Reacties voor: ‘Vernieuwde Apple Music op WWDC 2016’

Apple Music krijgt tijdens WWDC 2016 een nieuwe interface, zeggen insiders. Apple zou niet tevreden zijn met de huidige versie van Apple Music, ondanks de 13 miljoen betalende abonnees.
Lees het complete artikel → ‘Vernieuwde Apple Music op WWDC 2016’

Reacties: 23 reacties

  1. Heel erg benieuwd hoe dit eruit komt te zien. Ik gebruik zelf al vanaf het begin Apple Music, echter zijn er zeker nog wat punten die beter mogen.

  2. Ik denk dat Apple Music heel goed tot zijn recht komt op een Macbook Pro 2016 model. Hehe :’)

  3. Hopelijk kunnen ze de landscape mode view introduceren op de Iphone 6 plus, vandaag is enkel mogelijk op portrait view.

  4. Wat kwalificeert deze drie mensen nou tot het maken van een interface? Ive is een hardware-designer, Cue een informaticus en marketingmanager, Iovine een ondernemer en muziekproducent. UI-design is een vak op zich. Ik zag onlangs nog een WWDC-presentatie van een van Apple’s UI-designers. Hij gaf ontzettend veel tips voor ‘intuïtieve gebruikservaringen’. Veel van hetgeen hij daar noemde, herken ik in Apple Music totaal niet terug. Ik heb juist het idee dat Apple de echte experts niet voldoende heeft geraadpleegd.

    Desalniettemin is een redesign voor mij een sterke reden om nog eens te kijken naar Apple Music. Dat Apple daar veel aandacht aan wil geven, maakt mij hoopvol dat de problemen, die ik ondervond, worden opgelost.

  5. Ik heb Apple Music 6 maanden geprobeerd maar ben toch weer terug naar Spotify gegaan. Grootste nadeel vind ik dat je Apple Music account aan je Apple ID is gekoppeld. Dan kan je dus maar vanaf 1 Apple ID gebruik ervan maken. Met Spotify kan je 1 account op meerdere apparaten gebruiken (bijvoorbeeld meerdere iPhones met verschillende Apple ID’s). Je kan dan alleen niet tegelijkertijd muziek afspelen, maar dat komt bij mij niet veel voor. Zo kunnen mijn vrouw en ik beiden hetzelfde Spotify abonnement gebruiken. Scheelt geld voor een Family abonnement!

    Verder vind ik de integratie van gekochte content en content die je wil streamen niet goed uitgewerkt in Apple Music.

    Maar wellicht na opknapbeurt wel weer interessant, wie weet!

  6. @Jasper: Je kunt op Apple Music gewoon met een ander account inloggen dan je eigen Apple ID.

  7. Heb de proefperiode van Apple Music geprobeerd. Daarna terug gegaan naar Spotify vanwege Sonos ondersteuning. Sinds een maand weer terug naar Apple Music. De muziek suggesties zijn echt vele malen beter op Apple Music vergeleken met Spotify.

  8. Zit van dag 1 bij Apple music. Heb er destijds m’n spotify abbo voor opgezegd. Maar nog steeds heb ik vaak de neiging weer de overstap te maken naar spotify. Het is dat ze geen apple tv applicatie hebben. Anders had ik die stap al lang genomen.

    Ben we erg benieuwd naar het nieuwe uiterlijk. Heel veel slechter als dit kan het toch niet worden.

  9. Ik ben juist naar Apple Music gegaan met name om de App. Ziet er veel beter uit als Spotify imho. Komt bij dat de recommendations en Beats1 voor veel goede nieuwe muziek zorgen /variatie zorgen.

    Kan zeker e.a. beter, maar dat geldt eigenlijk altijd wel voor iedere app. Ook voor spotify.

  10. Ben ook sinds 2 maanden weer terug bij Spotify… Vond Apple Music toch nog niet lekker genoeg werken… We wachten af of het genoeg is om toch weer mensen aan boord te krijgen

  11. Coverflow😄

  12. ik koop alleen muziek via iTunes en sinds Apple music bij gekomen is is de kwaliteit van iTunes slechter geworden.

  13. Vanaf het begin bij Apple Music en nog geen moment spijt van. Daarentegen “verneukte” AM een aantal nummers bij mijn partner, die juist die bepaalde remixes nodig had voor werk, en daar is AM er meteen weer afgevlogen. Hoop dat ze dat punt nu eens aanpakken.

