Verslag vanuit Londen: opening Apple Store Covent Garden

Patrick de Ritter, die vandaag bij de opening van de nieuwste Apple Store aanwezig was, doet verslag van zijn ervaringen. De wachtrijen waren enorm, maar Patrick ging wel met een nieuwe iPhone 4 naar huis.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

apple store openingDit is een gastbijdrage van Patrick de Ritter, die vandaag bij de opening van de driehonderdste Apple Store aanwezig was: Covent Garden in Londen.

“Oh. My. God.” Dat was de reactie van @robinspeijer en ik toen we aankwamen bij de nieuwe Apple Store in Londen, op Covent Garden. Vandaag zou die open gaan, een ideale gelegenheid om meteen een iPhone 4 te scoren! Bij Regent Street waren al een kleine honderd man aan het wachten, bij Covent Garden waren de rijen letterlijk tot straten verderop opgesteld. Ik zal niet overdrijven: op het moment dat wij achteraan de rij aansloten, stonden er ruim 7.000 mensen.

covent-garden-foto

In tegenstelling tot lanceringen in Nederland en België was hier alles goed geregeld: een hoop media-aandacht, hekken om wachtrijen op te stellen, kraampjes met broodjes en koffie, beveiliging om alles in goede banen te leiden en een zeer goede sfeer. Mensen in de rij begonnen zelfs aan waves. Ook werden er gratis apps weggeven, kreeg iedereen een flesje water van Apple en toen het ging regenen waren er paraplu’s voorhanden.

apple covent gardenVeel mensen waren naar Covent Garden gekomen en niet alleen voor iPhones. Er was een tweede rij om alleen rond te kijken in de winkel. Ook bleven voorbijgangers geïnteresseerd staan: ze vonden het prachtig en maakten foto’s. Om 10:00 uur ging de winkel open: luid gejuich, blije gezichten van mensen die uit de winkel kwamen en way veel voorraden. Helaas moesten wij nog wachten, maar dat was niet erg. Na het aansluiten bij de tweede rij (de rijen waren opgesplitst om het andere publiek er nog langs te kunnen laten) konden we pas goed zien hoe mooi deze Apple Store is. Ruime opstelling, het pand in de oude staat bewaard en overal Apple-producten opgesteld. Voor een Apple-freak bijna de hemel op aarde.

Tientallen medewerkers van de Store vormden een erehaag waar je doorheen moest. Als je er doorheen liep, werd er luid gejuicht en geklapt en kreeg je high fives. Hierdoor voelde je je niet alleen welkom, Apple bedankte je ook voor de aandacht, het wachten en het vertrouwen. Eenmaal binnen wist ik niet wat ik zag: overal stonden medewerkers klaar die met je meeliepen, je persoonlijk behandelden en heel joviaal zorgden dat je met een nog grotere glimlach de winkel weer uit zou lopen, met of zonder een iPhone 4. In mijn geval mét!

Ze hebben zoveel iPhones geregeld als ze maar konden. Officiële cijfers krijg je nooit, maar verschillende medewerkers hadden het over meer dan 4.000 iPhones. Ik zal deze ervaring van een Apple Store binnengaan nooit meer vergeten en raad iedereen aan om deze Apple Store te bezoeken als je in Londen bent. Een bijzondere Apple-ervaring!

Auteur: Patrick de Ritter
Foto: EG Focus (attribution license)

Bonus 1: Electric Pig maakte eerder al een filmpje van het 19e eeuwse gebouw, waarin de winkel is gevestigd. De Apple Store Covent Garden is de grootste ter wereld, heeft driehonderd medewerkers en de langste Genius Bar die ooit is vertoond.

Bonus 2: Scott Forstall, senior Vice President voor iPhone-software, was er ook.

scott forstall

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2010, 11:01
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.