Onderzoek: smartphone-gebruikers meest tevreden met iPhone

Een tevredenheidsonderzoek van van J.D. Power stelt dat smartphonegebruikers het meest tevreden zijn met smartphones van Apple. Apple wordt gevolgd door HTC, die als enige met Apple boven het gemiddelde zit.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Witte iPhone 4Apple staat voor de zevende keer op rij bovenaan in de lijst van beste smartphonefabrikanten in het tevredenheidsonderzoek van het bureau J.D. Power. Apple scoorde in totaal 839 punten, van de mogelijke duizend. Onder Apple staat HTC met 798 punten, gevolgd door Samsung met 769. Samsung is daarmee de eerste fabrikant in de ranglijst die onder het onderzoek zijn algemene gemiddelde zit.


Het onderzoek vergelijkt telefoons op twee manieren: als gewone telefoon en als smartphone. Bij gewone telefoons staan prestaties (31 procent), gebruiksgemak (24 procent), ontwerp (24 procent) en mogelijkheden (21 procent) centraal. Voor smartphones zijn prestaties (35 procent), gebruiksgemak (24 procent), mogelijkheden (21 procent) en ontwerp (20 procent) belangrijk.

JD Power smartphones

Apple staat bovenin de lijst van beste smartphones, maar is bij gewone telefoons nergens terug te vinden. Daar staan LG en Sanyo op een gedeelde eerste plaats met 716 punten.

JD Power gewone telefoons

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.