iPhone 3G S: prijzen bij Swisscom, uitlevering bij AT&T gestart

De iPhone 3G S in Zwitserland via Swisscom kopen is geen optie. Je moet er een tweejarig abonnement bij afsluiten en er zit een simlock op. Amerikaanse kopers hebben al een verzendbevestiging ontvangen; de iPhones zullen vanuit China worden verstuurd.

iphone 3g sTipgever Lyndon, die in Zwitserland woont en werkt, stuurde ons informatie over de prijzen van de iPhone 3G S ter plaatse. Bij Swisscom ga je straks voor een 32GB iPhone 3G S een prijs tussen de CHF 199 (€132) en CHF 349 (€231) betalen bij abonnementen die tussen de CHF 25 (€16,60) en CHF 55 (€36,51) per maand kosten.

Wil je de 16GB iPhone 3G S, dan betaal je tussen de CHF 99 (€65,72) en CHF 249 (€ 165,29) bij dezelfde abonnementsvormen als hierboven genoemd. Verder moeten de Zwitsers extra kosten voor de simkaart betalen (eenmalig CHF 40, €26,55) en zitten ze twee jaar aan de abonnementen vast. Een iPhone 3G S via Swisscom kopen wordt daardoor een onaantrekkelijke en dure optie, want de toestellen zijn ook nog eens voorzien van een Swisscom-simlock.

Elders in de wereld komt ook meer informatie beschikbaar over tarieven. De prijzen van de iPhone 3G S bij AT&T waren al bekend. Wat nieuw is, is dat AT&T haar klanten geen extra kosten in rekening gaat brengen voor MMS-berichten. Vanaf 17 juni komt de MMS-functie via iPhone OS 3.0 beschikbaar, maar helaas heeft AT&T het netwerk niet op tijd klaar dat klanten er gebruik van kunnen maken. Tethering komt er ook, maar ook dat is nog toekomstmuziek.

Amerikanen die al een preorder hebben geplaatst hebben inmiddels hun verzendbevestiging met trackingnummer binnen. De iPhones worden vanuit China meteen naar de klanten gestuurd, vandaar dat de verzending op dit moment al kan starten. De verkoop van de iPhone 3G S begint in de VS officieel op vrijdag.

Het schema voor de eerste landen waar de iPhone 3G S zal worden uitgeleverd ziet er als volgt uit:

  • 19 juni: Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, VS
  • 26 juni: Australië, Oostenrijk, België, Ierland, Japan, Nederland

In juli en augustus volgen nog tientallen andere landen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2009, 20:55
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.