iPhone-6s-gebogen

Video: Is de iPhone 6s bestand tegen een nieuwe #bendgate?

In een video wordt de buigbaarheid van de iPhone 6s vergeleken met die van de iPhone 6. Wat blijkt: de iPhone 6s trekt een heel stuk minder snel krom.

iPhone-6s-gebogen
Apple heeft de iPhone 6s nog niet eens officieel aangekondigd, maar de eerste video’s die de buigbaarheid van de nieuwe iPhone testen verschijnen al op het internet. Bendgate is er vroeg bij dit jaar.


In een video van Unbox Therapy zien we natuurlijk nog geen echte iPhone 6s die gebogen wordt, maar een achterkant die eerder uitlekte. De video gaat er voor het gemak even vanuit dat dit daadwerkelijk de achterkant van de iPhone 6s wordt en vergelijkt dit met de huidige achterkant van de iPhone 6.

Bekijk ook

Bendgate: hoe snel buigt de iPhone 6 nou echt?

Hoe zit het nou eigenlijk met kromgetrokken iPhones? We werpen nog eenmaal een blik op een objectieve, vergelijkende test die Consumer Reports uitvoerde. Daaruit blijkt dat de iPhone 6 Plus minder snel buigt dan de iPhone 6 en HTC One M8.

Stevigere aluminiumsoort

Op basis van deze geruchten lijkt de iPhone 6s een achterkant van een stevigere soort aluminium te krijgen. Als je dit aluminium analyseert en naast dat van de iPhone 6 legt, zijn de verschillen goed te zien.

Zo gebruikt de iPhone 6 6000 series aluminum dat voor 98% uit het materiaal bestaat, terwijl de iPhone 6s gemaakt is van 7000 series aluminium. Deze aluminiumsoort wordt ook gebruikt voor de Apple Watch Sport en bestaat uit 92,8% aluminium en 6,1% zink, wat de behuizing een stuk sterker moet maken.

Buigtest

Deze subtiele aanpassing in het materiaal moet ervoor zorgen dat de behuizing van de iPhone 6s tot twee keer meer druk kan weerstaan dan de iPhone 6. In de video zien we hoe een apparaat de twee achterkantjes toetakelt. De iPhone 6 begint door te buigen bij een druk van dertig pond (13,5 kilo), terwijl de iPhone 6s pas bij een druk van 80 pond (36 kilo) krom begin te trekken.

Een dergelijke aluminiumsoort zou duurder uitvallen voor Apple, maar die extra kosten zijn het blijkbaar waard om een bendgate 2.0 te voorkomen.

Bekijk ook

iPhone 6s: het complete overzicht

Alles wat je wilt weten over de iPhone 6s. Ontdek de specs en functies, vind de beste prijs en lees het laatste nieuws over dit toestel. Ook zie je waar de beste acties voor de iPhone 6s te vinden zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.