Reacties voor: ‘Vijftig procent van iPhones nooit meer met iTunes gesynchroniseerd’

Vijftig procent van de iPhones die bij de Genius Bar worden gebracht, zijn na de eerste activatie nooit meer gesynchroniseerd met iTunes. Mensen raken daardoor sneller gegevens kwijt.

Reacties: 33 reacties

  1. Volgens mij moet itunes wel draaien op je PC toch, om de backup te maken? zo ziet het er in ieder geval wel uit op de TV add van iOS5, of is dat om duidelijk te maken wat er gebeurd?

  2. Enige nadeel aan die backups vind ik altijd dat er allerlei data van een jailbreak ook wordt gebackupt.

    Meerdere keren heb ik al het probleem gehad dat bij een firmware update mijn telefoon maf ging doen na het terugzetten van de backup. Instellingen die niet bestonden enzo, die toch werden ingesteld.

    Ik hoop dat Cydia ooit iets regelt waardoor alle jailbreak rotzooi apart (buiten de backup) wordt opgeslagen (of in ieder geval geen negatieve invloed heeft op nieuwere firmwares).

    Verder ben ik wel enorm positief over synchroniseren met iCloud. Sowieso het draadloos synchroniseren. Niet meer dat trage gedoe met iTunes (op Windows, vandaar :P).

  3. Origineel geplaatst door Makkiej
    zo ziet het er in ieder geval wel uit op de TV add van iOS5

    Welke tv-toevoeging?

  4. Ik heb al met meerdere mensen in mijn omgeving gesproken die uit de lucht vielen toen ik sprak van fw-updates. Ze zijn zodanig oude Nokia’s en Samsungs gewoon die je nooit update… ‘k Vraag me dan ook af waarom ze in godsnaam een iPhone hebben want ongetwijfeld gebruiken ze hem enkel om te bellen en sms’en.

  5. Origineel geplaatst door Reimzter
    Welke tv-toevoeging?

    De TV reclame die Apple voor iOS 5 heeft gemaakt 😉
    Je kunt hem vinden op de site van Apple of gewoon op YouTube.

  6. Beetje vreemd verhaal want dit zou betekenen dat die 50% van alle iPhones ook nog allemaal hun eerste iOS er op heeft staan.

  7. Origineel geplaatst door Howowcanigo
    Ik heb al met meerdere mensen in mijn omgeving gesproken die uit de lucht vielen toen ik sprak van fw-updates. Ze zijn zodanig oude Nokia’s en Samsungs gewoon die je nooit update…

    Eh, ook voor Nokia’s kon je gewoon fw updates downloaden en installeren met de Nokia software suite hoor. Was meteen een goede manier om van alle pre-installed meuk van je provider af te komen door de hardware ID te veranderen.
    Alleen was de Nokia software dramatisch buggy. Zeg was, geen idee hoe het nu is want heb nu al bijna 2 jaar geen Nokia meer maar een iPhone. Daarvoor alleen behoorlijk wat Nokia’s versleten (als laatste een N95).

    Dat ook daar waarschijnlijk de meerderheid zijn Nokia nooit aan de PC heeft gehangen is een ander verhaal.

  8. Of is dat omdat Apple een te monopolistisch bedrijf is, dat klanten dwingt zich aan Apple’s beleid te conformeren?
    Door de iCloud wordt hun controle over jouw aaifoon alleen maar groter.

  9. Ik heb Itunes altijd een afgrijselijke software gevonden.Het is rommelig en ik gebruik het liever niet.

  10. Ik zit thuis nooit op Wifi. Alleen op de Uni waar ik nu slechts 1 maal per week kom. Het hele gedwongen-updates/backup verhaal vind ik maar vreemd. Ik houd liever de controle over mijn apparaat en prefer synchronisatie via een datakabel alleen wanneer ik daar opdracht voor geef.

  11. @Makkiej: Nee, hoeft niet.
    Als je met icloud een backup maakt slaat hij die in je 5gb beschikbare opslagruimte ‘in the cloud’ op.

