Reacties voor: TomTom stopt met jaarabonnementen voor verkeer en flitsers

TomTom stopt met het aanbieden van jaarabonnementen voor flitsers en verkeersinformatie. Maar volgens de navigatiefabrikant ben je met de verlaagde maandabonnementen niet duurder uit.

Reacties: 42 reacties

  1. Zou het een opmaat zijn naar TomTom Go Mobile voor iOS? Hun Android-app is al vervangen…

  2. Ja en blijkbaar ondersteunt de App ook geen Nederlands meer want bij mij staat alles in Engels. Ook zelfs de bij de stemmen alles in Engels niks Nederlands te bespeuren. Zelfs niet bij tomtom europe en West Europa!!!

  3. De bijna enige app waar ik echt al jaren voor een en dezelfde prijs volop van geniet ook al heb ik nu navigatie in de auto zelf. Altijd gratis updates en nooit gezeur mee gehad.

    De app waar ik de laatste week optimaal van geniet is de Telegraaf app die geupgrade is voor de 6 . Dat noem ik nog eens krant lezen op je iphone. Beetje offtopic maar ik wilde eerst zeggen dat Tomtom de enige app was waar ik al die tijd optimaal van geniet, maar de layout van Telegraaf voor de 6 komt er nu ook in de lijst te staan.

  4. Origineel geplaatst door Wilbie
    Zou het een opmaat zijn naar TomTom Go Mobile voor iOS? Hun Android-app is al vervangen…

    daar wacht ik ook nog steeds op. deze is al 2 jaar geleden aangekondigd en ik ben wel benieuwd. Niettemin werkt deze nog steeds perfect! Alleen zou ik graag iets meer 3D weergaves van steden en dorpen willen.

  5. Het is nu nog mogelijk om jaar abonnementen af te sluiten vanuit de app. Bij mij nog netjes met een jaar venlend

  6. En nu nog Apple Carplay ondersteuning, dan ruil ik direct met Benelux + abbo om naar Wereldwijd + abbo.

    Kom op TomTom je kan het! (Hopelijk laten ze het bij Apple dan ook toe)

  7. Ik begrijp niet dat het nog steeds niet mogelijk is om je app te upgraden van bijv. BeNeLux naar West-Europa of van West-Europa naar Europa. Dat is een mogelijkheid die nog ontbreekt.

    Wat is overigens het voordeel van Tom Tom Go t.o.v. deze app?

  8. Origineel geplaatst door Yuko
    De bijna enige app waar ik echt al jaren voor een en dezelfde prijs volop van geniet ook al heb ik nu navigatie in de auto zelf. Altijd gratis updates en nooit gezeur mee gehad.
    De app waar ik de laatste week optimaal van geniet is de Telegraaf app die geupgrade is voor de 6 . Dat noem ik nog eens krant lezen op je iphone. Beetje offtopic maar ik wilde eerst zeggen dat Tomtom de enige app was waar ik al die tijd optimaal van geniet, maar de layout van Telegraaf voor de 6 komt er nu ook in de lijst te staan.

    Wat ik erg jammer vind is dat er nog steeds geen ondersteuning voor de Iphone 6 is. Zeker nu dat de Iphone 6 7 maanden op de markt is. Vind ik voor een premium app erg slecht. Voel dat ze de iphone markt steeds minder interessant vinden.

  9. @steve: TomTom Benelux alles in het Nederlands. TomTom nog steeds de meest betrouwbaarste navigatie met de beste file-informatie. Rij 60:000 km per jaar en heb al veel uitgeprobeerd

