AirPods doosje

‘Apple komt met nieuwe kleinere UAC-aansluiting voor iPhone-accessoires’

Apple zou volgens bronnen werken aan een nieuwe Ultra Accessory Connector (UAC), bedoeld voor Made for iPhone-accessoires zoals koptelefoons.

Apple zou bezig zijn met een nieuwe aansluiting die geschikt is voor Made for iPhone-accessoires (MFi) die een stuk kleiner is dan bestaande USB-C en Lightning-aansluitingen. Dat meldt 9to5Mac, op basis een developer preview in het Made for iPhone-programma. De nieuwe aansluiting op accessoires zou USB en Lightning gaan vervangen. De aansluiting zou de naam Ultra Accessory Connector (UAC) meekrijgen

AirPods doosje

Ultra Accessory Connector voor iPhone-accessoires

Terwijl Apple juist zoveel mogelijk wil overschakelen op draadloos door de koptelefoonaansluiting te verwijderen, zou Apple toch werken aan een nieuwe aansluiting voor MFi-accessoires. De nieuwe connector zou acht pinnen hebben, net zoveel als de huidige Lightning-aansluiting. Maar met een formaat van 2,05 bij 4,85 millimeter, is deze wel een stukje kleiner dan USB-C en Apple’s Lightning-connector.

De nieuwe aansluiting maakt het voor accessoiremakers mogelijk om ruimte te besparen in het accessoire zelf, doordat de stekker een stuk kleiner is. De aansluiting zou bijvoorbeeld gebruik worden voor koptelefoons, die nu nog vaak uitgerust zijn met micro-USB of Lightning. Accessoiremakers kunnen volgens het bericht ook allerlei kabels maken, zoals Lightning-naar-UAC, USB-A-naar-UAC en 3,5 millimeteraansluiting-naar-UAC. Dankzij deze kabels kunnen de accessoires eenvoudig aangesloten worden op bijvoorbeeld de iPhone of de MacBook.

Apple biedt makers van accessoires binnen het MFi-programma al de mogelijkheid om gebruik te maken van Lightning. Hierdoor kunnen accessoires zoals koptelefoons via een normale Lightning-kabel opgeladen worden. Maar Lightning wordt nog lang niet overal gebruikt, ook niet door Apple. De nieuwste Beats-koptelefoons en oordopjes werken met micro-USB, zoals de Solo3 Wireless en Powerbeats3. Alleen de nieuwe BeatsX-oordopjes, die nog deze maand moeten verschijnen, maken gebruik van Lightning op deze op te laden.

Het is volgens 9to5Mac niet duidelijk of ook andere accessoires gebruik kunnen maken van deze nieuwe aansluiting. Bovendien lijkt het er niet op dat UAC Lightning gaat vervangen, gezien bijvoorbeeld de AirPods oplaadcase uitgerust is met een vrouwelijke Lightning-aansluiting om deze op te laden. Het zou bovendien gaan om een developer preview, wat betekent dat het nog wel even duurt voordat de eerste accessoires met deze UAC-aansluiting in de schappen komen te liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2017, 20:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen lightning, mfi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.