  12. Willen ze dat meer gebruikers hun iPhone regelmatig met iTunes synchroniseren, dan zullen ze toch eerst iets aan het programma moeten doen. Het synchroniseren is beslist niet vanzelfsprekend en gebruiksvriendelijk, dus iemand de een iPhone kiest omdat alles zo gemakkelijk en vanzelf werkt, zal na de eerste keer verbinden met iTunes, wel weer genoeg hebben gezien.

  13. @Chavasse: Ik ben het helemaal met je eens, ik wil zelf bepalen wanneer ik een synchronisatie doe! Ik persoonlijk vind dat Apple te veel controle over de iPhone wil houden. Heb nu een aantal malen met een andriod toestel mogen werken en moet zeggen dat ik onder de indruk ben van hoe soepel en fijn dat werkt. Heb nu een iPhone maar denk dat dit wel mijn laatste gaat worden… iPhone is te weinig vernieuwend….

  14. volgens een tipgever wordt 50% van de iPhones na de eerste activatie, nooit meer met iTunes verbonden

    Niet zo gek ook, iTunes is werkelijk een dráák van een programma. Daar waar Apple met iOS en de iPhone het meest gebruiksvriendelijke stukje hard- en software hebben ontwikkeld hebben ze met iTunes het volstrekt tegenovergestelde gedaan.

  15. Ik snap het niet goed. Als Apple per gebruiker 5Gb back up-ruimte ter beschikking stelt, komt elke iPhone-gebruiker toch schromelijk ruimte tekort? Of wordt alles wat aan data op een volle 32Gb iPhone staat, vermorzeld tot 5gb?

  16. @Peter de Wit: Niet alle data zoals gesynchroniseerde muziek etc wordt gebackupt, enkel de instellingen.

    Verder: beetje logisch dat de mensen weten hoe ze verbinding moeten maken met wifi. Anders zou je beter geen iPhone gebruiken lijkt me…

  17. @sNicker: dat ligt niet aan windows 😉

    Tis wel makkelijk hoor maar ik denk dat de meeste mensen hier hun iphone ‘snachts opladen als ze slapen, dat moment waarop ook je pc uitstat..?

  18. @patrick: Nee, maar wel aan de slechte optimalisatie van iTunes voor Windows 😛

    Heb nu een SSD, nou valt het gelukkig wel mee, maar nog hangt-ie af en toe, om onbekende redenen.

  19. Dat een paar mensen blijkbaar niet met iTunes kunnen omgaan, wil niet zeggen dat het gebruiksonvriendelijk is. Mijn ouders, digibeten die hun videorecorder nog niet ingesteld krijgen, kunnen prima met iTunes uit de voeten.

  20. Het is dat ik er muziek of nieuwe apps op zet, anders had ik het ook niet gedaan. Sommige mensen hebben ook geen zin om te koppelen want dat kost weer wat tijd. Terwijl het best wel meevalt. Synchroniseren via Wifi is hierdoor een goede optie.

  21. Het draadloos syncen lijkt me echt ideaal! Veel mensen (waaronder mijn vriendin en broers) hangen hun iphone nooit aan iTunes. Dit komt waarschijnlijk ook doordat zij windows computers hebben waar iTunes niet lekker op draait. Hierdoor missen ze vaak updates en zullen ze gegevens uit hun telefoon missen op het moment dat er iets met hun iPhone aan de hand is. Ik denk aan de andere kant dat er ook wel een instelling zal zijn die er voor zorgt dat je niet automatisch back-upt. Mensen roepen altijd dat Apple zo’n controlefreak is, maar dit zijn alle bedrijven. Wanneer er een keer iets nieuws uitkomt is het altijd meteen controle dit, controle dat. Dit terwijl ik echt vind dat dit alleen maar de consument ten goede komt.

    Wat een aantal mensen hier niet begrijpen is dat je je computer niet aan hoeft te hebben om deze back-up te maken, aangezien het ‘in the cloud’ gebeurd. Er wordt dus niks op je computer weggeschreven op het moment dat je back-upt.

