Nieuwe iPhone-functie: Send to Web Gallery

Apple heeft op een persevenement in Cupertino nieuwe webfuncties voor de iPhone aangekondigd: je kunt foto's makkelijk uploaden naar je .Mac Web Gallery en in de webgalerij bladeren door je foto- en video-collectie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

.MacSteve Jobs heeft op een persevenement in Cupertino een nieuwe functie voor de iPhone aangekondigd: ‘Send to Web Gallery’. Daarmee kun je foto’s naar een speciaal e-mailadres sturen, waarna ze verschijnen in je webgalerie. Vervolgens kun je vrienden daarvan op de hoogte stellen. Je kunt ook de .Mac Web Gallery van anderen op je iPhone bekijken.

Tijdens de persbijeenkomst werd een live demonstratie in het publiek uitgevoerd: Philip Schiller maakte in de zaal een foto met zijn iPhone en verzond het rechtstreeks naar de .Mac Web Gallery, die op een groot scherm te bekijken was. Daarmee wordt ook meteen duidelijk dat anderen in staat zijn om foto’s aan jouw Web Gallery toe te voegen.

Ook iMovie krijgt iPhone-integratie: heb je een collectie video’s gemaakt, dan kun je daar op de iPhone doorheen bladeren, net als bij foto’s. iMovie zelf is compleet vernieuwd, zowel wat functies als wat uiterlijk betreft. Het ondersteunt nieuwe formaten (waaronder AVCHD) en maakt het nog makkelijker om zelfgemaakte video’s samen te stellen, die je op diverse manieren kunt bekijken en uitwisselen: via iTunes, op de computer, iPod, iPhone en Apple TV, of natuurlijk op .Mac Web Gallery. Vanuit iMovie kun je in één klik video’s uploaden naar YouTube. Het branden van een video op een dvd is verleden tijd; je kunt nu video’s uitwisselen in een resolutie die hoger is dan op een dvd.

iPhoto en iMovie zijn onderdeel van de vernieuwde multimediasuite iLive ’08 ($79), die per direct verkrijgbaar is. De verwachte vernieuwing van .Mac bleef een beetje uit: het pakket kost nog steeds $99,95 waarbij je wel meer opslagruimte (10 GB) en functies zoals de eerder genoemde .Mac Web Gallery krijgt.

Daarnaast kondigde Jobs aan dat Apple’s iMac geheel is vernieuwd: nog platter en met een behuizing van aluminium en glas. Dat materiaal is bewust gekozen omdat beide recyclebaar zijn. Er zijn 3 varianten: twee van 20 inch en eentje van 24 inch, allemaal met een glanzend scherm en een 2,8 MHz Intel Core 2 Duo met maximaal 4 GB RAM. Het 17 inch model verdwijnt. De nieuwe iMac wordt geleverd met een nieuw toetsenbord met speciale functietoetsen en is te koop vanaf $1199 (20 inch) en het duurdere model is $1799 (24 inch).

Nieuw in iWork ’08 zijn extra teksteffecten, nieuwe overgangseffecten en templates (140 stuks!) en compatibiliteit met Microsoft Word – dus wachten op Microsoft Office 2008 voor de Mac is niet meer nodig. Maar het grootste nieuws is dat er nieuw programma is toegevoegd: Numbers, een spreadsheet. Natuurlijk compatibel met Microsoft Excel, dus dat betekent dat Office al helemaal niet meer nodig is. Behalve dan voor de macro’s, want die zitten er niet in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 13:39
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.