Reacties voor: Valtest: iPhone 4S en Samsung Galaxy S III vergeleken

In een valtest werden de iPhone 4S en de Samsung Galaxy S III met elkaar vergeleken. Welk toestel is het beste bestand tegen een val op de voorkant, achterkant en zijkant? Een filmpje laat het zien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 58 reacties

  1. Hahaha bij de laatste Samsung val zat ik gespannen te kijken ‘Breek, breek, breek, breek’ en dat gebeurde gelukkig hehehe. Al had ik wel verwacht dat de Samsung zou winnen

  2. Had ook verwacht dat de Samsung het hier zou halen tov de iPhone!

  3. Alsof een “valtest” mij zou doen besluiten een ander apparaat aan te schaffen! Ik vind het een nutteloze test. Als je hem laat vallen weet je dat hij stuk kan gaan….

    Wel leuk dat de iPhone nog werkt 🙂

  4. Had ook wel verwacht dat beide frontscreens aan diggelen zouden liggen, maar dat hij het nog doet doet de 4S toch netjes. Had de Samsung als winnaar verwacht.

    Maar wat een beest is zo’n S III naast de 4S zeg, snap echt niet dat mensen met zo’n Note of S III willen rondlopen.

  5. Het geluid bij het vallen van de iPhone zorgt voor steken in men hart 🙁

  6. Tja toch wel makkelijk dat plastic op de achterkant van de SIII, kan het ook niet breken. Beetje jammer dat het touchscreen niet meer werkt. Jammer genoeg lag mijn 3G destijds helemaal aan diggelen toen ik hem van een meter hoogte op een houten vloer liet vallen. De Galaxy S die ik nu heb is eerlijk gezegd niet kapot te krijgen. Mag misschien wel van plastic zijn. Maar veroorzaakt op kleinere hoogtes minder/geen damage.
    Geen iPhone voor mij. Geef de Galaxy SIII maar.

  7. En dan klapt bij de samsung SIII de achterkant d’r af :p

  8. TOTAAL ZINLOOS!! Misschien nog ff met een vrachtwagen er overheen rijden?

  9. Wat heeft dit nou voor zin?! Het is dood normaal dat iets stuk kan gaan bij het vallen maar is het zo boeiend welke nou eerder stuk gaat?! Wat een onzin gewoon

  10. Blijf dit soort filmpjes zonde vinden van al die mooie toestellen. Iedereen weet dat er een risico is dat je mooie smartphone kapot kan wanneer je die laat vallen. Een goeie bumper kopen om die risicos te beperken

  11. Zonde, als je ze toch kwijt wil, geef ze dan aan mij! 🙂

  12. Die van mijn zoon is uit de broek gevallen met fietsen, direct daarop rijd de bus er overheen, iPhone heel maar glas aan diggelen, maar geeft geen teken van leven meer, helaas…

  13. Zonde! Ik had nog wel een iPhone voor ze gehad die iemand al eens heeft laten vallen, had ik graag geruild, had ik ze die moeite kunnen besparen.

    En misschien niet helemaal eerlijk voor de vergelijking, maar ik heb ook nog een Galaxy S (1) die ik wel had willen ruilen, heeft iemand ook al de valtest mee gedaan voor ze.

    Wat is die SIII trouwens ongelofelijk lomp groot naast de iPhone! Ik blijf maar bij de iPhone anders moet ik bij al m’n broeken de zakken laten vergroten!

  14. Bijna elke toestel gaat kapot. Zinloos test. Maar İphone doet het altijd nog 🙂

  15. Origineel geplaatst door Roemer
    Hahaha bij de laatste Samsung val zat ik gespannen te kijken ‘Breek, breek, breek, breek’ en dat gebeurde gelukkig hehehe. Al had ik wel verwacht dat de Samsung zou winnen

    Haha ja echt hè. Had niet verwacht dat de iPhone er nog zo goed vanaf zou komen ten opzichte van de Galaxy SIII.

  16. Toch raar dat die schermpjes zo snel knappen.. Inmiddels is die van mij al tientallen keren op de badkamervloer gestuiterd en nog nooit schade.. Misschien doen die schreenprotectors meer dan je zou verwachten

  17. Heel leuk toen de Samsung S3 op zijn voorkant viel en de achterkant eraf viel haha, lmfao.

  18. Had ze op marktplaats gezet geld naar een goed doel

  19. Wat een onzintest zeg.

    In plaats van die toestellen op de grond te gooien, kunnen ze het beter aan mij geven ahahahaha 😀

  20. Het hangt af van op welke manier deze valt he, de ene manier is minder goed dan de andere.

  21. @Aaipad: dat vind ik nu ook! je moet maar zien dat je het toestel niet laat vallen!trouwens als ik zo een toestel koop neem ik er toch een actua bij!dan mag hij nog vallen!dan stuur ik hem op en krijg ik een andere simpel!!!