  10. Ik vraag me af waarom er nog steeds geen ondersteuning is voor de schermweergave van de iPhone 6. Ook was er al een lange tijd geleden sprake dat het gehele design van de kaarten de shop op zou gaan. Ook daar zien we nog niets van terug. Daarnaast zet ik mijn vraagtekens bij het afschaffen van de jaarlijkse abonnementen op Traffic en Flitsers. TomTom geeft aan dat de maandelijkse tarieven lager zijn om niet duurder uit te zijn dan het jaartotaal. Voor Traffic zouden de kosten niet meer mogen zijn dan het huidige jaarbedrag van €23,99. Ofwel 12 x €3,99 = €47,88. Is dus 2 x zo duur geworden. Dan nog Flitsers: Jaarbedrag €20,99. Wordt nu 12 x €1,99 = € 23,88. Ook dit is duurder geworden.
    Daarnaast biedt TomTom nog steeds geen ondersteuning voor Widgets zoals Navigon dat al wel doet. Ook begin ik steeds meer twijfels te krijgen of de kaarten daadwerkelijk van updates voorzien worden. Nog steeds staan er wegen in mijn omgeving op die er al een aantal jaar niet meer zijn.
    Sinds de update zie ik de melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden met Map Share.
    Voor een app van €80,- (Europa versie) en waar ik jaarlijks ook nog eens zo’n €45 aan betaal voor de extra diensten zou je toch veel meer mogen verwachten.

  11. Ik snap niet er zijn apps nu zoals WAZE dat je kan downloaden die is al goed! En TomTom daar moet je al elke maand voor betalen. Terwijl WAZE gewoon gratis is!

  12. Origineel geplaatst door steve
    Ja en blijkbaar ondersteunt de App ook geen Nederlands meer want bij mij staat alles in Engels. Ook zelfs de bij de stemmen alles in Engels niks Nederlands te bespeuren. Zelfs niet bij tomtom europe en West Europa!!!

    Kan het zijn dat de app je iOS taal overneemt? Ik heb TomTom Europe maar nog steeds alles in het Nederlands, ook na de update.

  13. Voor Tomtom hoef je niet elke maand te betalen, enkel als je extra flitsers of fileinfo wil hebben.

    Ik heb al jaren de west-europa uitvoering en deze is gewoon in het Nederlands.

    Beste gekochte app ooit voor me. Geen gehannes met een los kastje en altijd bij je.

  14. NB tomtom 1.20 kwam gisteren al uit.

    1. Wat betekent dit voor huidige klanten ? Houden die wel hun aangekochte traffic en flitserabonnementen ?

    2. Moet je nu steeds maandelijks een abonnement afsluiten voor traffic of kun je dit automatisch ergens laten gebeuren? Bedoel kan het volautomatisch of moet je steeds weer na een maand een abbo nemen ?

    3. Wachten echt op IOS 8 en Iphone 6 layout en ook de nieuwe layout die beloofd wordt

  15. Inderdaad tomtom 1.20 kwam gisteren al uit

    Ik ben benieuwd of de huidige app die ik al 5 jaar naar volle tevredenheid heb blijft of dat ze je verjagen naar een betaalde maandelijkse app bijvoorbeeld na een jaar na tomtom go zoals ze bij Android hebben gedaan.

  16. Origineel geplaatst door Ale
    Ik snap niet er zijn apps nu zoals WAZE dat je kan downloaden die is al goed! En TomTom daar moet je al elke maand voor betalen. Terwijl WAZE gewoon gratis is!

    Gratis is niet altijd beter…

  17. Origineel geplaatst door pietjepuk
    NB tomtom 1.20 kwam gisteren al uit.
    1. Wat betekent dit voor huidige klanten ? Houden die wel hun aangekochte traffic en flitserabonnementen ?
    2. Moet je nu steeds maandelijks een abonnement afsluiten voor traffic of kun je dit automatisch ergens laten gebeuren? Bedoel kan het volautomatisch of moet je steeds weer na een maand een abbo nemen ?
    3. Wachten echt op IOS 8 en Iphone 6 layout en ook de nieuwe layout die beloofd wordt

