VanMoof heeft een elektrische fiets met iPhone-app

VanMoof heeft een elektrische fiets met iPhone-app uitgebracht, waarbij de motor en accu mooi in het frame zijn verwerkt. Peperduur, maar dankzij de app veilig om op straat te zetten... zeggen ze.

Het Nederlandse fietsmerk VanMoof heeft een fiets gemaakt die je niet zomaar bij de straat zet. De VanMoof Electrified S kost namelijk 2298 euro in de voorverkoop. Mocht hij toch gestolen worden, dan kun je de fiets in ieder geval snel terugvinden dankzij een ingebouwde tracker en een iPhone-app.


VanMoof fiets met app

Deze beauty is verkrijgbaar in zilver, zwart en wit en zit bomvol met technologie. De Electrified S beschikt over een digitaal slot, dat je met een vingerafdrukscanner kunt openen. Ook knap is dat ze de motor en accu in het frame hebben verstopt, zodat je in eerste instantie niet ziet dat het om een elektrische fiets gaat. Dit model ziet er eigenlijk net zo uit als de normale fietsen van VanMoof, maar is wel flink duurder. Als het model straks in de winkel staat ben je namelijk rond de 3.000 euro kwijt. De early bird-editie van 2.000 euro was in no-time uitverkocht.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De ingebouwde motor is onopvallend verwerkt in het voorwiel en zorgt ervoor dat je met maximaal 25 km/u uur over het fietspad kunt zoeven. Na 120 kilometer rijden is het tijd om weer op te laden. Dit doe je via een kabelaansluiting in het frame. Op het frame zit ook de vingerafdrukscanner met een schermpje. Vodafone levert de simkaart in deze fiets.

vanmoof-bagagedrager

VanMoof fiets in zilverkleur

VanMoof fiets in zwart

VanMoof fiets met Vodafone simkaart

Bij VanMoof hebben ze maar liefst 3 jaar gewerkt aan deze fiets, die je volgens medeoprichter Taco Carlier veilig kunt achterlaten op straat. Toch zouden we dit kostbare rijwiel niet zomaar in een steegje achterlaten. Vind je de VanMoof-fiets iets te duur, kijk dan binnenkort op iCulture voor een bespreking van een fietslampje met ingebouwde tracker, gebaseerd op dezelfde technologie.

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 april 2016 om 13:08
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.