Supermarkt Penny verkoopt iPhone in Oostenrijk

Discounter Penny Markt verkoopt de iPhone sinds vrijdag in een aantal supermarkten in Oostenrijks. De simlockvrije iPhones zijn te gebruiken op alle netwerken en kosten 799 euro. Alleen verkrijgbaar aan de kassa!

Penny MarktDe goedkope supermarktketen Penny Markt, verkoopt sinds 21 december de iPhone in Oostenrijk. De winkelketen, die onderdeel is van de REWE Group, verkoopt de “uitvinding van het jaar 2007” in een aantal supermarkten voor 799 euro. De website van Penny Markt (zie ook advertentie hiernaast) geeft aan dat de telefoon unlocked voor alle netwerken verkocht zal worden. Lokaties waar de Oostenrijkers terechtkunnen, zijn onder andere Wenen, Salzburg en Graz.

De verkoopprijs van Penny is 50 euro hoger dan die van Orange in Frankrijk, waar je 649 plus 100 euro voor een simlockvrije iPhone moet betalen – wat overigens niet zonder problemen gaat. In Duitsland heeft winkelketen Gravis ook plannen om de iPhone nog voor de kerst in de winkels te hebben, maar de tijd begint te dringen: als het lukt kan de iPhone alleen maandag nog verkocht worden dus we kunnen er alvast vanuit gaan dat Gravis er niet in is geslaagd. T-Mobile verkoopt inmiddels geen simlockvrije iPhones meer. Penny Markt heeft ook heel wat filialen in Duitsland; als ze slim waren geweest hadden ze de iPhone ook in Duitsland te koop aangeboden toen T-Mobile er nog 999 euro voor vroeg.

Kopers berichten dat de Penny-iPhone voorzien is van firmware 1.1.1 en met Oostenrijkse simkaarten goed functioneert. In de verpakking zit ook een briefje, waarin wordt gewaarschuwd voor de upgrade naar 1.1.2 plus de tip om een Duitstalige handleiding zelf van internet te downloaden. Voordeel als je bij Penny Markt koopt, is dat je ook nog 1 jaar garantie krijgt en dat leveren de meeste eBay- en Marktplaats-aanbieders er niet bij. De garantie wordt door Penny Markt zelf geleverd. Of eigenlijk: onderop de verpakking staat een adres in Wenen, waar je terecht kunt wanneer de iPhone defect raakt. Een andere verkoper meldt ook nog, dat op de verpakking een AT&T-logo staat. Alle verpakkingen lijken te zijn geopend, waarbij de krimpfolie na het kraken weer met plakband is dichtgeplakt. Na aankoop kun je de iPhone ook meteen dezelfde dag weer terugbrengen, waarna je je geld terugkrijgt, zo melden nieuwsgierige kopers.

Afbeelding via: iPhone-ticker.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2007, 17:41
Categorie Providers
Onderwerpen firmware, markt, oostenrijk, supermarkt, t-mobile, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.