iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Wordfeud, LiveStats, Weber’s On the Grill en meer

Elke zaterdag blikt iPadclub.nl terug op de afgelopen week aan nieuwe iPad-apps. We selecteren elke week de beste, leukste en mooiste nieuwe applicaties voor Apples tablet.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AG Wordfeud iPad headerElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week kunnen we eindelijk Wordfeud spelen zoals het bedoeld is op de iPad, houden we websitestatistieken bij met LiveStats en koken we buiten met Weber’s On the Grill.

AG LiveStats iPad statistiekenLiveStats – Het realtime bijhouden van de bezoekers op je website wordt steeds belangrijker. Zo kan je snel zien of een geschreven stuk wel of niet aanslaat bij je publiek en hierdoor kan je beter je aanbod afstemmen op de lezer. Er zijn veel diensten die bijhouden wat websitebezoekers doen, zoals ChartBeat, GoSquared en Google Analytics bijvoorbeeld. Het aantal mobiele apps dat sitebezoekers bijhoudt is echter beperkt. Een van de betere apps is LiveStats, die op een grote kaart weergeeft waar je bezoekers zich momenteel bevinden.
Downloaden: LiveStats (4,99)

AG Greed Corp HD LiteGreed Corp HD Lite – Het Nederlandse strategiespel Greed Corp heeft een Lite-versie gekregen op de iPad waardoor het nu gratis te proberen is. Het spel speelt zich af in een wereld die opgebouwd is uit zeshoeken en die je koste wat het kost te pakken moet zien te krijgen. Dat doe je met een leger aan robots dat je zo moet zien te verdelen over de vlakken, dat je de gebieden ten koste van het vijandige leger kan veroveren. Wie de hele kaart heeft eigen gemaakt, wint de pot. Het spel kan tegen de computer en online gespeeld worden.
Downloaden: Greed Corp HD Lite (gratis)

AG The Redditor Reddit iPadThe Redditor – The Redditor is een nieuw voor de iPad verschenen magazine waarin elk nummer het beste van de sociale bookmarking-site Reddit in een strakke, ‘papieren’ layout wordt gegoten. Zes man zorgen ervoor dat The Redditor een blad is dat hypes en trends op internet oppakt en de leukste verschijningen en artikelen op Reddit inlijft. De content van het magazine wordt vooral gevormd door de beste gedeelde artikelen op de site en de reacties op vragen.
Downloaden: The Redditor (gratis)

AG Wordfeud iPad iPhone iPod touchWordfeud – Het razend populaire online woordspel Wordfeud is officieel voor de iPad uitgebracht. Er is zojuist een update van het iPhone-spel verschenen die Wordfeud ook optimaliseert voor de iPad. Dat betekent dat je het spel kan spelen in de hoge resolutie van de iPad. Dat kan zowel in de horizontale als verticale houding van de tablet. In de liggende houding kan je links op het scherm razendsnel wisselen tussen de potjes en zie je rechts het speelbord en je letterplankje liggen.
Downloaden: Wordfeud (gratis)

AG Weber's On the Grill iPadWeber’s On the Grill – Mocht je zelf nog niet aan het aftellen zijn: het duurt nog 11 dagen voordat de zomertijd in gaat en we weer kunnen toewerken naar buiten zitten, buiten eten en buiten koken. Weber’s On the Grill is een uitgebreid kookboek voor de iPad dat je helpt om allerlei gerechten klaar te maken op de grill, natuurlijk hét kookinstrument voor buiten. Maar liefst 250 recepten met ingrediënten, bereidingswijze en af en toe een video staan voor je klaar. Van starters tot nagerechten, van allerlei soorten vlees bereiden tot marinades en sauzen afstemmen. Na een update is het kookboek volledig Nederlandstalig.
Downloaden: Weber’s On the Grill (€3,99)

AG Met Opera on Demand iPadMet Opera on Demand – HD-uitzendingen van opera’s, supersterren als Plácido Domingo, Deborah Voigt en Natalie Dessay en meer dan 250 radiouitzendingen die terug in de tijd gaan tot 1936. En dan zijn er nog klassieke uitzendingen van 1977 tot 2001, met onder andere Aida met Leontyne Price en La Bohème met Luciano Pavarotti. Als je nog niet weet waar het over gaat, ben je vermoedelijk niet de doelgroep van de nieuwe iPad-app Met Opera on Demand. De app voorziet in audio- en videobeelden van opera’s. Een abonnement op de dienst kost 14.99 dollar per maand.
Downloaden: Met Opera on Demand (gratis)

AG Chaos Rings II iPad iPhone iPod touchChaos Rings II – Het vervolg op het bekende iOS-rollenspel Chaos Rings is voor de iPad verschenen. In Chaos Rings II volg je Darwin, die een oude jeugdvriend moet opofferen om de wereld te redden. Jij volgt zijn onmogelijke keuzes door meerdere kerkers en gebieden, waarin je beurtelings vecht tegen monsters en schermvullende eindbazen. Ontwikkelaar Square Enix werd jaren geleden beroemd met de Final Fantasy-reeks, toen ze nog als Squaresoft door het leven gingen.
Downloaden: Chaos Rings II (€15,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 19:34
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.