    1. Ik had toevallig de dag ervoor een jaarabbo gekocht. Aangezien het met de standaard iOS subscriptions werkt, heb ik gewoon een abbo tot volgend jaar. Geldt dus alleen voor mensen zonder abbo.
    2. Zoals ik in 1 beschreef, gebruikt het de standaard iOS subscriptions, dus zover ik weet blijft het doorlopen totdat je het wijzigt. Dit weet ik niet zeker hoor.
    3. Inderdaad. Ik verwacht dat als ze nog bezig zijn met het nieuwe design, dat ze dat samen met iOS 8/iPhone 6 support uitbrengen

  18. @Gonny: Niet teveel klagen over de interface: ik heb de app al sinds 2003 op mijn ipaq 3970 en er is in 12 jaar niet veel veranderd 😉

  19. Wat ik jammer vind is dat ik geen TOMTOM duitsland en Oostenrijk apart kan kopen.
    Nu heb ik Europa a 2Gb erop zitten, in NL gebruik ik al Waze dus ik hoef alleen de landen naar mijn vakantie bestemming.
    Jammer genoeg kan dat niet.
    Ik heb geprobeerd in de duitse appstore het te kopen maar ook dat kan niet omdat je dan ivm de betaling een duits woonadres moet hebben.
    Ik heb zelfs gebeld met Apple en met Tomtom en beide waren heel gemakkelijk en kortaf en wezen naar elkaar ipv een oplossing te bieden.
    WIl je nou verkopen of niet? Erg treurig bedoeling daar….

  20. De iPhone 6 is er al bijna 1jaar maar nog steeds geen update hiervoor. Dit staat mij tegen bij TomTom, ze lopen altijd zo’n 1-2jaar achter bij de nieuwste ontwikkelingen. Ook grafisch stelt het niets voor. Geef mij maar Navigon.

  21. Zolang ik alle landen echt per se op moet zetten terwijl ik er maar misschien drie of vier nodig heb is dit een no go.

  22. Is er eigenlijk ergens een actueel review te vinden dat de grote spelers en de nieuwe Here-App van Nokia vergelijkt? Ik ben nogal onder de indruk van de Here-App, omdat ik daar zelfs in Duitsland de Bundesländer kan kiezen die ik wil downloaden, wat voor de grensovergangen best handig is. Navigon en TomTom lijken mij ontzettend prijzige apps voor wat zij in tegenstelling tot Here bieden.

  23. Voor wat betreft het ‘oude’ design en het niet aangepast zijn voor de iPhone 6: ik denk dat dit een van de laatste updates is voordat we ook op de iPhone overstappen naar Go Mobile. Dat zal ook de reden zijn dat het jaarabonnement niet meer aangeboden wordt: Go Mobile is een abonnementsdienst inclusief de huidige abo’s, maar dan wereldwijd.

    Blijkbaar is Go Mobile iOS niet op tijd klaar en is dit een ‘overbruggingsversie’…

  24. Origineel geplaatst door Wilbie
    Voor wat betreft het ‘oude’ design en het niet aangepast zijn voor de iPhone 6: ik denk dat dit een van de laatste updates is voordat we ook op de iPhone overstappen naar Go Mobile. Dat zal ook de reden zijn dat het jaarabonnement niet meer aangeboden wordt: Go Mobile is een abonnementsdienst inclusief de huidige abo’s, maar dan wereldwijd.

    Blijkbaar is Go Mobile iOS niet op tijd klaar en is dit een ‘overbruggingsversie’…

    Ik vrees met je, betekend dat dat als je tomtom west europa ooit voor 69,99 euro gekocht hebt deze na een jaar dan niks meer waard is omdat je over moet op een abonnementsversie ? Dit hebben ze namelijk bij Android gedaan!!

  25. Waze is gewoon beter en ook nog eens gratis. Toedeledokie met je betaalde abbo’s.

  26. Heb zojuist mijn traffic abonnement nog met 2 jaar verlengd (2x jaarabonnement kopen)……nu tot april 2017😀

  27. @john: Slimme zet!

