Reacties voor: Verander de providernaam zonder jailbreak: met CaptionCrunch

Met Caption Crunch kun je de carriernaam bovenin het scherm veranderen, zonder dat je een jailbreak hoeft uit te voeren. Je hebt er wel een Mac voor nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Met CaptionCrunch wijzig je inderdaad de tijd in een eigen tekst. Als je de tijd wilt behouden en alleen de carrier wil aanpassen gebruik je CaptionCrunch for Carrier. Staat op dezelfde website in een geel kader.

  2. Ik heb 2.1 en bij mij staat t-mobile gewoon volledig in de balk zonder aanpassingen. Je moet gewoon niet de “carrier update” uitvoeren 😉

  3. Volgens mij vernaggelt dit appje je tijd/datum functionaliteit van je iPhone. Bij mij deed Clock het niet meer en de voorkeuren Date & Time. Hebben meer mensen dit met hun iPhone 3G na gebruik van CaptainCrunch?

  4. Ik ben van T-Mobile overgestapt naar “Chantal”. Leuke tip!

  5. Lekker belangrijk of de carrier er volledig opstaat of niet. Een juiste tijdsaanduiding lijkt mij handiger…

  6. Nadat ik CaptionCrunch had gebruikt kreeg ik bij iedere sync-poging in iTunes de mededeling dat er geen backup gemaakt kon worden van de iPhone.

    Ik heb dus maar weer snel de ‘restore original caption’ functie van CaptionCrunch gebruikt. Ik wacht wel op een officiele carrier update van Tmob.

  7. @iphoneclub: dit artikel klopt inhoudelijk echt niet, pas het alsjeblieft aan;

    er zijn twee op elkaar lijkende programma’s: ‘Caption Crunch’ en ‘caption Crunch for Carrier’.
    De eerste maakt het mogelijk om een eigen tekst te zetten in plaats van de tijdsweergave (middenin de ‘bovenbalk’). Ik heb dit programma niet getest en weet dus ook niet wat de eventuele complicaties zijn.
    De tweede app maakt het mogelijk een eigen tekst te zetten in plaats van de providerweergave (links in de ‘bovenbalk’).
    Door middel van dit programma heb ik momenteel m’n eigen naam links in de balk staan i.p.v. ‘T-Mob…’.
    Tot nu toe heb ik nog geen enkel probleem hiermee kunnen ontdekken. Voor de duidelijkheid, aan de tijdsweergave midden in de ‘bovenbalk’ is niets veranderd, deze werkt gewoon!

    In jullie artikel halen jullie duidelijk deze twee apps door elkaar.
    Daarnaast maakt dit dit (tweede) programmaatje waarschijnlijk voor veel meer mensen interessant; je raakt je tijdsweergave NIET kwijt, bent WEL af van de -volgens velen- lelijke scrollende T-Mobile tekst, én je kunt je iPhone wat verder personaliseren.

  8. @Lucas:

    Hier ook 🙁

  9. Gebruik toch Makeitmine (uit Cydia)!

  10. Beetje vreemd stukje.. zoals bovenstaand al aangegeven is het bericht feitelijk onjuist en worden twee verschillende programma’s door elkaar gehaald.
    Bovendien begrijp ik de volgende zin niet helemaal:

    Wat ons betreft een vrij zinloze en risicovolle operatie (als je geen jailbreak aandurft zou je dit ook niet moeten willen)

    Wie zegt dat degene die dit programmaatje gebruikt geen jailbreak aandurft? Wat een vreemde conclusie.. Deze dingen staan totaal los van elkaar.

    Anyway, ik heb mijn carriernaam aangepast en heb nog geen nadelige effecten kunnen ontdekken. Grappig programmaatje.

  11. @SmarDazz

    Als je de naam aanpast moet je daarna eerst CaptionCrunch afsluiten omdat anders deze verbinding in het vaarwater van iTunes zit. Daardoor krijg je de Sync foutmelding.

