Reacties voor: Dit toetsenbord voor iPhone wil 80% van je spelfouten voorkomen

Erg conventioneel is ‘ie niet
Het Typewise-toetsenbord voor iPhone wil 80% van je spelfouten onderscheppen. Het ontwerp is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de toetsen zijn 70% groter dan het standaard toetsenbord. In december is het beschikbaar in de App Store.
Daniel Vischjager -

Reacties: 8 reacties

  1. Heel bijzonder

  2. Leuk idee! Zou de app ook Nederlandse spellingscontrole bevatten? En is dit toetsenbord ook geschikt voor linkshandigen die met één hand typen?

  3. Op mijn Android werktelefoon gebruik ik het toetsenbord al jaren. Met ondersteuning voor de Nederlandse taal. Het is in eerste instantie wel wennen, maar daarna gaat het heel erg makkelijk en snel.

  4. Het lijkt erop dat achter het standaard iOS toetsenbord-met-voorspelling ook aardig wat wetenschappelijk onderzoek zit. Sinds ik het gebruik in het Nederlands in iOS 13, merk ik dat er heel veel slimme (en veel slimmere dan voorheen) correcties in zitten. Ook als er een verkeerde correctie gegeven wordt en je wist enkele tekens weer uit, dan geeft hij in het midden de juiste correctie meteen weer.

    Ik begrijp nu ook beter waarom het zolang duurde voordat het voorspellende toetsenbord naar het Nederlands kwam: er is echt meer begrip van de Nederlandse taal nodig.

    Benieuwd wat dit toetsenbord toevoegt en of het ook in het Nederlands werkt.

  5. Als je dit wil uitproberen met een spelletje ga je naar:

    https://typewise.app/game/

  6. Net geïnstalleerd. Learning curve is OK. Maar Nederlandse voorspelling werkt matig. Engels is prima te doen.

  7. @Remi: @Rory: For Dutch there is no real “neural network” (AI) yet, so predictions are less advanced than English, but you could suggest it as a feature here https://suggestions.typewise.app/

  8. Dit is echt wel wennen, het spelletje om snellere te leren typen met Typewise vind ik echt moeilijk, nog even goed kijken waar alle toetsen zitten. Ik weet nog niet of dit beter is/sneller dan swypen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.