  28. Origineel geplaatst door john
    Heb zojuist mijn traffic abonnement nog met 2 jaar verlengd (2x jaarabonnement kopen)……nu tot april 2017😀

    Blijft deze tot dan ‘houdbaar’ of zullen ze dit veranderen. Met andere woorden tijdens het spel de spelregels veranderen ?

    Nee dan doe ik dit namelijk ook, het wordt per definitie duurder,

  29. @Ome Wout: maar niet te vergelijken (en van Facebook)

  30. Gewoon waze op je telefoon zetten. Is super actueel en gratis. Heeft ook file meldingen, meldingen van verkeerscontroles actueel en zelf als er een auto met pech op de snelweg staat meld hij dat. Ook als er in de stad een straat is afgesloten komt er een melding en een omweg. Super route planner. Verdiend een dikke 10!!!!!

  31. Origineel geplaatst door jan jansen
    Ik vrees met je, betekend dat dat als je tomtom west europa ooit voor 69,99 euro gekocht hebt deze na een jaar dan niks meer waard is omdat je over moet op een abonnementsversie ? Dit hebben ze namelijk bij Android gedaan!!

    Bij Android wordt de ‘oude’ TomTom versie tot 1 oktober 2015 ondersteund dmv updates etc.
    Je kunt als Android gebruiker (mijn vrouw, in dit geval) nu al overstappen op de Go versie. Normaal gesproken kost een abonnement hierop € 19,99 per jaar of € 44,99 per 3 jaar. Als je voorheen hebt betaald voor de TomTom app, bieden ze nu tijdelijk zo’n 3 jaar abonnement aan voor 50 cent totaal. Je hebt dan je oorspronkelijke aanschafprijs er voor een groot deel al uit.

    Voordelen:
    – TomTom Traffic zit bij de prijs inbegrepen
    – Flitsers eveneens bij de prijs inbegrepen
    – Alle kaarten en kaartupdates bij de prijs inbegrepen

    Je kunt zelf kiezen welke kaarten je wilt downloaden.
    Wil je alleen Nederland of Benelux, wil je daar vervolgens Duitsland bij of ook nog de VS, wil je West-Europa, kan allemaal.

    Ik zie er het voordeel wel van in, vermoed dat ze dit voor iOS ook zullen gaan uitrollen.

    Persoonlijk zou ik terughoudend zijn om nu al bv. TomTom Traffic voor een langere periode af te sluiten, aangezien het straks allemaal bij de prijs in zit. (Er is wel een mogelijkheid voor cashback zag ik).

  32. Waze is dan wel gratis, maar even nauwkeurig is het ook niet. Zeker niet buiten de randstad waar minder waze gebruikers zijn.

    Ik heb ook ooit 70 euro betaald voor west europa, ben benieuwd of dat we de eerste 3 jaar gratis van de nieuwe “go” versie gebruik mogen maken. Dit hebben ze voor de bestaande klanten op Android wel gedaan.

  33. Dat verklaart dan ook wel waarom ik na nieuwe installatie mijn abonnement niet meer terug kan krijgen. En probeer dan maar eens contact te krijgen met tomtom support….

  34. Origineel geplaatst door Matthijs

    Origineel geplaatst door jan jansen
    Ik vrees met je, betekend dat dat als je tomtom west europa ooit voor 69,99 euro gekocht hebt deze na een jaar dan niks meer waard is omdat je over moet op een abonnementsversie ? Dit hebben ze namelijk bij Android gedaan!!

