Rabobank krijgt op 10 september compleet vernieuwde app (update 2x)

De iPhone-app van Rabobank gaat eindelijk op de schop. Rabo Bankieren krijgt op 10 september een compleet nieuw uiterlijk, waarmee de app veel persoonlijker moet worden.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Rabo Bankieren redesignRabo Bankieren voor iPhone en iPad krijgt een compleet redesign. De vernieuwde app laat je een persoonlijke omgeving maken, waarbij je in één oogopslag je berichten en rekeningen kunt zien. Weg is het starre uiterlijk met lange rekeningnummers: je ziet voortaan alleen nog maar de naam van een rekening, met daarbij hoeveel geld er nog opstaat. Je gebruikt in de app zelfs een profielfoto.

Update 17:00 uur: uitrol begint 10 september, iOS pas later.
Een persvoorlichter van Rabobank liet iCulture weten, dat de app pas iets later naar iPhone en iPad komt. De update zal vanaf 10 september worden uitgerold, maar daarbij richt Rabobank zich eerst op Android. Pas later zal de app ook naar iPhone en iPad komen – vermoedelijk in de loop van oktober.

nieuwe-rabobank-app-ios-1Update 19:00 uur: nieuwe app is al te downloaden (maar nog niet te gebruiken).
De vernieuwde app wordt al getest door een groep klanten, die er (alleen op uitnodiging) gebruik van kunnen maken. Volgens tipgever Bas van der Ploeg, die ook bijgaande screenshots maakte, gaat het om een webapp, die er exact hetzelfde uit als de app in de video hieronder.

We hebben bij de Rabobank navraag gedaan in hoeverre er functies in zitten, die je ook bij andere banken vindt, zoals ondersteuning voor Touch ID (andere banken hebben dat al) en ondersteuning voor de Apple Watch (zoals bij andere banken). Vrijdag weten we in de loop van de dag hopelijk meer over de exacte functionaliteit van de app. We zijn onder andere ook benieuwd of de app is aangepast voor de iPhone 6 Plus. De eerste aanwijzingen wekken de indruk van niet, maar we horen het graag van de Rabobank zelf.

Tipgever Bas: “Ik had er na zo’n lange tijd echt (veel) meer van verwacht”.

nieuwe-rabobank-app-ios-3 nieuwe-rabobank-app-ios-2

Rabobank-app krijgt nieuw uiterlijk

Het nieuwe Rabo Bankieren ziet er flink anders uit dan we gewend zijn. Het startscherm van de app is bijvoorbeeld geen lange lijst met informatie meer, maar een blauwgekleurde pagina met daarop simpele knoppen en een profielfoto. Bovenin de app staat de foto van een supportmedewerker die je bij problemen kan helpen.

Rabobank werd de afgelopen maanden bekritiseerd om zijn app. Hoewel ING en ABN Amro geregeld app-updates hebben uitgebracht, bleef Rabo Bankieren qua functionaliteit lange tijd op hetzelfde punt hangen. Er verscheen een iOS 7-redesign en de app kreeg ondersteuning voor de nieuwe Rabo Scanner, maar verder veranderde er de afgelopen jaren bijna niks. Daar komt met de update van 10 september eindelijk een einde aan. De nieuwe app van Rabobank doet enigszins denken aan die van ABN Amro – bij ABN ligt de nadruk ook op een persoonlijke bankomgeving, met simpele teksten en foto’s.

In bovenstaande video geeft Rabobank alvast een voorproefje van de app. Eén functie schittert door afwezigheid: Touch ID. Het is bij ING Bankieren mogelijk om de app met je vingerafdruk te ontgrendelen, maar niets wijst er nog op dat Rabobank dit voorbeeld zal volgen.

Via de link hieronder kun je de oude app downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2015, 17:30
Categorie Apps
Onderwerp rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.