Waar is de iPhone 4S het goedkoopst?

Je kunt de iPhone 4S nu voorbestellen bij alledrie de grote providers. Bij wie ben je het goedkoopst uit voor je iPhone 4S? iPhoneclub zet alle prijzen op een rijtje en vergelijkt op basis van een aantal scenario's.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone4S-liggendVandaag begint de pre-order van de iPhone 4S bij veel Nederlandse operators. We zagen al de iPhone 4S-prijzen van T-Mobile en de iPhone 4S-prijzen van Vodafone voorbijkomen. KPN had ook al tabellen gepubliceerd met prijzen van de iPhone 4S. Voor KPN Hi zijn de prijzen in ieder geval zojuist bekendgemaakt.
In dit artikel zetten we alle tarieven nog eens op een rij, waarbij we uitgaan van de tot nu toe bekende informatie. Ook geven we antwoord op de vraag: welke provider heeft de beste deal? Inmiddels kan de iPhoheeft Apple ook de prijzen voor rechtstreekse bestelling laten weten, zodat je een duidelijke vergelijking kunt maken.

Wellicht ben je goedkoper uit met een losse iPhone 4S en Sim Only-abonnement. Koop je voor €629 de goedkoopste iPhone 4, dan heb je daar bij alle providers voor ca. €15 een Sim Only met databundel bij. De smartphone-abonnementen die je bij een gesubsidieerde iPhone krijgt, beginnen vaak vanaf €30 per maand.

Wie is de goedkoopste?

We kunnen niet alle mogelijke combinaties van toestellen en abonnementen langslopen, want dan zouden we 25×3=75 combinaties moeten doorrekenen voor de tweejarige abonnementen en nogmaals 75 combinaties voor de eenjarige abonnementen. Vandaar dat we in onderstaande berekeningen een keuze hebben gemaakt: we willen een 16GB iPhone 4S met tweejarig abonnement. Het bedrag dat we per maand te besteden hebben wisselt.

Twee kanttekeningen: de prijzen van KPN zijn nog niet inmiddels definitief en de operators zijn onderling niet exact te vergelijken als het gaat om dekking, snelheid, datalimieten en dergelijke.

De beste deal voor 35 euro/maand

Stel je hebt 35 euro per maand te besteden voor je abonnement. Je wilt een 16GB iPhone 4S hebben met een tweejarig abonnement. Je kunt dan terecht bij alle grote operators:

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

In dit geval is T-Mobile de beste keuze: je krijgt de meeste belminuten en de toestelprijs is het laagst.

We herhalen het nog maar een keertje: de abonnementen van operators zijn niet op alle punten exact gelijk. Ook kan de ene klant kortingen krijgen, die voor de andere klant niet gelden (bijvoorbeeld extra korting bij verlengen).

De beste deal voor 60 euro/maand

Je hebt 60 euro per maand te besteden voor je abonnement en kunt daarvoor terecht bij alle operators. Bij Vodafone kun je zelfs twee abonnementen kiezen:

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bij dit budget is er niet direct een duidelijke winnaar. Bij T-Mobile en KPN krijg je relatief veel belminuten maar dit is tegelijk het tegoed om te sms’en. Bij Vodafone hoef je veel minder bij te betalen voor je toestel en heb je onbeperkt SMS (waardoor je minder belminuten nodig hebt). In dat geval is Vodafone de meest aantrekkelijke, ook omdat je keuze hebt uit twee abonnementen. Bepaal voor jezelf wat het belangrijkst is.

De beste deal voor 100 euro/maand

Heb je veel belminuten nodig, dan kun je het zo gek maken als je wilt. Niet alle providers bieden een abonnement rond de 100 euro aan, maar we hebben het abonnement gekozen wat er het dichtst bij in de buurt komt.

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bij de duurdere abonnementen ben je bij Vodafone redelijk gunstig uit: je krijgt het toestel gratis. Wel lijkt het alsof je veel minder belminuten krijgt, maar dit komt omdat je bij Vodafone onbeperkt kunt SMS’en. Dus dat gaat niet van je belbundel af.

iPhone 4S als los toestel

Natuurlijk kun je de iPhone 4S ook los kopen. Er zijn diverse aanbieders van een losse iPhone. Apple hanteert in Nederland de volgende prijzen:

  • 16GB iPhone 4S: €599
  • 32GB iPhone 4S: €699
  • 64GB iPhone 4S: €799

Datalimieten en -snelheid

iphone sizzEen belangrijke component bij een smartphone is de datalimiet: hoeveel MB’s mag je per maand verstoken binnen je abonnement? De afgelopen maanden is hier erg veel om te doen geweest. De extreem korte samenvatting is dat T-Mobile nog steeds een onbeperkte databundel hanteert, maar de snelheid na een bepaalde hoeveelheid (afhankelijk van je gekozen abonnement) terugschroeft naar een vrijwel onwerkbare snelheid (64/64Kbps). Via de T-Mobile Klantenservice kun je het datategoed en dus ook de snelheid weer herstellen voor een extra €10,- per keer.
Vodafone en KPN hanteren tegenwoordig ook vaste databundels, maar daar geldt bij overschrijding dat je per extra verstookte MB achteraf moet bijbetalen op je factuur. Bij KPN en Vodafone is het dus zaak goed op te passen dat je niet over je databundel gaat.

Voor wat betreft datasnelheid: bij T-Mobile is de maximale snelheid tot 7,2Mbps/768Kbps (iSmart). KPN (Bel-SMS-WebXL) en Vodafone (iPhone Smart) bieden maximale snelheden tot 14,4Mbps/2Mbps bij de duurste abonnementen. Let goed op welke datasnelheid geadverteerd wordt bij het abonnement van je keuze.

Afsluitend

Zoals hierboven al aangegeven, is er niet één standaardrecept welk abonnement voor jou het beste uitpakt. Kijk ook naar zaken als datalimiet, datasnelheid, dekking op jouw favoriete locaties en persoonlijke ervaringen met de provider. Wel geldt dat de iPhone 4S bij alle providers simlockvrij wordt geleverd. Wij raden geen specifieke provider aan. We zijn verder nog hard aan het werk om ons koopoverzicht van de meest recente informatie te voorzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2014, 15:58
Categorie Providers
Onderwerpen iPhone 4s, prijzen, vergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.