Voetbal International-app.

Voetbal International-app op de schop met nieuw uiterlijk

De app van het populaire voetbalmedium Voetbal International is vernieuwd. Het design is op de schop gegaan en met Mijn VI geef je je persoonlijke voorkeur voor clubs en competities aan.

Voetbal International-app.
Voetballiefhebbers die trouwe volgers zijn van Voetbal International (VI), kunnen de compleet vernieuwde app downloaden. De website van het populaire voetbaltijdschrift heeft een metamorfose ondergaan en daarom is ook de app onder handen genomen. De app heeft een volledig nieuw design en brengt sneller het laatste voetbalnieuws, zodat je altijd op de hoogte blijft, ook van je favoriete clubs en competities.

Vernieuwde VI-app

Het uiterlijk van de VI-app is helemaal op de schop gegaan. Het zijmenu in de linker bovenhoek is verdwenen en heeft nu onderin plaatsgemaakt voor een eenvoudigere knoppenbalk. Hierin wissel je tussen nieuws, video, statistieken, je persoonlijke pagina en de Pro-sectie van Voetbal International. Binnen het nieuwsscherm wissel je tussen het actuele nieuws, een selectie van het belangrijkste nieuws of de trending nieuwsberichten door horizontaal over het scherm te vegen. Alle nieuwsartikelen zijn ook als vanouds te delen en de reacties worden in real-time ververst.

Voetbal International-app met statistieken en Pro-artikelen.

Bij het kopje Video’s belooft VI elke dag nieuwe voetbalvideo’s te plaatsen. Een flink nadeel van de video’s is dat deze niet in landschapsweergave te bekijken zijn. Je zit dus altijd naar video’s te kijken die kleiner weergegeven worden. Op de iPad is het ontbreken van de landschapsweergave nog een veel groter probleem. De iPad-app draait standaard niet mee, waardoor je hem alleen in portretweergave kunt gebruiken.

Toch is er een trucje om de iPad-app wel in landschapsweergave te gebruiken. De VI-app ondersteunt voor video’s op de iPad namelijk picture-in-picture. Zodra je een video start, zet je de iPad in landschapsweergave. Activeer dan de picture-in-picture stand en de video wordt in de hoek van het scherm afgespeeld, terwijl de app zelf dan wel in landschapsweergave getoond wordt. Als je hem hard afsluit, is echter alleen weer de portretweergave te gebruiken.

VI PRO-abonnement

De app werkt met een VI PRO-abonnement, zodat je exclusieve artikelen kunt lezen. Zo’n abonnement kost €5 per maand en is eerst gratis uit te proberen. Het abonnement is echter niet af te sluiten via de app zelf, maar is gekoppeld aan je VI-account die je via de website kunt aanmaken. Toch kun je ook gratis enkele artikelen binnen het VI PRO-abonnement lezen via de knop rechtsonder in het menu, verdeeld over categorieën. Met een Mijn VI-account stel je ook je favoriete clubs en competities in.

Voetbal International-app op iPad met picture-in-picture.

Aan de achterkant is de app ook verbeterd, want berichten worden nu sneller online gezet. Voetbal International legt uit dat het systeem om berichten online te zetten verouderd was, maar dat dit met de nieuwe digitale omgeving weer bij de tijd is. Als lezer moet je dus merken dat artikelen sneller online komen, zodat je het laatste nieuws direct kunt lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2017, 14:02
Categorie Apps
Onderwerpen voetbal, voetbal international

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.