‘iPad krijgt Siri-ondersteuning in iOS 6’

Volgens bronnen van 9to5Mac zal de iPad vanaf iOS 6 Siri ondersteunen. Apple zou dit wellicht op WWDC onthullen, of in de herfst. Op het moment ondersteunt de nieuwe iPad alleen de spraakherkenningssoftware van Siri.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad Siri mock-upSiri zal vanaf iOS 6 ook op de iPad te gebruiken zijn, zo schrijft 9to5Mac op basis van bronnen. De virtuele assistent was tot nu toe exclusief voor de iPhone 4S Bezitters van de nieuwe iPad kunnen wel al enige tijd de spraakherkenningssoftware van Siri gebruiken om tekst te dicteren, maar zijn niet in staat om bijvoorbeeld te vragen naar het weer of om een bericht te verzenden via iMessage.

Siri op de iPad zou onder andere muziek, iMessage, de agenda, herinneringen, het weer, kaarten, e-mail, notities, contacten, Safari en Wolfram Alpha ondersteunen. Het gebruik van Siri zou niet het volledige scherm vullen, maar slechts het onderste deel van de iPad gebruiken. Op de iPhone vult Siri het scherm nadat je een commando hebt gegeven.

Het is niet duidelijk of Siri (of iOS 6) op alle iPads bruikbaar zal zijn. Gezien alleen de nieuwe iPad de spraakherkenningssoftware van Siri op het moment ondersteunt, lijkt het echter waarschijnlijk dat de iPad en iPad 2 worden overgeslagen. 9to5Mac’s bronnen doen hier verder geen uitspraak over.

Gezien 9to5Mac zich op “betrouwbare bronnen” baseert, is het nog niet officieel of en wanneer Apple Siri in iOS 6 op de iPad zal introduceren. Het is hoe dan ook nog niet duidelijk of we op WWDC al iets over Siri-ondersteuning zullen horen. Apple zou er namelijk ook voor kunnen kiezen om de functie op een later evenement uit de doeken te doen.

Op het moment ondersteunt Siri slechts Engels, Frans, Duits en Japans. Het is nog niet duidelijk wanneer de Nederlandse taal aan Siri zal worden toegevoegd. Het kan voor Siri lastig zijn om gecompliceerde commando’s in het Engels met een accent te interpreteren. De toevoeging van de dienst zal daarom niet voor iedere Nederlander veel aan de iPad toevoegen.

Bovenstaande afbeelding is een mock-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2012, 20:58
Categorie iOS
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.