
    En de meeste mensen die dat ding kopen zijn niet eens staat dat ding zo te betalen de meeste mensen gaan een lening van 2 jaar aan die verborgen is onder het mom dat het een abonnement …
    De ontwikkelingen kosten zijn allang terug verdient met de iphone 3 en 4 de iphone 4s is pure oplichterij en je bent echt achterlijk en helpt mee een merk in de vernieling te helpen door als schapen achter deze onzin aan te lopen.
    Ik heb een iphone 4 een macbook pro en was echt apple fan maar deze onzin gaat echt te ver ik ben er klaar ik ben van een apple verkoper een apple hater geworden en zal iedereen die het mij vraagt afraden maar iets van apple te kopen.

  47. Speciaal voor Zwanneman, bedankt voor je file echt super dat je deze moeite genomen hebt!

  48. Ik wil jullie even om hulp vragen. Het is misschien een domme vraag, maar als ik bijv. een Hi I-125 abo wil afsluiten gaat mij dat 32,50 pm kosten incl. 500 mb mobiel internet.

    Nu vraag ik mij af: Er is een optie om een data verdubbelaar te kiezen voor 5 euro pm extra. Wil dit zeggen dat je dan 1gb mobiel internet krijgt? Of heeft data verbruik ook met andere dingen te maken? (sorry niet heel technisch..)

    Thanks!

  49. ik heb maar gekozen voor t-mobile en een 16gb iphone 4s. niet al teveel nadenken. kpn valt sowieso af voor mij, het was dus voda of tmobile. T-mobile, it is. geen zin in voda, teveel gedoe de laatste tijd (persoonlijke issues). t-mobile doet ‘t in mijn boekie steeds beter dan voda. en ze zijn (voor mij) het goedkoopst. en ik heb natuurlijk nog een abo lopen (wat ik stilzwijgend verleng) met onbeperkt internet. huppaaaa, knallen met die handel. onbeperkt internet, geen throtteling, geen snelheid afknijpen boven een limiet. hup! 😀 oh. en ik kan er dus 10gb per maand mee verstoken voor 27.95.

  50. Had een bestelling geplaatst bij vodafone en toen het abbo weggeklikt. Maar daar gaan ze niet in mee. Kreeg vanochtend een mail met:

    “Geachte heer/mevrouw,

    Onlangs heeft u een bestelling geplaatst voor een Apple iPhone 4s. Deze order hebben wij geannuleerd omdat deze op onrechtmatige wijze tegen een ongeldige prijs is geplaatst. Hierbij verwijzen wij naar de disclaimer en Algemene Voorwaarden artikel 3.11.

    Blablabla”

    Jammer, maar helaas. Op naar de iStore!

  51. Gewoon los toestel kopen met sim-only! Doet 1x pijn en verder lekkere lage maandlast.

  52. sim only met een teostel uit CH

    IPhone 4s 16 GB: 649.00 CHF = 529.00 Euro

    IPhone 4s 32 GB: 749.00 CHF = 610.00 Euro

    IPhone 4s 64 GB: 899.00 CHF = 733.00 Euro

  53. simonly + toestel uit USA

    iPhone 4s 16GB: 649 USD = 460 EUR
    iPhone 4s 32GB: 749 USD = 530 EUR
    iPhone 4s 64GB: 849 USD = 600 EUR

  54. Origineel geplaatst door ernie@jankloot:
    Volgens mij vergeet je dan de kosten van dat tweede jaar sim-only of zo abonnement mee te rekenen

    Nee tuurlijk niet, 1 jaar Simonly!,

    waarom zou je 2 jaar simonly nemen. Gewoon het toestel na 1 jaar doorverkopen!

    Iemand nog een iphone 4, 16gb kopen? 🙂 Nog geen jaar oud LOL (geintje he, voordat deze post verwijderd wordt omdat ik de comments als marktplaats gebruik…)

  55. Een tip voor de mensen die bezorgd zijn over hun data verbruik en hoevéél ze nu eigelijk verbruiken of hebben gebruikt. De gratis app van KPN “KPN MB meter” houd je verbruik bij per dag, per week, per maand, gemiddeld per dag, in te stellen tot een max. verbruik en nog veel meer. Het maakt niet uit bij welke provider je zit, deze app houdt het bij. Het data verbruik via Wifi wordt niet gemeten daar dat in principe “gratis” is. Ik heb bijv. een max. data verbruik van 1GB per maand en heb hem ingesteld om bij een verbruik van 900MB een alarm te geven. 2x gebeurd dat er een alarm kwam dus kon ik effe langzaam aan doen tot het nieuwe tegoed. Dus……

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.