Reacties voor: Deelnemers ontevreden over Apple News+, Apple neemt maatregelen

Uitgevers zijn ontevreden met de resultaten die ze met Apple News+ halen. Apple had ze een flinke toename in bezoekers en inkomsten beloofd, tot wel 10 keer zoveel als met Texture. Maar dat bleek iets te optimistisch.

Reacties: 6 reacties

  1. Ik lees al sinds ik een iPad heb AutoWeek digitaal. Zij hebben ooit een eigen app gehad waarin je dat kon. Die was op enig moment heel rijk; goede implementatie van video en fotocontent. En kort volgens mij ook via Apple Magazines. Dat bleek voor heen geen haalbare kaart om vol te houden.

    Inmiddels zijn ze al weer geruime tijd te lezen via de app Tijdschrift NL. Wat prima werkt en letterlijk de gedrukte versie is. Jammer alleen is dat hier de rijke content en scherpe foto’s dus niet meer in staan.

    Op zich wordt ik wel enthousiast van het feit dat ze dat met de juiste middelen vanuit Apple weer zouden kunnen doen. Maar gezien de kleine marge en ervaringen uit het verleden ben ik bang dat dat voor hen geen vitale optie is. En ik denk daarmee voor een groot deel van de Nederlandse magazines.

    En das best zonde, want als alle magazines mee zouden doen, en op 1 plek beschikbaar zouden zijn, dan zou dat de bruikbaarheid (i.p.v. diverse apps) en de kwaliteit mijn inziens kunnen vergroten. De toekomst zal het leren!

  2. Sowieso is het een flop, dit is weer een US only app. Oke plus een aantal landen maar zeer beperkt, dan kost het lijkt mij ook meer dan dat het oplevert.

    Begin al meer te twijfelen aan Tim Cook, is meer een man van de cijfertjes dan techniek.

  3. Origineel geplaatst door Michel
    Sowieso is het een flop, dit is weer een US only app. Oke plus een aantal landen maar zeer beperkt, dan kost het lijkt mij ook meer dan dat het oplevert.
    Begin al meer te twijfelen aan Tim Cook, is meer een man van de cijfertjes dan techniek.

    News+ is US only, en dat is ook logisch aangezien de release van de service anders vele jaren langer had geduurd, had je met de uitgevers in ieder land afzonderlijk moeten gaan onderhandelen. Daarnaast zul je weinig Amerikaanse uitgevers vinden die het financieel interessant zullen vinden om lezers in Slowakije of Kroatië te hebben.

  4. Digitaal lezen van tijdschriften zal nooit mainstream worden. Het zal altijd een beperkte groep mensen blijven.

    Dus snap ik niet echt dat Apple hierin is gedoken. Denk zelf dat ze er over een 0 jaar weer mee gaan stoppen.

  5. Total flop… wordt echt niets. Hopen dat ze hier van leren voor Apple arcade. Al ben ik er bang voor.

  6. Origineel geplaatst door Freaky
    Digitaal lezen van tijdschriften zal nooit mainstream worden. Het zal altijd een beperkte groep mensen blijven.

    Dus snap ik niet echt dat Apple hierin is gedoken. Denk zelf dat ze er over een 0 jaar weer mee gaan stoppen.

    Daar ben ik het niet mee eens. Het probleem is alleen dat de prijzen nagenoeg gelijk zijn aan de nieuwe versies. Je zal naar een model moeten waarbij je net als Spotify/Apple Music gewoon een abonnement hebt en onbeperkt kan lezen in alle tijdschriften. Je moet als uitgever vertrouwen hebben in dat je oplage explodeert maar je hele lage marges per eenheid krijgt. Wel lastig in een nl markt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.