Nederlandse politieauto

Reacties voor: Handig! Voorkom inschakelen Vliegtuigmodus bij diefstal van je iPhone

Als jouw iPhone gestolen wordt, zal de dief vaak proberen om de vliegtuigmodus in te schakelen om niet meer traceerbaar te zijn. Met deze automatisering voorkom je dat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Leuke methode, maar een snelle en veel handiger methode is om toegang tot bedieningspaneel uit te schakelen bij vergrendeling.

    -Instellingen – Face ID en toegangscode – vervolgens halverwege Bedieningspaneel uit te schakelen.

    Indien vergrendeld, kan de airplane mode niet worden ingeschakeld.

  2. Handig

  3. Zou handig zijn dat je een gestolen iphone niet uit kan zetten. Of dat je een code moet invoeren als je hem uit wil zetten.

  4. Werkt ook voor een ipad met cellular 😉

  5. Aan deze opdracht heb ik toegevoegd dat een selfie wordt gemaakt en verstuurd naar de opgegeven contacten. Dus locatie en een foto van de ‘verdachte’.

  6. @Cor: kan je soort video maken hoe dat moet

  7. @Jan: de meeste andere telefoons hebben dit al. Als je je telefoon wil uitzetten moet je eerst de toegangscode intoetsen. Ideaal als je telefoon wordt gestolen en de dief hem wil uitschakelen. Als het aan mij ligt mag Apple dit ook toevoegen aan iPhones. Al is deze optie ook niet 100% waterdicht, want als de dief je iPhone in aluminiumfolie wikkelt of de batterij eruit sloopt zendt ‘ie ook geen signaal meer uit.

  8. Origineel geplaatst door Remco
    Leuke methode, maar een snelle en veel handiger methode is om toegang tot bedieningspaneel uit te schakelen bij vergrendeling.

    -Instellingen – Face ID en toegangscode – vervolgens halverwege Bedieningspaneel uit te schakelen.

    Indien vergrendeld, kan de airplane mode niet worden ingeschakeld.

    Die optie staat er ook. Optie 2 in t artikel

  9. @Ghost27: Op Diego Jimenez z’n Twitter staat inmiddels versie 3 van z’n Opdracht. Hierbij wordt er een foto gemaakt met de selfie-camera en met de locatiegegevens naar een vooraf ingesteld mailadres verzonden.

  10. Alles werkt behalve een foto maken en locatie meesturen. Als ik vliegtuigmodus wil aanzetten en ik klik op “gereed” dan vergrendeld mijn iPhone zonder een foto te maken. Ik krijg wel een melding van de app “opdrachten” met de tekst “tik om te antwoorden”. Als ik hierop druk ontgrendeld mijn iPhone weer dankzij FaceID en moet ik weer op bevestigen drukken, en dan maakt mijn iPhone pas een foto en verstuurt hij de foto en locatie per mail.
    Als ik de foto-optie verwijder, dan werkt wel alles en stuurt hij de locatie via mail.

  11. Je iPhone is vervangbaar, je privé-gegevens erop wil je privé houden bij diefstal. Veel simpeler om dat doel te behalen is een persoonlijke automatisering maken, zodat je _ontgrendelde_ iPhone zo snel mogelijk vergrendelt, als ‘ie uit je handen gegrist wordt. Dan doet Zoek Mijn de rest, zoals bedoeld. Ervan uitgaande dat een dief inderdaad de vliegtuigmodus z.s.m. wil inschakelen… Want dat is een aanname.

    Opdrachten-app > tab Automatisering > maak persoonlijke automatisering aan: Wanneer vliegtuigmodus is ingeschakeld > Voer uit “Vergrendel het scherm” en “Zet de vliegtuigmodus uit”.

    Hierna kan een dief je iPhone eventueel nog uitzetten, maar dat is alles wat ‘ie nog ermee kan. Zoek Mijn kan gewoon z’n werk doen.

    In feite maak je zo de hele vliegtuigmodus onbruikbaar (op welke manier je die ook aanzet, Bedieningspaneel, via Siri of via Instellingen) en zet ‘m om naar een vergrendelmodus. Dus let op: op deze manier kun je zelf enkel de Vliegtuigmodus pas inschakelen, als je deze automatisering in de Opdrachten.app eerst gedeactiveerd hebt.

  12. @Maarten: heb gezien dankjewel👍

  13. Origineel geplaatst door Buur
    Je iPhone is vervangbaar, je privé-gegevens erop wil je privé houden bij diefstal. Veel simpeler om dat doel te behalen is een persoonlijke automatisering maken, zodat je _ontgrendelde_ iPhone zo snel mogelijk vergrendelt, als ‘ie uit je handen gegrist wordt. Dan doet Zoek Mijn de rest, zoals bedoeld. Ervan uitgaande dat een dief inderdaad de vliegtuigmodus z.s.m. wil inschakelen… Want dat is een aanname.

    Werkt ook prima, dank je buur.
    Je kan evt nog een foto ‘voorzijde’ maken aan toevoegen…

  14. @Jan: Die optie verwacht ik ook nog. Hopelijk bij iOS 17.
    Mijn Samsung heeft dit, dat je code of vingerscanner word gevraagt als je het toestel wil uitzetten

  15. Of de dief trekt de simkaart eruit en dan is het ook dag telefoon…

  16. Origineel geplaatst door Remco
    Leuke methode, maar een snelle en veel handiger methode is om toegang tot bedieningspaneel uit te schakelen bij vergrendeling.

    -Instellingen – Face ID en toegangscode – vervolgens halverwege Bedieningspaneel uit te schakelen.

    Indien vergrendeld, kan de airplane mode niet worden ingeschakeld.

    Goed lezen is niet voor iedereen even gemakkelijk en voor sommigen zelfs een uitdaging 😉.

  17. Origineel geplaatst door Peter
    Of de dief trekt de simkaart eruit en dan is het ook dag telefoon…

    eSim…

  18. HELP!

    Ik heb de opdracht aldus geïnstalleerd. So far so good, nu blokkeert de opdracht ook mijn locatie voor Google Maps alsmede ook mijn apple id, iCloud etc. Ik begrijp dat dat de bedoeling is, maar ik wil dit wel ook nog kunnen aanpassen. Dit lukt echter niet. Iemand de gouden tip? Alvast bedankt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.