Reacties voor: Vodafone kondigt volgende week uitrol 4G LTE-netwerk aan

Vodafone heeft in berichten aan iPhoneclub laten weten dat er volgende week meer bekendgemaakt zal worden over de uitrol van het 4G LTE-netwerk. Eerder deze week rolden Ziggo en KPN een 4G-netwerk uit.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Nu maar hopen dat een van die 4G verbindingen uiteindelijk ook voor thuis gebruikt kan worden. En dan zonder datalimiet! Ik zit nu met mijn bedrijf in een buitengebied en haal met mijn ADSL niet meer dan 2,5 Mb.

  2. Kunnen ze niet eerst ervoor zorgen dat de 3g verbinding weer optimaal werkt? Heb nog steeds last van de storing :S :S

  3. Volgens mij konden ze het al veel eerder uitrollen. Nu Ziggo als eerste het heeft aangekondigd komen de providers ook opeens met het uitrollen van 4G netwerk.

    Het zou grappig zijn als T-Mobile ook gauw wat aankondig ze hebben niet eens een stabiele 3G netwerk laat staan hoe slecht hun 4G netwerk zou zijn

  4. Ongelofelijk dat providers over 5 jaar maar een dekking ter grote van Utrecht hoeven te hebben met 4G. Dit moet toch veel sneller kunnen?

  5. Dus providers krijgen wel een boete als ze geen 4g netwerk hebben maar niet als hun hele netwerk er uit ligt?

    Ironisch detail is zelfs dat ze het alleen doen omdat ze anders een boete krijgen..

    Blijf het raar vinden hoe het komt dat ze op zo’n dichtbevolkt land geen fatsoenlijk netwerk kunnen opbouwen voor normale prijzen en daarnaast afrekenen per minuut, ongebruikte minuten vervallen na een maand..

  6. Ook Tele2 en T-Mobile bieden op hetzelfde moment als Vodafone 4G LTE aan. Alleen heeft de iPhone/iPad gebruiker er niets aan. De Lumia 900 wel heb ik vernomen.

  7. @Jasper: Dat snap ik ook niet idd. Het lijkt mij dat een klein dichtbevolkt gebied juist goedkoper is om dekking voor te bieden… maarja..

  8. Jongens, omdat de concurrentie begint met 4G uitrol moeten de andere spelers ook wel mee..

    Vergis je niet wat de uitrol van deze netwerken en upgrade op de switches,zenders voor impact heeft, miljoenen praat je over.

    Het is een ander protocol dus weinig te maken met 3g of zien als een upgrade, dit is het dus niet.

    In Amerika heeft een b.v Verizon ook een X aantal meer klanten, waardoor er meer winst is en het uirollen sneller gedaan is, (misschien een jaar ?) maja, lopen we niet altijd achter op U.S.A.?

  9. beter gaat vodafone zorgen dat het huidige netwerk voldoende capaciteit heeft, de dekking van 3g is overal prima, alleen de capaciteit is om te huilen, dit geven ze zelf ook aan.

  10. 3G Vodafone is NIET overal goed… Momenteel 1streepje in postcode 5505 (toch niet echt “buitengebied”) laat eerst maar eens overal de 3G dekking goed zijn ipv 4g gaan uitrollen!

  11. ik ben het eens met wat een anderen net ook schreven: het is een miljoenen project en een hele kluif daarnaast is het aanbod in Nederland wat betreft mobieltjes en smartphones die 4G ondersteunen nog super klein, laat staan de hoeveelheid mensen, dus snap ik het ook wel van de providers dat ze het nu nog in fases uitrollen.. het aantal mensen die daadwerkelijk 4G kunnen gebruiken is zo klein dat het onrendabel is om voor die kleine groep ineens miljoenen uit te gaan geven en het hele mobiele landschap op zn kop te zetten.. straks wanneer er meer en meer smartphones 4G ondersteunen en mensen die er 1 hebben dan zie je een grotere en landelijkere uitrol.

    Voor zo een complexe operatie is het idd slimmer en winstgevender om het in kleine stapjes te doen pro-ratio naar het aantal smartphones en gebruikers

  12. Sinds wanneer zijn de providers verplicht het 4G netwerk op te zetten?

  13. @Arjan Maas: Amen! Vodafone dekking is ook dramatisch boven Alkmaar en langs zo’n beetje de hele kustlijn.

    @Rayn: die verplichting zit aan de frequentieveiling vast, slechte zaak dat dit niet beter geregeld is.. Wij betalen met onze 3g abbo’s de mega-bedragen die een provider voor een 4g frequentie betaald.. Aan de overheid welteverstaan.. Dubbel genaaid dus..

  14. Volgens mijn ervaring zijn al die providers nog steeds bezig met het begin van de uitrol van het 3G netwerk….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.