    Bij Android wordt de ‘oude’ TomTom versie tot 1 oktober 2015 ondersteund dmv updates etc.
    Je kunt als Android gebruiker (mijn vrouw, in dit geval) nu al overstappen op de Go versie. Normaal gesproken kost een abonnement hierop € 19,99 per jaar of € 44,99 per 3 jaar. Als je voorheen hebt betaald voor de TomTom app, bieden ze nu tijdelijk zo’n 3 jaar abonnement aan voor 50 cent totaal. Je hebt dan je oorspronkelijke aanschafprijs er voor een groot deel al uit.
    Voordelen:
    – TomTom Traffic zit bij de prijs inbegrepen
    – Flitsers eveneens bij de prijs inbegrepen
    – Alle kaarten en kaartupdates bij de prijs inbegrepen
    Je kunt zelf kiezen welke kaarten je wilt downloaden.
    Wil je alleen Nederland of Benelux, wil je daar vervolgens Duitsland bij of ook nog de VS, wil je West-Europa, kan allemaal.
    Ik zie er het voordeel wel van in, vermoed dat ze dit voor iOS ook zullen gaan uitrollen.
    Persoonlijk zou ik terughoudend zijn om nu al bv. TomTom Traffic voor een langere periode af te sluiten, aangezien het straks allemaal bij de prijs in zit. (Er is wel een mogelijkheid voor cashback zag ik).

    Oei heb net voor een extra jaar verlengd, hoewel hij nog ruim 10mnd. had dus nu tot maart 2017, kan ik dit ergens annuleren , klinkt erg logisch allemaal wat je schrijft.

    anders zit ik straks met een app die niet geupdate wordt tot maart 2017 alleen omdat ik de traffic er anders niet uitkrijgt

  35. Origineel geplaatst door Matthijs

    Origineel geplaatst door jan jansen
    Ik vrees met je, betekend dat dat als je tomtom west europa ooit voor 69,99 euro gekocht hebt deze na een jaar dan niks meer waard is omdat je over moet op een abonnementsversie ? Dit hebben ze namelijk bij Android gedaan!!

    Bij Android wordt de ‘oude’ TomTom versie tot 1 oktober 2015 ondersteund dmv updates etc.
    Je kunt als Android gebruiker (mijn vrouw, in dit geval) nu al overstappen op de Go versie. Normaal gesproken kost een abonnement hierop € 19,99 per jaar of € 44,99 per 3 jaar. Als je voorheen hebt betaald voor de TomTom app, bieden ze nu tijdelijk zo’n 3 jaar abonnement aan voor 50 cent totaal. Je hebt dan je oorspronkelijke aanschafprijs er voor een groot deel al uit.
    Voordelen:
    – TomTom Traffic zit bij de prijs inbegrepen
    – Flitsers eveneens bij de prijs inbegrepen
    – Alle kaarten en kaartupdates bij de prijs inbegrepen
    Je kunt zelf kiezen welke kaarten je wilt downloaden.
    Wil je alleen Nederland of Benelux, wil je daar vervolgens Duitsland bij of ook nog de VS, wil je West-Europa, kan allemaal.
    Ik zie er het voordeel wel van in, vermoed dat ze dit voor iOS ook zullen gaan uitrollen.
    Persoonlijk zou ik terughoudend zijn om nu al bv. TomTom Traffic voor een langere periode af te sluiten, aangezien het straks allemaal bij de prijs in zit. (Er is wel een mogelijkheid voor cashback zag ik).

    heb al te snel besloten en nu wat spijt na bovenstaande gelezen te hebben is er een refund mogelijk van deze in-app purchase? hoe ?

  36. @Pat: Inderdaad dan mag je weer t volle pond betalen 🙈

  37. @Pat: ik heb ze allebei. Maar ik vind m’n Go langzaam. Ook heb je voor de file-service best wat data nodig heb ik gemerkt. Ligt er natuurlijk ook aan hoevaak je m gebruikt

  38. Ik gebruik al 2 jaar sygic met veel plezier. Je hoeft enkel de kaarten van landen erop te zetten die je nodig hebt. Scheelt een heleboel schijfruimte, en de app werkt gewoon super. Elk jaar ga ik op vakantie met de auto dwars door europa, en tot nu toe heeft die me nooit in de steek gelaten.

  39. @memati:Word je bij Sygic automatisch omgeleid bij files dan?

