TomTom-topman: ‘We zijn niet benaderd door Apple’

TomTom-topman Harold Goddijn zegt dat zijn bedrijf niet benaderd is door Apple over een mogelijke overname of het nemen van een belang in het navigatiebedrijf. Wel gaat TomTom nieuwe aandelen uitgeven om de schuldenlast te verminderen.

tomtom op iphoneAfgelopen week was er opeens het gerucht dat Apple interesse zou hebben om aandelen TomTom te kopen. Zo dacht de zakenbank Petercam dat Apple het op nieuw uit te geven aandelen TomTom had gemunt. Die nieuwe aandelen kwamen er, maar Apple lijkt er verder geen rol bij te spelen. Topman Harold Goddijn gaf, op de vraag of er een mogelijke overname door Apple op de rol staat, aan dat hij niet benaderd is door Apple. Toen vorige week TomTom voor de iPhone werd aangekondigd schoot het aandeel van TomTom omhoog. Toch zit de Nederlandse navigatiefabrikant nog steeds met een flinke schuldenlast, voornamelijk door de overname van Tele Atlas in 2008 maar ook door de prijserosie op de navigatiemarkt. TomTom zit momenteel met een schuld van 1,2 miljard euro.


Met de uitgifte van nieuwe aandelen hoop TomTom zo’n 430 miljoen euro op te halen. Een deel ervan zal worden geïnvesteerd, een ander deel wordt gebruikt om de schuld te verlagen. Twee investeerders die van plan zijn een kwart van de 430 miljoen aan aandelen te kopen zijn hoogstwaarschijnlijk Cyrte Investments (een Nederlandse investeerder in technologiebedrijven) en Janivo Holding. Als zij 100 miljoen dollar investeren krijgen ze daarmee een belang van 8 procent in TomTom.

Meer info: CNN Money

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 juni 2009 om 17:17
Categorie
iOS
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.