iPhone 8 in Copper Gold

‘Mogelijke simkaart-tray iPhone X geeft kijk op nieuwe koperen kleur’

Hoe gaat de koperen kleur van de iPhone X/8 eruit zien? Er zijn afbeeldingen opgedoken waarop de simkaart-tray van de iPhone X met een koperkleur te zien is.

iPhone 8 in Copper Gold
De nieuwe jubileum-iPhone met OLED-scherm komt waarschijnlijk beschikbaar met een nieuwe koperen kleur, maar hoe gaat dit er nou in de praktijk uit zien? Een mogelijk uitgelekte simkaart-tray van de iPhone X/8 geeft meer inzicht hoe deze kleur er uit zou kunnen zien en hoe deze verschilt van de vorige kleuren.

Simkaart-tray in goud van iPhone X/8

Een aantal weken geleden verschenen er dummy-modellen van de iPhone 8 in een nieuwe kleur. Volgens bronnen zou Apple de normale gouden kleur vervangen door een soort koperen variant. In de tussentijd is er nog maar weinig nieuws verschenen over deze of andere kleuren van de OLED-iPhone, maar vandaag komt daar verandering in. Geruchtenlekker Benjamin Geskin heeft vandaag een afbeelding geplaatst waarop twee versies van de simkaart-tray te zien zijn. Het zou gaan om de simkaart-tray van de nieuwe iPhone X/8 in zowel de nieuwe koperen kleur als in een zilver/zwarte variant.

iPhone X/8 simkaart-tray in koperen kleur.

De koperen variant, die volgens eerdere geruchten de naam Blush Gold krijgt, is aanzienlijk anders dan de gouden kleur die gebruikt wordt bij de huidige iPhones. Ook het verschil met de roségouden versie van de iPhone is groot. In onderstaande tweet is te zien hoe deze nieuwe kleur zich verhoudt tot de andere kleuren.

In hoeverre de daadwerkelijke nieuwe kleur overeenkomt met de kleur op deze foto, valt nog te bezien. De foto is wat aan de wazige kant en de kleur kan ook verschillen aan de hand van de belichting. Goed om te weten is dat de binnenkant van de simkaart-tray mat is, maar dat dat niks zegt over de buitenkant. Volgens bronnen is de rand van roestvrij staal en glimmend in plaats van mat aluminium. Bij de huidige gitzwarte iPhone 7 is de binnenkant van de simkaart-tray ook mat, terwijl het buitenste randje gewoon glimmend is.

Zwart blijft populairste kleur
Als het aan iCulture-lezers ligt, blijft zwart echter de populairste kleur. Onlangs vroegen we jullie in een iCulture peilt welke kleur jullie het mooist vinden: de zwarte variant, de zilveren versie of de nieuwe koperen kleur zoals deze in de dummy’s te zien is. De koperen kleur is op een derde plek geëindigd, vlak na de zilverwitte variant. Zwart is met 59% verreweg de populairste kleur.

Het is de verwachting dat Apple ook de iPhone 7s in meerdere kleuren uitbrengt, maar of het daar ook gaat om de nieuwe koperen kleur valt nog te bezien. De afgelopen tijd is de koperen kleur alleen gezien in combinatie met de iPhone X/8 en er zijn nog geen berichten verschenen dat deze kleur ook bestemd is voor de iPhone 7s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2017, 16:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, iPhone X
Devices iPhone 8, iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.