Apple overname Tueo astma-app

Apple’s nieuwste overname: een astma-app voor kinderen

Apple heeft Tueo Health overgenomen, een startup die een astma-oplossing voor kinderen maakte. Tueo's mobiele app werkt samen met bestaande apparaten voor astma-aanvallen en kan kinderen in de gaten houden tijdens de slaap. De exacte datum van de overname is onbekend.

Overname Tueo Health door Apple

Tueo’s CEO Bronwyn Harris en COO Anura Patil wijzigden beide op LinkedIn de naam van hun werkgever naar ‘Apple’, zo ontdekte CNBC. Apple heeft nog geen reactie gegeven. Het is bovendien onduidelijk wat Apple met de overname wil doen. Voor Apple is het echter business as usual: CEO Tim Cook gaf onlangs toe dat Apple ongeveer elke twee tot drie weken een overname doet en dat dit vooral gericht is op het binnenhalen van gekwalificeerd personeel en intellectueel eigendom. Het kan daarom best zo zijn dat Apple helemaal niets met de astma-oplossing gaat doen, maar alleen geïnteresseerd was in het personeel. In dat geval is de overname nadelig voor de huidige gebruikers.

Het kan ook zo zijn dat Apple astma-functies in HealthKit wil inbouwen. Cook gaf eerder aan dat Apple’s grootste bijdrage aan de mensheid zal liggen op het gebied van gezondheidszorg. In iOS 13 kunnen we in ieder geval HealthKit-ondersteuning voor gehoor verwachten, zo lekte eerder al uit via de WWDC 2019-app. Andere gezondheidsfuncties worden wellicht nog tijdens de keynote aangekondigd.

Tueo Health had meer dan $1,1 miljoen investeringsgeld opgehaald en werkte aan een mobiele app voor gebruik met commercieel verkrijgbare ademsensoren. De app stuurt een waarschuwing naar de ouders als een kind ‘s nachts ademhalingsmoeilijkheden krijgt. Tueo’s oplossing gebruikt data uit de sensoren om per kind vast te stellen wat de normale ademhaling is en kan op basis daarvan afwijkingen detecteren. De meldingen die de app stuurt zijn interactief en informatief: je krijgt zoveel mogelijk informatie in context te zien.

Apple overname Tueo astma-app

Meer overnames voor gezondheidsfuncties
Apple heeft wel vaker bedrijven op het gebied van gezondheid overgenomen, al is niet altijd duidelijk wat de gedachten daarachter zijn. Zo werd in 2017 Beddit overgenomen, een bedrijf dat slaapfuncties maakt. Sindsdien is de Beddit-slaapmat nog steeds op de markt, zonder dat Apple nieuwe aankondigingen heeft gedaan. Ook nam Apple Gliimpse over, gespecialiseerd in het vastleggen van medische data. Die kennis en ervaring is waarschijnlijk al wel gebruikt, namelijk voor het toegankelijk maken van medische dossiers in HealthKit (voorlopig alleen in de VS).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2019, 9:25
Categorie Apple
Onderwerpen healthkit, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.