  12. @René: bedankt voor de tip, ga ik vanavond direct proberen. Thnx! 🙂

  13. Ik vind het sowieso een beetje vreemd en terughoudend om te zeggen dat alles risicovol is.
    Het werkt gewoon supersimpel, het veranderd alleen een woord :S

  14. MakeItMine – MakeItMine -MakeItMine !!!

    Wel de tijdsaanduidig behouden en toch de provider naam veranderen.

    Geen risico’s!

  15. En wat gebeurt er als je in het buitenland komt? Verandert ie dan wel automatisch naar het nieuwe netwerk? Iemand al getest?

  16. @kd: je boodschap is duidelijk.
    Maar voor een ieder die (nog) geen jailbreak heeft toegepast werkt dit dus ook prima, inclusief:
    “Wel de tijdsaanduiding behouden en toch de provider naam veranderen. Geen risico’s!”

  17. Met de speciale versie van Captain Crunch, “For Carrier” kan je juist de carrier string aanpassen en blijft de tijd in beeld staan. Heb ik ook gebruikt, is écht reuze handig en supersimpel. Kán niet fout gaan.

    @Skulldigger: ik was gisteren bij mn ouders en werd daar heel kort in een Duits netwerk gestopt. OokT-Mobile geloof i. Vervelend is inderdaad dat je dat dan niet meer ziet. Moet je even bij Settings kijken met welke carrier je verbonden bent. Niet ideaal, maar mocht je naar het buitenland gaan dan kan je altijd Captain Crunch weer herstellen naar de normale weergave. In het buitenland ben je toch de helft van de tijd verbonden met een netwerk wat niet in beeld past.

    @Chris. Waarom een Cydia App installeren als je ook op je Mac een programmaatje één keer hoeft op te starten en het dan klaar is. Zo houd je je iPhone tenminste een beetje schoon. Een complete app ervoor downloaden is een beetje overbodig imo. Persoonlijk ben ik niet zo verzot op Cydia, ik heb de Scrobbler geïnstalleerd en Cydia er weer afgeflikkerd.

  18. waar kan ik die “for carrier” vinden dan?

  19. Recht eronder
    Link caption crunch for carrier: http://macdaddyworld.com/CaptionCrunchCarrierString.zip

    Je raakt je tijd dus niet kwijt

  20. Hier is een voorbeeldje hoe het eruitziet bij mij: http://nl.tinypic.com/view.php?pic=9lhgsz&s=4

  21. @Channie: bedankt! Ik vond hem net, had verkeerd gespeld.. 😛

  22. Je raakt de tijdsaanduiding niet kwijt. Je moet wel even de goede captioncrunch downloaden “Caption crunch for carrier string” moet je hebben. Dan pas je alleen de naam van de carrier aan. Misschien handig om het bericht aan te passen. Nu maken jullie mensen onnodig bang om het te gebruiken terwijl het risicoloos is.

  23. Jeej, ik ben overgestapt van T-Mob… naar Elise en zoals al eerder gezegd: de link tussen een omslachtige jailbreak en een kleine simpele wijziging zijn niet met elkaar in 1 conclusie te gooien. Ik ken er zat die dit wel zouden doen, maar een jailbreak veel te ver vinden gaan.

  24. Of je zet op de plek van de tijd “09:42 AM” neer. Zielig, maar wel leuk 😛

  25. kee… het stukje is misschien niet netjes geschreven.
    Maar goed, kan een keertje gebeuren toch?

    Geinige app!
    het werkt!

  26. na de fw update heb ik nog steeds gewoon T-Mobile volledig in beeld. Ik lees wel over carrier updates etc. Hoe doe je dat, en, vanaf welke versie scrollt dat logo dan? Ik heb een “gewone” 3G 16GB T-Mobile Iphone zonder aanpassingen ofzo, dus daar kan het niet aanliggen denk ik zo?!

  27. Mijn iphone heeft inmiddels 2.1 en het gehele t-mobile logo staat er op, incl. gprs ikoontje en tijdsaanduiding.
    Met de 2.0 versie scrolde voortdurend het T-mobile logo!

  28. @greetoz: huh?? naja bij mij wel. ik zit nu op het net werk: T-Mo…

  29. Is er ook een Win versie van Caption-Crunch (niet jailbreak)

    Robin

  30. van T-mobile naar SwenPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.