  22. Al je gekochte muziek

    Dan moet je die wel gekocht hebben 90% van de muziek in itunes is allemaal gedownload zowat, En mijn muziek gaat toch nooit naar Icloud 1 het is niet gekocht en 2 heb meer dan 5GB aan muziek 😛

  23. @Apple740: Itunes is echt een perfect programma wel in de nieuwe versie effe het weer op klassieke lijst zetten, Je heb alle muziek onder mekaar staan genoeg sorteer dingen enzo gewoon simpel interface.
    Synchroniseren is ook hartstikke simpel gewoon kabel erin steken en de muziek word op je telefoon automatisch gezet hoef je niks aan te doen.

    Het programma hangt nooit heb het nog nooit mee gemaakt zelfs op me pentium 4 niet, Het gebruikt alleen wat geheugen maar op een P4 heb je toch sowieso nu wel 1 Gb minimaal anders draait xp niet eens lekker meer door alle updates.

    Kijk heb je minder dan 1 GB op een P4 dan is het aan je eigen, Vanaf de dual core pc’s draait het sowieso goed zonder problemen heb er alleen 1 als ik itunes sluit start het uit zich zelf weer op 5 keer kent iemand dat ?

  24. Origineel geplaatst door sNicker
    Enige nadeel aan die backups vind ik altijd dat er allerlei data van een jailbreak ook wordt gebackupt.

    Hm… de vraag zal zijn, of Apple backups van jailbroken iPhones/iPads zal toelaten op zijn iCloud…

  25. Voorstander, absoluut. Met 4 iPhones/Ipad in huis is het synchroniseren van de devices killing. Maar hoe gaat apple om met “Parental Control” ofwel ouderlijk toezicht? Alle devices staan geregistreerd onder 1 iTunes account. Bepaalde apps/films/muziek zijn niet geschikt voor ‘tieners’ of mijn dochter van 8 die vanwege een chronische ziekte een iPhone heeft. Iphone moet dus iets doen met ‘profielen’ onder 1 account.

  26. Dat komt vooral omdat iTunes zo bagger is als het gaat om synchroniseren, na een verse install ben je altijd als kwijt, iTunes scant niet eens wat er op je iPhone staat.

  27. Hahaha. Misschien je backup terug zetten. Ligt toch 99% aan de gebruiker en niet aan iTunes. Zoals in jouw geval

    Origineel geplaatst door WouterDat komt vooral omdat iTunes zo bagger is als het gaat om synchroniseren, na een verse install ben je altijd als kwijt, iTunes scant niet eens wat er op je iPhone staat.

  28. Op zich wel logisch, iTunes is n klote progamma die elke keer wel iets fout doet!
    De minder handige onder ons komen er echt niet uit, vandaar dat eenmalig syncroniseren!

  29. Ik ben wel huiverig voor het feit dat al je persoonlijke data (w.o. adresboek + contactenlijst) ergens ‘in the cloud’ worden gezet zonder dat Apple aan mij verregaande verantwoording aflegt wie er toegang toe heeft en hoe dit wordt beveiligd.

  30. Waarschijnlijk ben is een van die suffe(?) mensen die hun iPhone nooit syncen, simpel omdat ik zoveel slechte dingen lees over de updates dat ik als de dood ben weer van alles kwijt te raken (agenda, contacten e.d.), dingen die dan ineens niet meer werken en dan nog maar neit te spreken over de batterij issues!
    Het zal wel aan mij liggen *zucht*, maar gelukkig lees ik dat er meerdere zijn die iTunes een _)(***(*(&& programma vinden! Ik heb nog een 3GS en stap volgend jaar over op de 5, in de hoop dat het iCloud dan wel (zonde problemen) werkt 🙂

  31. Ik ben maar wat blij dat ik regelmatig sync met itunes. IPhone was plots kapot. Heb nieuw toestel gekregen en kon backup van oud toestel op die nieuwe kopiëren. Tot instellingen toe

  32. Ik voorzie wat problemen met een (toekomstig) gejailbreakte Iphone. Ik bedoel, als ik een Iphone niet meer kan jailbreaken, hoeft het voor mij niet meer en ga ik richting Galaxy S2.

  33. Niet verwonderen dat 50% niet cynchroniseerd.
    Je raakt je adressen steeds weer kwijt en moet opnieuw inputten.
    Ik spreek over de drie G.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.