Twitter Moments

Maak nu je eigen Twitter Moments vanuit de iOS-app

Twitter Moments kun je nu ook via de iPhone-app samenstellen, zodat je onderweg tweets kunt bundelen tot een boeiend verhaal.

In Nederland biedt Twitter je sinds een maand of twee de mogelijkheid om eigen Moments te maken. Tot nu toe werkte het alleen via de website, maar daar komt nu verandering in. Je kunt nu een Moment maken vanuit de iOS-app: tik op het omlaag wijzende pijltje naast een tweet en je kunt meteen beginnen met het samenstellen van jouw Moment.

Twitter Moments samenstellen

Twitter Moments maken op iPhone en iPad

Met Twitter Moments kun je zelf een verhaal samenstellen aan de hand van tweets. Maak bijvoorbeeld een Twitter Moment met interessante nieuwtjes over Apple, zoals wij in het voorbeeld op de screenshots hebben gedaan. Je kunt ook een Moment maken rondom een actueel onderwerp waar jij je zegje over wilt doen. In de app kun je snel zoeken naar tweets die je eerder leuk hebt gevonden, je eigen tweets of op basis van trefwoord tweets van anderen zoeken.

De Twitter Moments zijn sinds afgelopen herfst beschikbaar voor alle Twitter-gebruikers, maar voor de Moments-functie in de app zul je misschien nog even geduld moeten hebben. Bij niet alle Twitter-accounts die we checkten was de functie al aanwezig. Zo kun je kijken of jij al Twitter Moments kunt maken:

  1. Ga in de Twitter-app voor iOS naar een interessante tweet.
  2. Tik op het omlaag wijzende pijltje aan de rechterkant van de tweet.
  3. Nu zou de optie Toevoegen aan Moment moeten verschijnen.

Twitter Moments

Twitter Moments: zo gebruik je het

Vervolgens kun je verder gaan met het toevoegen van nog meer tweets en het instellen van een omslagafbeelding. In het voorbeeld hebben we een foto van Tim Cook met een taart gekozen. Je kunt daarna met de knoppen onderin het scherm de volgorde wijzigen en andere instellingen aanpassen.

Twitter Moments

Ben je tevreden met je Moment? Dan kun je deze publiceren op je tijdlijn. Jouw volgers krijgen een tweet te zien, waarin het bliksemflitsje aangeeft dat het om een actuele of interessante collectie van tweets gaat.

Nog geen daverend succes
Moments zullen meestal bedoeld zijn om meningen over een bepaald actueel onderwerp bij elkaar te schrapen, waar jij het mee eens bent. Je kunt het ook gebruiken voor een tweetstorm, waarbij je meerdere gelinkte tweets achter elkaar op Twitter dumpt. Toch heeft Moments Twitter niet gebracht wat ze verwachtten. Het heeft er niet toe geleid dat meer mensen Twitter zijn blijven hangen en het is ook geen trend geworden om dagelijks een Moment samen te stellen, zoals mensen wel doen bij de Instagram Stories en Snapchat Verhalen. Misschien komt dat omdat Instagram en Snapchat visueler zijn ingesteld en sommige mensen het leuk vinden om zichzelf op foto’s te zien. Het samenstellen van een compilatie van selfies kan dan een boeiende bezigheid zijn.

Twitter Moments: gepubliceerd

De nieuwe functie werd uiteraard aangekondigd in een Twitter-bericht. Bij Twitter vind je ook meer instructies hoe je de Moments maakt en gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2016, 20:23
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.