Reacties voor: Verslag ter plaatse: weinig hype rond iPhone in Duitsland

Na een bezoek aan Berlijn zijn we eigenlijk wel verrast dat het enthousiasme over de iPhone in Duitsland veel minder is dan in Nederland. De meeste mensen vinden de iPhone te duur en op straat of aan de bar trek je er ook veel minder bekijks mee. Zijn de Duitsers nu al iPhone-moe?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Hopelijk verplaatst T-Mobile wat promotiebudget van DUI naar NL (mits zij en Orange voor de NL markt de provider worden uiteraard). Ze zullen toch de pijn wat moeten verzachten door een verder uit te rollen. NL erbij pakken zou een goede zet zijn.

  2. hmm hoe stel ik mijn iphone zo in dat ik een kleine foto rechts krijg bij een binnenkomend gesprek ipv full schreen?

  3. Persoonlijk kan ik me, na 14 dagen iPhone gebruik, wel vinden in dit verhaal. Apple wil ook zakelijke gebruikers aan (gaan) trekken door de interactie met exchange te gaan verbeteren. Bekijk je de iPhone echter met het oog op zakelijk gebruik valt ie eigenlijk behoorlijk tegen……..het toestel kan heel veel gewoon (nog) niet…..en het zou nog veel meer niet kunnen als je het toestel niet gehacked zou hebben.
    De dingen die het toestel niet kan zijn zaken die talloze “gewone” smartphones al heel lang kunnen. In mijn ogen dus inderdaad fors overhyped al vind ik het gebruikers interface en het bedieningsgemak wel verfrissend. Ik hoop dat Apple de uit te brengen SDK serieus neemt zodat er veel free- en shareware komt om de gaten die Apple heeft laten vallen op te vullen.

  4. @ Carel
    Maar vergeet die dingen niet die de iPhone WEL kan en de meeste smartphones niet,
    om over die fijne Nokia E90 maar te zwijgen.

  5. Dat de iphone niet zo populair is is gewoon omdat apple europa als ***** heeft behandeld.
    Apple vernieuwd (over het algemeen) de producten elk jaar en sommige europese landen krijgen het amerikaanse model 11 maanden na de introductie, dat voorspeld natuurlijk niet veel goeds.

    Over de gebrekken van de iphone is eigenlijk alleen 3G echt een gemis, GPS en de camera komen op de 2de plek als je het mij vraagt.
    Software matig kunnen de andere gebrekken worden opgelost (waarvan het toetsenbord er geen is, heb er even mee kunnen spelen…)

    Ik wacht wel op de 3G iphone volgend jaar.

  6. Hallo JP. Ja, Duitsers zijn toch wel iets anders en misschien ook wel wat minder US minded dan wij. Positief uitgedrukt: Misschien zijn Duitsers wel trotser op Europa dan wij. Ook qua muzieksmaak zijn ze anders dan wij, maar Duitsers houden wel gemakkelijk vast aan eigen waarden dan wij. Wij gooien zo snel alles over boord. Hoe lang gaat de iPhonehype (hier) duren?
    Het was mij ook al opgevallen dat er weinig bijzonders gemeld wordt in de Duitse iPhone fora. Geef mij iPhoneclub maar! 🙂
    Leuk dat je er even van kan proeven in ieder geval.
    Sollte jemand hilfe mit seinem iPhone brauchen, Fresh steht immer bereit! Auch mitternachts.

    Liebe Gruesse nach Deutschland
    Fresh

  7. Ik gebruik de iPhone nu al een paar maanden en in België ‘scoor” je opvallend weinig met een iPhone. 😉 Bijna niemand kent het, er zijn weinig geintresseerden (behalve de Apple addicts), dus hier vrees ik ook een beetje voor een overhypt hebbeding (waar ik nochtans bijzonder fier op ben) 🙂 Maar er zijn bepaalde kringen (op het werk komen nogal wat dokters, advokaten, … (mensen met de betere inkomens) en daar zijn er dan opvallend veel gebruikers van een iPhone. Wat het dagelijks gebruik voor mij betreft, gebruik ik alles van de iphone (ipod, edge, wifi, email) en voor mij is alles (bijna) perfect. Het typen gaat steeds beter en vlotter, dus dat toetsenbord krijgt onterechte kritiek. Elke auto heeft toch ook een ander gevoel en vergt ook aanpassing voor je perfect je auto aanvoelt, of niet soms? Maar als ‘zakelijke partner’ kan ik me voorstellen dat hij een beetje tegenvalt. Hij is niet voldoende uitgebreid en voorzien op zakengebied. De bekleding (vooral de achterkant) had ook een beetje slijtvaster mogen zijn. En met de gepaste uitbreidingen via AppTapp kom je al een heel eind naar het perfecte toestel zunne. 😉 Wat EDGE en 3G betreft, vindt ik het allemaal een beetje fel overroepen. Er is bijna geen enkel telefoonmodel waarop de snelheid tussen EDGE en 3G opvallend beter en sneller is. Zeker al niet de instapmodellekes. Ik wil het toestel in elk geval voor geen geld ter wereld meer missen… zelfs met zijn ‘gebreken’. 🙂

  8. Duitsers zijn enorme gadgetfreaks, dus dit verbaast mij een beetje. Misschien is er ook wel een grote parallel-import, want ik zie op de Duitse eBay elke dag vele Turbosims voor 150 tot bijna 200 euro verkocht worden! Het succes van iphoneclub.nl is volgens mij redelijk uniek, daar kun je het niet aan afmeten.
    Als de iPhone hier nou gewoon 300 euro kostte zoals in de VS had ik, en vele anderen er allang een gekocht.

    Maar als ze hun telefoons met de huidige strategie niet kwijt kunnen, kan Apple ze op een normale manier gaan verkopen en weer vele miljoenen overhalen tot de aanschaf. Die dag komt heus nog wel binnen een paar jaar. Als ze dat nu zouden doen hadden ze te kampen met enorme leveringsproblemen, waar die van de Wii bij verbleken.

  9. Hallo, Ja, iek bin prinz Bernhard en ich hab dus ook so ein iPhone.
    Ich ben zeer zufrieden damee en mein Frau ook. Iek vil alle mensen hartelijk bedanken foor de Unlock en natuerlijk ook namens mein vrouw. Iek vens u allen een prettig kerstfeest toe!

  10. merry christmas to you too Fresh!

    *Durf het toch niet aan met mijn beste Duits, jammer dat ik het wegens omstandigheden heb moeten laten vallen op school*

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.