Reacties voor: Valtest bewijst duurzaamheid iPhone 5, wel kans op krassen

De iPhone 5 blijkt beter bestand tegen vallen dan de iPhone 4S, zo blijkt uit een valtest. Wel heeft de zwarte iPhone 5 meer last van krasjes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Zou het Apple dan toch lukken met de Iphone 6 om bij plotselinge acceleratie tijdelijk de zwaartekracht uit te schakelen? Kom op zeg, Of je nu een Iphone of ieder andere smartphone laat vallen, krijg je ( in de meeste gevallen althans ) schade! Wat heeft het in godsnaam voor nut, om met zo’n apparaat te gooien en dan te concluderen dat het krassen achterlaat??

  2. Geef even het goede voorbeeld aan je kind.
    Morgen doet ze het op de tv. Overmorgen op de auto van de buurman. Kom op zeg.

    Amerikanen..

  3. Wanneer komt een echte test. Bah bah wat een waardeloze testen pffff

  4. Ik wist niet dat een iPhone diende om te laten vallen of te gaan bekrassen maar het is wel eens leuk om zien, op deze manier word je in feite gewaarschuwd dat de 5 sterker is geworden maar je moet opletten voor krassen. Ik doe er sowieso een flipcase rond, ik haal de 5 uit de flipcase als ik het eens nodig vind, ik steek zo’n mooi toestel niet graag weg maar ik verkoop deze het jaar nadien dus deze moet voor mij in goede staat blijven en ik zou ook nie willen mijn dure 64GB naar de vaantjes is als deze eens zou vallen ofzo. En waar verl volk is zeker in de grootsteden in belgie loopt er nogal verl gespuis, ze moete het niet zien je een iPhone hebt, er zijn al genoeg mensen bij ons overvallen geweest omdat ze zagen die persoon een iPhone had. Om wie het gaat hoef ik geen tekeningetje bij te maken.
    Dus: safety voor alles bij mij.

  5. @albeba72: Helemaal mee eens. Maar wat valt er anders te bloggen.

  6. Het is een gebruiksvoorwerp, daar mag best een krasje,deukje,butsje in zitten.

    Damn, this maar een telefoon.
    En nee, je telefoon is geen 800 euro waard. Dat is genaaid worden en gebakken lucht verkopen.

  7. Misschien zal ik dan toch maar de witte nemen? Dit ziet er echt niet goed uit :S

  8. AAAAAAAAAAAARRGH! WAT ZONDE!!!! Neeeheeeeheeee…..

  9. Hallo iPhoneclub, bedankt voor alle info die jullie steeds weer verzamelen… Jullie zijn echt mijn orientatiebron… In verband met het huidige topic een verzoekje: ik ben altijd heel zuinig op mijn (nieuwe) iPhones… Daarom ondanks dat het lelijk is heb ik er altijd een case omheen. Is het mogelijk dat jullie iets meer aandacht besteden aan nieuwe cases die uitkomen, want dat mistte ik bij de iPhone 4 heel erg… Zeker in de beginperiode na verschijning van een nieuw iPhonemodel is het razend moeilijk iets te vinden dat goed is. In veel webshops staan al cases voor de “iPhone 5” met een afbeelding van de 4(S)… yeah right erg betrouwbaar dan. Alvast bedankt!

  10. We zullen met een viltstift moeten rondlopen om de schade wat bij te kleuren 🙂
    Een beschermhoes maakt het toestel weer dikker en we willen altijd dat het maar dunner word (behalve ander dingen misschien 🙂 )

    Ze hadden er misschien een gaatje in moeten voorzien om een koortje aan te doen om aan je nek te kunen hangen dan valt ie wat minder en kunnen degene die willen nog meer showen met hun iPhone 🙂

  11. Wat een domme test.
    Deze zogenaamde test is er alleen maar opgezet als promo voor iFixYouri

    Ik zou eens willen zien wat de vernieuwde camera kan.

    En het vernieuwde scherm qua kleuren weergave

  12. @peidy: Nou,… zoveel lucht zit er niet meer in een telefoon.

  13. Wat een nutteloze test! Vooral die 2e waarbij dochterlief wordt aangeleerd dat het best OK is om waardevolle spullen te bekrassen.

  14. Hij beschadigde pas toen hij het toestel met extra kracht boven zijn hoofd naar beneden gooide.

  15. Ik hoop dat die zwarte rand op de iphon5 bestand is tegen normaal dagelijks gebruik.

  16. Op AndroidAuthority hebben ze ook een droptest uitgevoerd met de Galaxy S3 en de iPhone 5. En daar kwam de iPhone 5 ook als winnaar uit de bus. Na vier keer vallen waren er alleen krassen en deukjes in het metaal maar was het display nog steeds heel. Terwijl de Galaxy S3 al na drie keer vallen een barst in het display had.

