Twitter-banner

Twitter geeft je meer ruimte voor antwoorden, telt gebruikersnamen niet meer mee

Twitter telt vermeldingen van @gebruikersnamen niet meer mee in de 140 tekens, zodat je meer ruimte hebt om te reageren op tweets.

Twitter-banner

Twitter telt niet langer @-gebruikersnamen mee als je antwoordt op een bericht. Bijna een jaar geleden kondigde Twitter al aan dat ze soepeler om zouden gaan met de limiet van 140 tekens, bijvoorbeeld door media-bijlagen niet langer mee te tellen. Afgelopen herfst experimenteerden ze met het niet meetellen van @gebruikersnamen bij het antwoorden op een tweet. Blijkbaar is dat goed bevallen, want Twitter voert het vanaf vandaag voor iedereen in. Je hebt dus meer ruimte om te reageren op een bericht, vooral als je daarbij een hele reeks Twitter-namen wilt noemen.

Twitter: @gebruikersnamen tellen niet meer mee

De wijziging geldt voor het web en voor de iOS- en Android-app. Twitter koos ooit voor de limiet van 140 tekens, omdat je in een SMS-bericht ook maar een beperkt aantal tekens (160) had. Omdat gebruikersnamen ook meetellen blijft er maar weinig ruimte over om te reageren op een tweet, zeker als je ook nog foto’s, gifs, video’s en polls wilde meesturen. Het gevolg was dat veel mensen hun boodschap over meerdere berichten gingen verdelen, soms genummerd met 1/2 en 2/2.

Twitter reply update

Die tijd is voorbij. Het meesturen van foto’s en video’s telt al een tijdje niet meer mee en vanaf vandaag tellen ook de eventuele @gebruikersnamen die je noemt niet mee bij de 140 tekens. Het enige wat nog wel meetelt zijn linkjes.

Twitter reply update

Vanaf vandaag zal Twitter weergeven dat je reageert op een tweet-tekst, in plaats van binnen een tweet. Daardoor blijven er meer tekens over voor je eigen gedachten. Ook kun je zien op wie je reageert, zodat je bepaalde mensen kunt uitvinken. Niets is zo vervelend als ongevraagd in een tweetstorm terechtkomen waarin iedereen jouw naam telkens wordt genoemd, terwijl je de discussie al lang zat bent. De nieuwe regeling betekent overigens niet dat nu nu een onbeperkt aantal mensen kunt noemen in je tweets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2017, 18:31
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.