Apple TV met App Store.

Apple brengt vierde beta van tvOS 10.1 uit voor ontwikkelaars

Apple heeft de vierde beta van tvOS 10.1 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars, met voor Amerikanen een nieuwe TV-gids en Single Sign-On.

Apple heeft vanavond de vierde beta van tvOS 10.1 uitgebracht voor ontwikkelaars. Deze volgt twee weken na de vorige beta en meer dan een maand nadat tvOS 10 van start ging. De update is vooral interessant voor Amerikaanse gebruikers, om dat in tvOS 10.1 de nieuwe TV-gids-app wordt toegevoegd op het beginscherm van de vierde generatie Apple TV.

Apple TV met App Store.

tvOS 10.1 beta 4 voor ontwikkelaars

In andere landen is de TV-gids nog niet beschikbaar. Met deze app kunnen Amerikanen kijken via welke zenders en streaming tv-diensten een bepaalde tv-serie of film te kijken is. Apple indexeert daarbij meerdere diensten, maar Netflix doet helaas niet mee.

Ook bevat tvOS 10.1 beta de mogelijkheid om met Single Sign-On in één klap in te loggen bij meerdere tv-diensten, zonder steeds je wachtwoord te moeten invoeren. Dit is uitsluitend beschikbaar voor DirecTV, Dish, GVTC Communications, Hotwire en Sling TV. Maar ook hier gaat het alleen om ondersteuning voor Amerikaanse gebruikers.

De nieuwe beta is alleen bedoeld voor de vierde generatie Apple TV en alleen voor ontwikkelaars. Er lijken geen plannen te zijn om publieke beta’s van tvOS-software uit te brengen. Voor mensen buiten de VS lijkt tvOS 10.1 een minder belangrijke update te worden, want er zijn geen nieuwe functies of verbeteringen gevonden in de eerdere beta’s. Mochten er nog nieuwe ontdekkingen gedaan worden die ook voor ons interessant zijn, dan vind je dat in dit artikel terug.

tvOS 10.1 verschijnt in de loop van dit jaar voor iedereen met een vierde generatie Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2016, 19:07
Categorie iOS
Onderwerpen beta, developers, tvos

tvOS

tvOS is het besturingssysteem van de Apple TV. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple TV haalt!

tvOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.