iPad Pro Martin Hajek 3

‘iPad Pro krijgt 12,9-inch-scherm van Sharp’

De geruchten rond de iPad Pro worden steeds concreter: nu wordt beweerd dat het scherm wordt gemaakt door Sharp. Wanneer zullen de eerste onderdelenfoto's naar buiten lekken?

iPad Pro Martin Hajek 3Het 12,9-inch-scherm van de iPad Pro zal worden gemaakt door Sharp. Dit beweren bronnen binnen de industrie tegenover Digitimes. Hiervoor zal worden samengewerkt met fabrikant Foxconn, die voornamelijk de aanraakmodules voor het scherm zal produceren. Daarnaast helpt Foxconn met het lamineren en de assemblage van het scherm.

Verwachting is dat Sharp niet alleen aan het scherm zal werken: Apple maakt vaak afspraken met meerdere productiepartijen, om mogelijke complicaties tegen te gaan. Heeft Sharp productieproblemen? Dan zou Apple nog kunnen terugvallen op een andere fabrikant die is ingeschakeld.

Volgens de bronnen gaat de productie van de iPad Pro van start in het derde kwartaal van 2015, waarna de massaproductie begint in het vierde kwartaal. Dat sluit aan op wat we eerder hebben gehoord: op 19 augustus werd nog beweerd dat de massaproductie start in oktober, oftewel het vierde kwartaal dit jaar.

Hoewel het nieuwe gerucht weinig nieuwe informatie aan het licht brengt, worden een hoop feiten uit eerdere geruchten nog eens extra bevestigd. Zo spreken de bronnen over een scherm van 12,9-inch – dezelfde grootte die in andere vroege geruchten werd genoemd.

Onderdelenfoto’s iPad Pro nabij?

De berichten doen vermoeden dat de iPad Pro steeds realistischere vormen begint aan te nemen: er worden inmiddels productiepartijen genoemd die aan de iPad Pro zullen werken, wat erop wijst dat Apple fabrikanten heeft benaderd. Dit betekent ook dat specificaties voor bijvoorbeeld de schermgrootte waarschijnlijk definitief zijn vastgelegd. Het zal daarom ook niet heel lang meer duren tot de eerste foto’s van iPad Pro-onderdelen naar buiten lekken, die een idee zullen geven van het uiteindelijke ontwerp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2015, 10:19
Categorie Geruchten
Onderwerp ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.