Voorspelling: iTunes wordt mobiele multimediadienst

Onderzoeksbureau Pike & Fisher voorspelt dat Apple van iTunes een mobiele muziekdienst zal maken, om de concurrentie met Nokia en mobiele operators te doorstaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iTunes MobileTelecom-experts van Pike & Fischer voorspellen dat Apple iTunes zal omvormen tot een draadloze multimediadienst voor de iPhone, of binnen een jaar een mobiele online muziekdienst zal gaan lanceren. Volgens P&F moet Apple wel de draadloze route nemen om concurrerend te blijven ten opzichte van mobiele operators, die over-the-air muziekdownloads aanbieden.

En daar heeft Apple zelf aan meegewerkt: door de iPhone worden multimedia- en muziektelefoons populairder, waardoor mobiele operators wel brood zien in het aanbieden van eigen muziekdiensten. Tegelijk rukt Nokia op: de Finnen zijn van plan om eind deze maand een mobiele muziekdienst te lanceren.

“Consumenten verwachten dat ze toegang tot content krijgen op hun iPhone en andere draagbare apparaten, ook buiten de pc om”, denkt Tim Deal, mede-auteur van het rapport. Daarnaast vindt P&F dat Apple de prijs van de iPhone moet verlagen nu het op de markt is, zodat het toestel voor een grotere groep consumenten interessant wordt.

P&F voorspelt ook dat Verizon vlak voor de kerstdagen in de VS een iPhone-rivaal gaat lanceren, in samenwerking met een toestelfabrikant “zoals Samsung”.


Via: Pocket-lint.co.uk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 13:38
Categorie Apps
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.