  40. Origineel geplaatst door Dego:
    Bij Android wordt de ‘oude’ TomTom versie tot 1 oktober 2015 ondersteund dmv updates etc.

    Je kunt als Android gebruiker (mijn vrouw, in dit geval) nu al overstappen op de Go versie. Normaal gesproken kost een abonnement hierop € 19,99 per jaar of € 44,99 per 3 jaar. Als je voorheen hebt betaald voor de TomTom app, bieden ze nu tijdelijk zo’n 3 jaar abonnement aan voor 50 cent totaal. Je hebt dan je oorspronkelijke aanschafprijs er voor een groot deel al uit.
    Voordelen:

    – TomTom Traffic zit bij de prijs inbegrepen

    – Flitsers eveneens bij de prijs inbegrepen

    – Alle kaarten en kaartupdates bij de prijs inbegrepen
    Je kunt zelf kiezen welke kaarten je wilt downloaden.

    Wil je alleen Nederland of Benelux, wil je daar vervolgens Duitsland bij of ook nog de VS, wil je West-Europa, kan allemaal.
    Ik zie er het voordeel wel van in, vermoed dat ze dit voor iOS ook zullen gaan uitrollen.
    Persoonlijk zou ik terughoudend zijn om nu al bv. TomTom Traffic voor een langere periode af te sluiten, aangezien het straks allemaal bij de prijs in zit. (Er is wel een mogelijkheid voor cashback zag ik).

    Oei heb net voor een extra jaar verlengd, hoewel hij nog ruim 10mnd. had dus nu tot maart 2017, kan ik dit ergens annuleren , klinkt erg logisch allemaal wat je schrijft.

    anders zit ik straks met een app die niet geupdate wordt tot maart 2017 alleen omdat ik de traffic er anders niet uitkrijgt

    Hoe een abonnement op bv TomTom Traffic geannuleerd kan worden weet ik helaas niet.

    Maar ik denk dat je je weinig zorgen hoeft te maken over een app die niet meer ge-update wordt, indien ze het hetzelfde gaan aanpakken als bij Android:
    Bij Android gaat het om een geheel nieuwe TomTom app die in de Play Store gezet is. In deze nieuwe TomTom app, kun je middels het inloggen met je bestaande TomTom account regelen dat je de komende 3 jaar voor € 0,50 van hun diensten gebruik kunt maken.
    (De oude TomTom app kun je in theorie dus nog blijven gebruiken, ondanks dat hij niet meer wordt ge-update.)

  41. Origineel geplaatst door emeel

    Origineel geplaatst door Ale
    Ik snap niet er zijn apps nu zoals WAZE dat je kan downloaden die is al goed! En TomTom daar moet je al elke maand voor betalen. Terwijl WAZE gewoon gratis is!

    Gratis is niet altijd beter…

    In dit geval wel. TomTom heeft bijvoorbeeld een rotonde hier in de buurt nog stééds niet op hun kaart staan, terwijl hij al minimaal 2 jaar geleden is aangelegd. Bij Waze stond het er vrijwel direct in. Ook de traffic info en de verwachte aankomsttijd is (veel) betrouwbaarder waar ik woon.

    Misschien komt dat doordat Waze crowd-sourced is en TomTom niet echt? (alleen traffic info) Heb zelf ook al meerdere wijzigingen doorgegeven bij Waze. Staat er binnen 2 dagen in. Bij TomTom aantal keer geprobeerd, maar er verandert dan niets..

    Ik gebruik nu sinds een aantal maanden altijd Waze terwijl ik nog een aantal jaarabbo’s heb lopen bij TomTom. Ik heb absoluut geen reden om TomTom te starten. Alleen als ik naar het buitenland ga en geen zin heb het kaartmateriaal eerst te downloaden (gaat nogal lastig) met Waze.

  42. Arnold: exact. Waze is the best. Voor offline gebruik ik Nokia here. Geweldig. Bijv in Indonesië. Van de zomer weer. En ook die app is gratis.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.