Twitter-oprichter werkt aan iPhone-betaalsysteem Square/Squirrel

Twitter-medeoprichter Jack Dorsey blijkt de man achter Squirrel (ook bekend als Square), een nieuwe betaaloplossing waarbij je via een dongle aan de iPhone creditcard-betalingen kunt doen.

square iphone betalingenIn augustus kwam voor het eerst informatie naar buiten over het Square iPhone Payment System. Bij deze betaaloplossing moet je een dongle op de iPhone aansluiten, waarmee het in feite een creditcard-lezer wordt. Marktkooplieden, winkeliers en organisatoren van evenementen kunnen daarmee ter plaatse betalingen accepteren. Nu is pas bekend dat de grote man achter dit project Jack Dorsey is, dezelfde persoon die in twee weken de microblogdienst Twitter ontwikkelde.

square betalingZijn nieuwste project neemt echter wat meer tijd in beslag; Dorsey is al sinds mei met het geheime project bezig, dat de codenaam Squirrel heeft gekregen. De bedoeling is om van de iPhone een persoonlijk afrekensysteem te maken.

Square is in essentie gelijk aan Squirrel. Als je wat dieper in de gegevens duikt, blijkt de domeinnaam Squareup.com op naam te staan van een bedrijf in San Francisco, maar met contactadres billing@paybysquirrel.com, ontdekte Engadget. Onderstaand screenshot laat zien hoe je eerder uitgevoerde betalingen kunt bekijken via de applicatie van Squareup.com. De website Squareup.com geeft weinig weg over de plannen die de startup heeft: het geeft linkjes naar een aantal lokale winkeliers die wellicht in het betatraject zitten.

Meer info: Engadget, via iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2009, 17:49
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen betalen, creditcard, financieel, square, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.