iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Skitch, Kakhiel, MijnSerie en meer

Deze week in de App Gemist onder andere Skitch, de app van Kakhiel, het Nederlandse MijnSerie en verschillende updates voor significante apps.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Skitch openingIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week vind je in de App Gemist onder andere Kakhiel, Skitch en de Nederlandse serie-applicatie MijnSerie.


SkitchSkitch – Evernote heeft een aanzienlijke update uitgebracht voor haar applicatie Skitch. Versie 2.0 van de oorspronkelijke iPad-app maakt de toepassing ook geschikt voor de iPhone. Voortaan kan je ook op de telefoon details op foto’s en screenshots aanduiden met kleuren, vormen en pijlen. Via de servers van de notitie-app Evernote worden de bewerkingen automatisch gesynchroniseerd met de iPad en de desktop, zodat je altijd verder kan gaan met je aantekeningen.
Downloaden: Skitch (gratis)

KakhielKakhiel – De cartoonist Kakhiel is een fictief figuur, staat er te lezen op zijn Facebook-pagina. Met succes. Kakhiel is een grootheid op Facebook en een retweetmagneet op Twitter. Behalve van de snerende berichten die de cartoonist plaatst op het sociale netwerk van 140 tekens per bericht, is hij vooral bekend van de doodgewone foto’s van ouderen waar met een paar tekstballonnen steevast een genante, ongemakkelijke of vunzige situatie van wordt gemaakt.
Downloaden: Kakhiel (gratis)

MijnSerieMijnSerie MijnSerie is een al langer beschikbare applicatie voor de iPhone, iPod touch en iPad waarmee je je favoriete series in de gaten kan houden. Nu is hij echter voorzien van een grondige update en de betaalde variant MijnSerie+, die voor 79 cent een hoop opties toevoegt. De app kon je al op de hoogte houden omtrent de laatste aflevering, het laatste nieuws, de laatste video’s en nieuwe seizoenen van series, maar de app heeft er vele functies bij gekregen. Het is een veel completere app geworden dan een to-do lijstje van afleveringen die je nog moet kijken.
Downloaden: MijnSerie (gratis)
MijnSerie+ (€0,79, geen reclame, extra functies)

TwitterTwitter – De Twitter-app voor iOS heeft een update gekregen. Hierin introduceert Twitter niet alleen een vernieuwde iPad-layout, maar zijn ook andere fotodiensten voor zowel de iPhone als iPad uit de app verwijderd. Je kunt voortaan alleen gebruikmaken van Twitter’s eigen diensten om foto’s in tweets vanuit de app te delen. Je kunt nog wel verschillende andere diensten gebruiken om video’s op Twitter te zetten. Ook voegt de update een nieuw uiterlijk toe voor profielpagina’s, waarin je net als bij Facebook voortaan een coverafbeelding kunt kiezen.
Downloaden: Twitter (gratis)

PathPath – Net je timeline vol berichten geladen in de trein en dan valt de verbinding weg. Als je regelmatig met het openbaar vervoer gaat, kan je er vast over meepraten. Het sociale netwerk Path heeft er nu iets op gevonden. Het laat je moeiteloos reacties schrijven en smileys geven op berichten als de verbinding even wegvalt. De berichten en emoties worden geüpload zodra je weer beschikt over internet op je telefoon.
Downloaden: Path (gratis)

Facebook PaginabeheerFacebook Paginabeheer – Facebook heeft haar applicatie voor beheerders van Facebook Pages geüpdatet met uiterst nuttige functies om mobiel bij de hand te hebben. Facebook Paginabeheer maakt het mogelijk om een bericht voor later in te plannen, zodat je het niet meer ter plekke hoeft te schrijven. Zo kan je vanuit de applicatie als je dat wilt, al voor een ruime periode berichten uitzetten voor je Facebook pagina. Daarnaast is het mogelijk om recente berichten te promoten.
Downloaden: Facebook Paginabeheer (gratis, universele app)

InstapaperInstapaper – De lees-later diensten Pocket, Readability en Instapaper ontlopen elkaar op steeds minder vlakken, maar de laatste heeft nu een handige toevoeging voor een specifieke doelgroep. Instapaper voegt in een update van vandaag een nieuw lettertype toe dat de (offline) opgeslagen artikelen vele malen leesbaarder moet maken voor personen met dyslexie. Je kan het nieuwe lettertype, Open-Dyslexic ontwikkeld door Abelardo Gonzalez, net als alle eerdere lettertypes instellen als je een artikel leest.
Downloaden: Instapaper (€2,99, universele app)

NewsifyNewsify – De Google Reader-applicatie Newsify is voorzien van een update die de app geschikt maakt voor de iPhone 5 en iOS 6. Nu is dat niet zo bijzonder, want een dergelijke update hebben heel wat apps al gekregen en zullen nog veel meer apps nog krijgen. De strak vormgegeven nieuwsapplicatie van Ben Alexander heeft echter ook een groot aantal andere nieuwe functies gekregen. Zo kan je artikelen nu delen op Google+ en kan je links openen in de Google Chrome-browser voor de iPhone.
Downloaden: Newsify (€0,79, universele app)

ShazamShazam – Net als talloze andere applicaties deze dagen, is de muziekherkennings-app Shazam middels een update gereedgemaakt voor de iPhone 5 en de nieuwe iPod touch. Het is echter niet de enige nieuwigheid in de snelle update. Shazam is vanaf de nieuwe versie 5.1 meer een sociaal netwerk geworden dan ooit tevoren, met nu de mogelijkheid om op de gescande muziek van je vrienden te reageren. Zo kan je niet alleen zien welke nummers anderen ‘Shazammen’, maar kan je er ook je ei over kwijt dat het toch maar even goed is dat je vriend alsnog de Rolling Stones heeft ontdekt.
Downloaden: Shazam (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.