  14. Origineel geplaatst door MLVC
    Vanaf het begin bij Apple Music en nog geen moment spijt van. Daarentegen “verneukte” AM een aantal nummers bij mijn partner, die juist die bepaalde remixes nodig had voor werk, en daar is AM er meteen weer afgevlogen. Hoop dat ze dat punt nu eens aanpakken.

    Zelfde probleem hier, maar je kunt het simpelweg oplossen zo lang je het “bronbestand” (Dus nét die ene remix of versie die je zo lekker vindt) hebt bewaard. Gooi de “overschreven versie” uit je Library, en voeg het nummer opnieuw toe.

  15. Ik heb zowel Apple Music als Spotify, maar vindt beide interfaces niet fijn. Spotify, omdat heel vaak een scherm terug moet om bij het menu te komen. Apple Music is gewoon overweldigend door alle knoppen en functies. Hierin is ook de combinatie van gekochte muziek en Apple Music verwarrend.

    Gelukkig kwam Spotify gisteren naar buiten met een interface verandering waarin ze de button bar onderin toevoegen en het nieuwes over de interface verandering van Apple Music klinkt ook goed.

  16. Het meest storende aan Apple Music, naast de onoverzichtelijke UI, vond ik toch wel de hele korte afspeellijsten. De curated afspeellijsten lopen toch wel mijlenver achter op Spotiy. Als ik op Spotify een afspeellijst aanzet loopt deze soms wel een paar uur door terwijl dit bij Apple Music na een paar nummers al klaar kan zijn…

  17. @Tevilnelg: je moet niet vergeten dat Ive, Cue en Iovine alleen maar de ideeën aandragen en in hoofdlijnen aangeven wat ze willen en de filosofie erachter. De echte UI designers zijn de mensen op de achtergrond die je nooit te zien krijgt in een WWDC. Ive staat bekend als minimalistisch en (ogenschijnlijke) eenvoudige ontwerpen. Dat gevoel zullen ze willen behouden. Maar misschien is dat nu precies het probleem van Apple. De drang om het te simpel te willen presenteren maakt het vaak juist onnodig ingewikkeld (omdat veel functies dan ergens diep in een sub menu verborgen zit). Het is de kunst om veel functies overzichtelijk te presenteren zonder dat het overweldigend overkomt. Maar ja daarom is het ook een vak en kunst op zich en roep ik zogenaamd wijze dingen die in de werkelijkheid verdomd lastig bij elkaar te brengen zijn.

  18. Ik heb ook voor Spotify gekozen in plaats van Apple Music puur voor de interface en gebruiksgemak! Enkel om die redenen verliest Apple waarschijnlijk honderdduizenden potentiële klanten die eigenlijk als (vooral) iDevice eigenaars juist meer zouden moeten opteren voor Apple Music. Een betere interface zou mij misschién nog doen wisselen naar Apple Music… Dit is natuurlijk mijn eigen mening

  19. Ik ben best wel tevreden over apple music. Het enige wat ik echt mis is de mogelijkheid om te delen met anderen. Playlists op sites van kranten en magazines zijn voorlopig nog allemaal spotify. En ik wil best wel graag kunnen kijken in openbare playlists van vrienden. Dit is het sociale aspect waar AM moet op inzetten, niet op contact met artiesten zoals Connect nu doet…

  20. Zal er inderdaad veel mooier gaan uitzien en sneller gaan werken!
    Maar……,als men nu ook 16 & 24bit kwaliteit gaat toevoegen dan wordt het extra interessant!
    Op dit moment gebruik ik Tidal,heb Apple Music geprobeerd,ze zijn een goede tweede,spotify/Deezer is krep!
    De kwaliteit die ik met Tidal binnenhaal is 16bit Flac,geweldige kwaliteit!!
    Dus Apple Music………,gebruik deze knowhow en ga over tot 16 & 24bit kwaliteit!!!!

  21. Origineel geplaatst door Daan
    @Jasper: Je kunt op Apple Music gewoon met een ander account inloggen dan je eigen Apple ID.

    Hoe dan?

  22. @Jasper: Dat is trouwens helemaal niet waar volgens mij. Ik dacht het op een of andere manier. Sorry.

  23. @Daan: I rest my case. Lol…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.