  22. Zagers 🙂

    Wat is er zinloos aan? het is toch leuk om te zien dat de zelfde smartphone als je bezit die test toch wint? 😉

    btw, tis IPHONECLUB. Dus ik veronderstel niet dat er Samsunggebruikers hier veel komen kijken… dus JA het is een zinvolle test imo 😉

    Ipv zo te zagen… seg het is niet jullie iphone op de video :p

  23. Can it blend? Laat ze die test ook maar doen

  24. Wat een slechte, inconsistente, niet-wetenschappelijke test. Kan je gewoon NIETS uit besluiten. Buiten dat de test zelf slecht is…

  25. Origineel geplaatst door Jaap
    Had ze op marktplaats gezet geld naar een goed doel

    Goede doelen bestaan niet.

  26. Opgelost. Gebruik nu gewoon de mobiele website.

  27. Denk dat je dit soort testen 100x moet doen voordat je een echte winnaar kan uitroepen, misschien viel de samsumg wel meer ”plat” als de iphone.

  28. Ik wil dat case makers zulke tests uitvoeren. Zelf heb ik een glassT screen protector. En vaak de casemate ruged case om. Soms ook niet. Laatste woord! Laat de flexibele schermen maar komen 🙂 flexibel oled 🙂

  29. Het doet me nog steeds een beetje pijn van binnen om eerst naar rechts te kijken, en daar mn oude iPhone 3G te zien liggen, dan naar het filmpje te kijken en te zien hoe ze een iPhone 4s slopen. Brr….

  30. Duidelijk. De Iphone is beter. Die doet het teminste nog.

  31. Eigenlijk is zo’n test niet te vergelijken, want de ene valt sneller of hoger, op z’n zijkant voorkant enz.. Maar wel leuk dat de iPhone het wel haalde.

  32. Volgens mij komt de Galaxy S2 nog beter uit zo’n test dan de S3. Iphone is vaak helemaal gebroken oid na een val.

  33. De valtest op devoorkant lijkt meerdere keren te worden uitgevoerd, of niet? Hij blijft 2x met scherm omhoog liggen en 2x met scherm omlaag.

  34. In de tweede test (waar de jongetjes ermee gooien) gebruiken ze een iPhone 4 in plaats van een iPhone 4S, al is de iPhone 4 gelijkwaardig aan de 4S.

  35. Niet bepaald “the sharpest pencils in the box”, deze lieden van Android Aurhority… Een valtest is op deze wijze natuurlijk volkomen onzinnig en absoluut onvergelijkbaar. Als je wilt testen hoe beide toestellen op gelijkwaardige krachten reageren, moet je zorgen dat die krachten ook gelijk zijn. Dat doe je dus niet door ze te laten vallen, maar door ze statisch op te stellen en de kracht er óp te laten vallen.

    In lab-opstellingen van instanties die daar wél iets langer over hebben nagedacht doen ze dat dus ook zo. Een mutsje twee smartphones volkomen “at random” op een zeer grillig oppervlak te laten stuiteren zegt natuurlijk helemaal niets. Wetenschappelijke waarde is nul.

    En voor u gaat zeuren: ik heb een iPhone.

  36. een auto website gaat binnenkort zeker auto’s tegen een paaltje rijden om te kijken welke er het minst stuk van gaat?
    Wat een kansloze rommel zeg, je zal er als website maar geld en tijd in moeten steken. NEXT!

  37. liever een phone laten vallen dan dat mn baas mij laat vallen.

  38. Lol
    Samsung toestellen bestaan uit /- 70% uit kunststof pff …. Apple voelt tenminste niet zo cheap aan als samsung !

  39. Het hangt er zo erg vanaf hoe ‘ie valt. Je kan hieruit echt niet opmaken of de iPhone 4s sterker is dan de Galaxy III of andersom. Ik denk dat je beter af kan gaan op professionele stress-tests, dan nog maakt het niet uit welke telefoon je hebt. Al komt ‘ie verkeerd neer is het toch met hem geaan.

