VLC-logo-met-popcorn

VLC voor iOS werkt nu met Touch ID, Apple Watch-app vernieuwd

De iOS-versie van mediaspeler VLC is geüpdatet met enkele handige iOS 9-functies. Zo kun je de app gebruiken met multitasking op de iPad en beveiligen met Touch ID. Bovendien is de Apple Watch-app aangepast voor watchOS 2.

VLC logo grootVLC is vandaag aangepast met nieuwe iOS 9-functies voor de iOS-versie. Zo kun je de app beter beveiligen en multitasken op de iPad. Kort werd in de update-omschrijving gemeld dat de Apple TV-app ook beschikbaar is, maar deze blijkt nog in review te zijn.

Multitasking en Touch ID in iOS-versie

De iOS-versie van VLC heeft een aantal handige functies gekregen. Ten eerste kun je de app nu beveiligen met je vingerafdruk, waardoor Touch ID vereist is om de app te openen. Ook wordt Split View en Slide Over ondersteund op geschikte iPads met iOS 9. Een andere iOS 9-toevoeging is zoeken met Spotlight. De app is verder ook verbeterd op allerlei andere functies. Zo is het nu mogelijk om muziekalbums met meer dan één disk toe te voegen en wordt er een aantal gegevens gesynchroniseerd over verschillende apparaten, zoals het inloggen via de cloud. Ook vereist de iOS-versie nu iOS 7.

vlc-apple-watch

Tot slot is er extra aandacht voor de Apple Watch-app van VLC. Met de nieuwste update van de iOS-versie is deze Apple Watch-versie opnieuw ontworpen met watchOS 2 in het achterhoofd. Met de Apple Watch-app kun je je media afspelen en pauzeren. Je Apple Watch dient daarmee als afstandsbediening. Met de watchOS 2-update is de app sneller geworden, maar er zijn geen nieuwe functies bijgekomen.

Apple TV-app enkele weken getest door betatesters

In de update-omschrijving werd kort gemeld dat de app ook beschikbaar is voor de Apple TV, maar dit blijkt niet het geval te zijn. Tegenover iDownloadBlog meldt Felix Paul Kühne van VLC dat de Apple TV-app nog in review staat. Waarschijnlijk zal de app dan pas na de kerst verschijnen, omdat de App Store in verband met de feestdagen enkele dagen gesloten is. Begin november zocht VLC nog naar betatesters voor de Apple TV-versie, terwijl er in september al naar de komst van de app gehint werd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2015, 17:42
Categorie Apps
Onderwerp vlc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.