Reacties voor: Verslaggeving over Apple-fabrieken in China blijkt verzonnen

De uitzending van 'This American Life' waarin de
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Mike Daisey … Sukkel!
    Wie gelooft je volgende verhaal nou nog?

    En dat voor een paar weekjes roem … :-/

  2. Beetje vergelijkbaar met onze professor Stapel die ook voor eigen eer en glorie allerlei nonsens publiceerde. Blijkt maar weer eens hoe machtigde media is.

    Origineel geplaatst door Rav3n
    Mike Daisey … Sukkel!
    Wie gelooft je volgende verhaal nou nog?
    Ik mag toch aannemen dat dit zijn laatste item was en er nooit meer iets van zijn hand verschijnt?

  3. This American Lie.

  4. “This American LIE” was dus een passender titel geweest….

  5. Ik weet bijna zeker dat de verslaggever de opdracht van apple heeft gekregen. Om alles een beetje te laten sissen. Maar helaas mislukt!

  6. Het Heeft geen zin, je zult nooit 100% de waarheid weten mensen! Zag laats een afl op Zembla over NL belastingParadijs. Dat heeft mij een hele andere kijk gegeven op grote multinationals als Apple enzo. Ze zijn erg machtig meer dan wij ooit zullen realiseren! En zullen hun hand niet omdraaien voor een harde aanpak in hun fabrieken. Kijk naar de afl op zembla gemist en vertel mij dan dat het niet zo is!!

  7. @Gonny, je doet nu precies hetzelfde als meneer Mike, namelijk zaken verdraaien cq aandikken. Er zijn inderdaad vraagtekens bij het verhaal van Mike, er zal vast en zeker bepaalde mistanden in de fabriek zijn overdreven of verzonnen, maar dat wil toch niet zeggen dat ALLES is verzonnen zoals je expliciet in je titel en artikel aangeeft???
    Ik begrijp dat iedereen hier pro-apple is, ik ook wel een beetje, maar laten we bij dit soort artikelen vooral objectief blijven!

  8. Pfoe… Gelukkig er is niets aan de hand dus bij Foxconn, ik begon me al zorgen te maken…

  9. Ik ben het wel een beetje eens met ‘fanboy’. Niet het hele verhaal was louter gebaseerd op leugens. En de kern, namelijk dat Apple’s leveranciers niet bijzonder goede arbeidsomstandigheden bieden, blijft overeind.

  10. Minstens 80-90% van alle grote bedrijven laten hun producten onder deze omstandigheden maken, dus ik snap niet waarom er bij Apple zoveel ophef over wordt gemaakt.

  11. Dank Gonny, ik kan weer rustig gaan slapen. Er is niets aan de hand bij de toeleveranciers van je geliefde Apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.