Met Udoq laad je meerdere apparaten tegelijk op

Het Duitse bedrijf Udoq komt met een universeel en aanpasbaar oplaadstation. Met de Udoq kan je meerdere iOS-devices opladen en omdat je de kabels kan verwisselen, is het ook mogelijk om apparaten met een andere aansluiting toe te voegen aan dit oplaadstation.

De Udoq oplaadstationUdoq staat deze week op de techbeurs IFA in Berlijn en presenteert daar het universele oplaadstation Udoq. Dit oplaadstation is in meerdere formaten verkrijgbaar en dankzij de losse opladers helemaal in te richten zoals jij wilt. Je kan een iPad, iPhone en iPod tegelijk opladen of apparaten met een andere aansluiting toevoegen.

Udoq: universeel oplaadstation

Het Duitse bedrijf is al een paar jaar bezig met dit product en heeft dit jaar patent gekregen op het ontwerp in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Udoq wilt met dit oplaadstation een plek creëren waar elke telefoon, tablet, muziekspeler of e-reader kan worden opgeladen. De rail waar je je apparaten op kan plaatsen is verkrijgbaar in vier formaten: 250, 400, 550 en 700 mm. Op de website kan je je eigen oplaadstation samenstellen, waarbij je je precies ziet welke lengte je nodig hebt.

Udoq met vijf iOS-devices

Oplaadmogelijkheden
Je kan met behulp van de zogenoemde ‘adapters’ de kabels in de rail schuiven. Standaard worden er vier kabels meegeleverd: Lightning, USB-C, micro-USB en een 30-pins kabel. Het is mogelijk om bijvoorbeeld de micro-USB van een adapter te verwijderen en een extra Lightning-kabel toe te voegen. Wil je meer dan vier kabels toevoegen aan je station? Dan moet je een extra adapter bestellen die wordt geleverd met een kabel naar keuze. Het nadeel van de Udoq is dat je voor elk apparaat dat je wilt opladen een usb-poort of stopcontact in de buurt moet hebben.

Mogelijkheden van de Udoq

Toekomst van Udoq
Hoelang de Udoq nodig blijkt te zijn, is nog even afwachten tot volgend jaar. In 2017 wil Europa namelijk één standaard invoeren als universele lader. Zodra dat gebeurt, is een oplaadstation met de verschillende adapters overbodig.

Udoq begint in september op Kickstarter en wil in dertig dagen 10.000 Udoqs en Udoq-accessoires verkopen, waarbij ze een korting geven tot 70 procent. Ze openen daarna webwinkels in Europa, de Verenigde Staten en Japan. In de webwinkel van Udoq kan je alvast kijken wat de prijzen en mogelijkheden zijn. Het project start binnenkort.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.