  40. Leuk om te zien maar ik zal Samsung toch een afschuwelijk apparaat blijven vinden.

  41. En terwijl hun met telefoons van €600,- lopen te gooien, gaan er kinderen dood in Afrika en Azië aan de honger….

  42. Origineel geplaatst door thijsplace
    En terwijl hun met telefoons van €600,- lopen te gooien, gaan er kinderen dood in Afrika en Azië aan de honger….

    Care, we hebben het nu over de telefoons

  43. Zulke amateurs testen.

    Volgens mij moet je ze mechanis laten vallen

  44. Zucht…wat een slechte testen zijn dit. Werkelijk zonde van de telefoons.

    Mijn Iphone 3gs vervangen voor een Galaxy SIII.

  45. Wat misschien wel nog goede info is is dat t vervangen van het scherm van een iPhone vele malen goedkoper is zowel qua arbeid als materiaal

  46. Op zich nuttig zo’n test, maar veel te kleine sample size.

    Wel jammer dat het display bij de Galaxy S3 het zo snel begeeft. Ik heb m’n iPhone 3GS wel een keer of vijf, zes op de grond laten vallen, zonder noemenswaardige schade.

    Ik vraag me af wat ‘t kost om ‘t scherm te vervangen. iPhone 3GS was maar 4-5 tientjes (is een keertje ondergeregend, heb ‘m toen zelf vakkundig gesloopt, en laten vervangen)

  47. Wel een beetje de “Amerikaanse oewage” onder de smartphones, jonge wat is dat ding groot.

  48. Compleet zinloos in mijn ogen. Als je het echt een test wilt noemen moet je dat in een labo uitvoeren waar je steeds op dezelfde plaats dezelfde druk uitoefend. Zo kan je veel meer resultaten bekomen en kun je ze nog eens op papier zetten ook. Dit is geen geldige test.

  49. Origineel geplaatst door Zimmie
    Zulke amateurs testen.Volgens mij moet je ze mechanis laten vallen

    Ik kan veel hebben…..maar ook aan mijn l@l komt een eind…..soms wordt het me te veel……kan ik alleen nog maar huilen…..

  50. Wat een rare test, je hoeft je telefoon maar net iets anders te laten vallen en krijg totaal andere resultaten. Zegt dus helemaal niets deze nutteloze test

  51. Origineel geplaatst door Bruce
    Maar wat een beest is zo’n S III naast de 4S zeg, snap echt niet dat mensen met zo’n Note of S III willen rondlopen.

    Tot Apple een iphone maakt die net zo groot is, dan zal je het weer geweldig en perfect vinden.

  52. was ook wel te verwachten dat de iPhone ging winnen anders was het ook niet in iPC gekomen

  53. Idd wat een nutteloze test. Heb mijn 3gs al 3 jaar en tig keren laten vallen, het scherm ziet er gelukkig nog perfect uit :). Andere mensen laten hem 1 x vallen en het scherm is kapot. Alhoewel geloof ik dat de 3g/3gs wel wat steviger is dan de 4/4s.

  54. Er zijn altijd mensen die niet weten wat ze met hun vrijetijd aan moeten… Ineens vraag ik mij af hoe het zal zijn om deze mensen van een flatgebouw af te mieteren!

  55. Vanavond iemand met zo’n joekel van een telefoon gezien….
    Ik vond het lachwekkend.
    Maar misschien wel een uitkomst voor slechtzienden.

  56. Origineel geplaatst door thijsplace
    En terwijl hun met telefoons van €600,- lopen te gooien, gaan er kinderen dood in Afrika en Azië aan de honger….

    Dat wordt niet opgelost door een paar telefoontjes van 600 euro hoor vriend 🙂 Dat ligt toch wel duidelijk aan de hele opstelling van dat land/multi-nationals.

    Maar goed, denk niet dat je aan de aids-kindjes in Afrika denkt als je zonder bescherming de liefde bedrijft.
    Of een traantje laat bij het laatste stukje brood wat hard geworden is.

    Dus beter kweek je wat hersenen.

  57. @thijsplace: Die kinderen die die telefoons in elkaar hebben gezet zeker 🙂

    Maargoed wat al vaak gezegd is, 1 droptest is hetzefde als 1 dobbelsteen opgooien en dan zeggen dat dat nummer altijd valt…

    Dit moet 100 of misschien wel 1000x PRECIES hetzlefde uitgevoerd worden voordat er een conclusie aan gehangen mag worden…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.