    Het lijkt er dus op dat het probleem zich verplaatst heeft. De iPhones 4 en 4S waren minder gevoelig voor krassen maar wel voor valschade door het glas, terwijl de iPhone 5 minder gevoelig is voor vallen maar wel voor krassen door het metaal.

  17. ik vind zo’n vintage look wel wat hebben

  18. Wat had je nu verwacht van aluminium? Herinner je je de iPhone 2G niet meer? Die kraste al gewoon van er naar te kijken. Niets is bestendig tegen dagdagelijks gebruik en wat Apple zegt is gewoon maar een verkoopstrategie.

  19. Wat een hoop blinde paarden die reageren hier. De ‘scuff’test is 1 van de meest voorkomende situaties aangaande je iphone. Hoevaak stop je je iphone in je zak? En hoe vaak zitten je sleutels ook in dezelfde zak?? ‘domme test’ pff! Hoe ignorant ben JIJ?

    Ik heb ook een flipcase maar zag je hoe SNEL de randen beschadigden?? Ik haal mijn flipcase er regelmatig af om de achterkant schoon te maken. De randen van de flipcase zitten strak om de iphone heen dus ik denk dat het erafpulken vd case niet bevordelijk zou zijn voor de rand.

    “het is een gebruikersvoorwerp ” -_-

    ik heb door een domme actie mij iphone weleens laten kletteren op steen. Daarbij viel het op een hoek en zodoende beschadigde de antennerand MAAR verder is de iphone puntgaaf! Geen krassen what so ever! En deze achterkant lijkt al te beschadigen als je er met je nagels overheen gaat..sorry hoor maar dat vind ik echt belachelijk!

  20. Origineel geplaatst door Werner
    Ze hadden er misschien een gaatje in moeten voorzien om een koortje aan te doen…

    Wat is het verschil tussen een touwtje en een koortje?
    Een touwtje kan niet zingen. 😉

  21. De reden dat ik van een iphone4s naar 5 wil,is dat de 5 sterker is. Maar als ik de filmpjes tot nu toe zie,dan ga ik me een hoop geld besparen.

  22. Heb inmiddels mijn 3GS al weer 3 jaar, en geen krasje te vinden. Nooit een hoesje gebruikt. Gewoon niet laten vallen, en niet in je broek- of jaszak doen als je er sleutels in hebt zitten.

  23. Heb de iphone 5 net een dag,maar de eerste 2 lichte krasjes (bij de rand van de antenne boven de volume knoppen en aan de ander kant op de rand) zit erop.lijkt wel op de schade in die simkaarttray foto(laatste foto in dit bericht) alleen het is gelukkig kleiner en minder diep. nu naarstig opzoek naar een case.

    iemand tips?

  24. Wat verwacht je dan?

  25. @Pim Brussee: Ik heb de mijne ook 3 jaar en het ding ziet er niet meer uit. Ik gooi ‘m best vaak op tafel, heb ‘m niet zelfden in een zak zitten waar ook aanstekers of sleutels in zitten en ‘t apparaat is al een aantal keer goed op de grond gelazerd maar hij blijft het prima doen. De achterkant is net een maanlandschap en de rand zit vol butsen, homeknop reageert niet zo heel erg lekker meer en de volumeknop is eraf gevallen maar het scherm is nagenoeg krasloos en het toestel loopt als een trein, na de update naar iOS 6 voelt het nog sneller aan ook.

    Ik zie het echt als een gebruiksvoorwerp en heb gemerkt dat zo’n 3GS behoorlijk wat kan hebben, heb dus goeie hoop bij de 5. Het kan me precies níks schelen als de kleur er wat afgekrast wordt tijdens gebruik, zolang het toestel zelf goed blijft werken ben ik erg tevreden. Na de eerste reviews heb ik wel het idee dat het ding goed in elkaar zit en, afgezien van de kleur, redelijk robuust is en dat is wat ik zoek in een telefoon.

  26. Ik vind zo’n test helemaal niet waardeloos, zeker als mensen 700 eurie’s daarvoor gaan dokken, dat is pas waardeloos! Ennuhh.. Ik ben er door kritischer gaan nadenken en tot de conclusie gekomen dat je met een iphone 4 toch beter af ben wil je je iphone krasjes-vrij behouden

  27. @Enrique: ik ben persoonlijk erg zuinig op m’n spullen. Vindt een apparaat van zo’n €500,00 eigenlijk heel wat anders dan een wegwerp aansteker. Mijn oudste Appletje een SE uit 1987 ziet eruit als nieuw en werkt nog perfect. Ik ken veel mensen met een iPhone die behoorlijk vol krassen zitten. Ik vindt dat persoonlijk zonde, helemaal gezien de prijs van zo’n ding.

