Mozilla gaat binnenkort verrassende iPhone-applicatie uitbrengen

Mozilla gaat binnenkort een iPhone-applicatie uitbrengen, heeft CEO John Lilly gezegd. De functionaliteit van de applicatie werd niet bekendgemaakt, maar wel dat het zeer verrassend zal zijn.

mozilla iphone applicatieOm Malik, bekend van de website GigaOM heeft een interview gehad met Mozilla CEO John Lilly. Dat gebeurde op de Play-conferentie, een jaarlijks technologie-evenement van de universiteit van Berkeley. Lilly verraste de toeschouwers door op korte termijn een applicatie voor de iPhone aan te kondigen: “Mozilla will release an app to the iPhone app store in the next few weeks,” zei Lilly. “It’ll surprise people.” Mogelijk heeft de iPhone-applicatie iets te maken met Mozilla Weave, maar CEO John Lilly en VP Mobile Jay Sullivan wilden dit niet bevestigen of ontkennen.

Weave werd twee jaar geleden aangekondigd door de Mozilla Labs als een manier om je persoonlijke browservoorkeuren (bookmarks, historie en aanpassingen) te uploaden naar de servers van Mozilla, zodat je deze ook beschikbaar hebt op andere computers.

Het is dus mogelijk dat Mozilla’s iPhone-applicatie de mogelijkheid biedt om bookmarks en dergelijke ook in je Safari-browser op de iPhone toegankelijk te maken. Een complete Firefox-browser op de iPhone lijkt namelijk iets te ambitieus, aangezien Apple’s richtlijnen verbieden om dubbele functionaliteit aan te bieden. De alternatieve browsers die tot nu toe in de App Store zijn verschenen maken in essentie altijd gebruik van Safari.

Via: GigaOM

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2009, 14:58
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen firefox, mozilla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.