Concept: sneller tekst selecteren op de iPad (video)

YouTube-gebruiker Daniel Hooper zette een concept in elkaar, waarin wordt getoond hoe je kunt navigeren door teksten op de iPad. Dit zou een stuk sneller zijn dan Apple's methode.

iPad keyboard conceptVeel iPad-gebruikers zijn inmiddels gewend aan het virtuele toetsenbord, maar het redigeren en selecteren van tekst kan nog steeds een tergend proces zijn: je moet je vinger op de tekst ingedrukt houden, waarna je met een cursor moet slepen om de juiste plek te bereiken. YouTube-gebruiker Daniel Hooper heeft een betere methode bedacht: door over het toetsenbord te swipen, kun je een cursor door je tekst bewegen.

De navigatie-optie van Hooper reageert verschillend, op basis van het aantal gebruikte vingers. Swipe je met twee vingers, dan ga je sneller door de tekst heen dan bij slechts één vinger. Ook kun je de shift-knop ingedrukt houden om tekst te selecteren terwijl je door de tekst heen beweegt.

Op het moment werkt Hooper zijn methode niet in iOS. Hij roept geïnteresseerden op om een verzoek voor de implementatie hiervan bij Apple in te dienen. Slaagt hij er niet in om Apple’s plannen binnen te dringen, dan is de input-methode wellicht iets voor een jailbreak-ontwikkelaar om naar te kijken.

Sommige iPad-apps spelen al met andere manieren om door artikelen te navigeren. Zo kun je in iA Writer pijltjes gebruiken om door een tekst te bewegen zoals op een desktopcomputer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2012, 13:37
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.