  28. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Heb inmiddels mijn 3GS al weer 3 jaar, en geen krasje te vinden. Nooit een hoesje gebruikt. Gewoon niet laten vallen, en niet in je broek- of jaszak doen als je er sleutels in hebt zitten.

    Mijn 3gs van 2,5 jaar ziet er na normaal gebruik niet meer uit 😉 en ja dat betekend dat hij wel eens uit je broekzak klettert en dat er ook wel eens iets langs komt wat ‘scherp’ is een creditcard b.v.

    Alles kan stuk het zeker als je je telefoon als gebruiksvoorwerp gebruikt en niet als vitrinekast item.

  29. ik vind hem eigenlijk wel spuuglelijk , de 4S vind ik tot nu toe de beste

  30. Heeft de witte iPhone 5 ook last van krasjes die goed zichtbaar zijn?

  31. Het aller belangrijkste wat ik vind is dat het A een Apple is en B eentje die geen ontvangst probleem heeft als je hem vast houd 😉

  32. Dan: bij wit zie je nog meer krasjes.

  33. But, will it blend?

  34. Kijk anders eens hier. Vond ik wel een redelijke valtest.

  35. Ik heb liever een mooi toestel dat krast bij het vallen, dan een middelmatig, plastic toestel dat intact blijft na een val. Ik heb een iPhone 3, 3GS, 4 4S en een Galaxy S gehad, en nog nooit mijn toestel laten vallen.

    Maar moet toegeven, ik was wel extra huiverig/voorzichtig met mijn iPhone 4 en 4S vanwege de glazen achterkant. Ben blij dat dit bij de 5 veranderd is.

  36. Geeft wel een goed voorbeeld dat je uw nieuwe iPhone niet meer zo maar aan een kind moogt uitlenen om te spelen. Ik vind de test van ifixit ongeveer gelijkwaardig als een vrij normaal dagelijks ongelukje. Als de zwarte (verf?) zo maar weggaat twijfel ik aan de kwaliteit van deze nieuwe iPhone. Mijn huidige iphone 4 is zeker 100 keer gevallen en geen bluts te zien en enkel wat krasjes aan de achterkant en krasloos aan de voorkant, en ik ben niet een van de meest voorzichtige tieners….

  37. Ik dacht sowieso al dat er snel krassen op konden komen als ik de behuizing zag

  38. Het doet me altijd zo’n pijn om dit te zien:S, hoezo teveel geld:p

  39. De witte is minder kras gevoelig deze heeft geen “kleur” laag.

  40. Zonder hoesje weet ik nu al dat de achterkant er oerlelijk uit gaat zien.

    Binnenkort zandbestraling van je iphone behuizing, om het weer mooi egaal te krijgen.

  41. Au!! Dit doet gewoon pijn in mn hart. Geef die iphone dan aan mij!

  42. Komt goed uit. Vandaag mijn 4 laten vallen >> kapot glas :@

  43. Ik hou het ook nog bij mijn iPhone 4S. Niet genoeg vernieuwingen om nog eens zoveel geld uit te geven… Wat is de volgende test, Will It Blend? 😀

    Weet er toevallig iemand of je de powerbutton makkelijk kunt vervangen van een 4S?
    Mijne werkt niet meer echt goed.

  44. Zou ik deze iphone voor een prikkie over kunnen nemen?

  45. @berty: wat versta jij onder een prikkie? 😉

  46. Het lijkt me dat de zwarte iPhone 5 fraai zal verouderen. Zoals een 30 jaar oude Leica. Maar dan al na 9 maanden 🙂

  47. Ik zie dat mensen zeggen dat het probleem zich verplaatst heeft.
    Maar als je nadenkt is het logisch dat de iPhone 4/4S geen krassen had, omdat het glas gewoon brak. Nu er geen glas meer opzit gaan er dus idd deuken en krassen ontstaan, toch logisch?!

  48. Grappig hoe iedereen hier excuses maakt. Ik vind het gewoon weer een eindeloos Apple euvel. Het ziet er mooi uit maar duurzaam ho maar, echt irritant. Ik heb een zwarte iPhone 5 besteld maar word hier niet heel gelukkig van.

  49. Dat doet zeer 🙁

  50. Wat maakt het uit dat de achterkant krast?

    Is een gebruiksvoorwerp, en als het echt te gortig wordt zet je binnen de minuut een andere achterkant erop voor een paar euros…

  51. Ik heb ook een zwarte iPhone 5 besteld.. mensen kunnen wel zeggen dat het niet uitmaakt, maar voor zoveel geld mag je meer verwachten.
    Als je een jaar verder bent en er zitten wat krasjes op.. oké. Maar binnen een week als krassen gaat wat te ver in mijn ogen.

    Je mag van een product in die prijsklasse beter verwachten.
    Misschien toch maar omzetten naar een witte?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.