Tweetbot voor iPhone en iPad.

Tweetbot telt gebruikersnamen bij reacties niet langer mee

Tweetbot heeft de laatste wijzigingen van Twitter nu ook doorgevoerd in haar app. Dat betekent dat gebruikersnamen niet meer meetellen bij het versturen van reacties. Ook kun je in DM's eindelijk foto's meesturen.

Tweetbot voor iPhone en iPad.
Onlangs voerde Twitter een belangrijke wijziging door. Sinds vorige maand tellen gebruikersnamen namelijk niet meer mee bij het tikken van een antwoord op een tweet, waardoor je meer ruimte overhoudt om je bericht over te brengen. Dat betekent echter wel dat Twitter-apps van derden bijgewerkt moesten worden voor deze nieuwe regel, omdat tweets anders heel veel gebruikersnamen konden bevatten en Twitter daardoor onoverzichtelijker kon worden. Tweetbot, één van de populairste alternatieve Twitter-app, heeft de update nu doorgevoerd.

Geen gebruikersnamen meer in reacties via Tweetbot

Als je nu een reactie op een tweet in Tweetbot geeft, heb je meer ruimte om te reageren. Gebruikersnamen tellen met de nieuwe versie van Tweetbot ook niet meer mee, net als bij de recente wijziging in Twitter. Zodra je een reactie tikt, zie je bovenaan naar wie je Tweet gericht is. Tik hierop om gebruikers uit je reactie te verwijderen, mocht je tweet niet aan hen gericht zijn.

Tweetbot reactie zonder gebruikersnamen.

Tweetbot heeft nog een andere wijziging doorgebracht. In Twitter kun je sinds enige tijd ook afbeeldingen via een DM versturen, maar dit was in Tweetbot nog steeds niet mogelijk. Met ingang van versie 4.6 kan dit eindelijk ook met Tweetbot. Door de twee wijzigingen van vandaag ligt Tweetbot qua standaard Twitter-functies weer nagenoeg gelijk met de officiële Twitter-app.

Het enige wat in Tweetbot nog steeds niet mogelijk is, is het aanmaken en stemmen op polls. Het probleem ligt echter niet bij Tweetbot, want Twitter heeft simpelweg niet de juiste middelen beschikbaar gesteld waarmee ontwikkelaars polls kunnen inbouwen in hun Twitter-app. Voorlopig moet je voor het gebruik van polls dus nog steeds bij de officiële Twitter-app of de website zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2017, 18:15
Categorie Apps
Onderwerpen tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.