VLC 360 graden

Met VLC voor Mac kun je 360 graden rondkijken

VLC voor Mac werkt nu met 360 graden-video's en panoramafoto's in 360 graden, zodat het lijkt alsof je ergens echt bent.

De makers van de VLC-mediaspeler hebben een preview van de vernieuwde app uitgebracht. Met de Mac-versie kun je 360 graden rondkijken. Vanaf volgend jaar is de functie ook in de iOS-versie te vinden.

VLC 360 graden

VLC met 360 graden-video’s

De 360 graden-video’s zul je helaas wel zonder motion tracking moeten bekijken, want de Mac ondersteunt dit niet standaard. In plaats daarvan kun je met de muis en het toetsenbord rondkijken. Als de iOS-versie van VLC volgend jaar een update krijgt kun je wel dankzij de gyroscoop rondkijken.

Op macOS kun je nu de eerste preview-versie VLC 3.0 installeren, die ook 360 graden-panoramafoto’s kan laten zien. Zo lijkt het net of je fysiek op die ene plek bent en om je heen kunt kijken. Op de website van VideoLAN is een bewegend voorbeeld te zien met een vogel die over een berglandschap vliegt, om je de indruk te geven dat je zelf in vogelvlucht bent. Er zitten drie kijkvarianten in: zoomen, kleine planeet (waarbij de aarde wordt veranderd in een bol) en omgekeerde kleine planeet.

VideoLAN werkte samen met Giroptic om de nieuwe functies voor elkaar te krijgen. Download je de technische preview, dan zijn er drie voorbeeldbestanden waarmee je alvast kunt gaan testen: twee video’s en een panoramafoto. De grote vraag is natuurlijk wanneer je het in combinatie met een VR-bril kunt gaan gebruiken, maar ook daar heeft VideoLAN aan gedacht: er zal in de toekomst ondersteuning voor komen. Heb je een Windows-computer dan vind je nu al de preview-versie op de website van VideoLAN.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2016, 18:49
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen video, vlc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.