Reacties voor: TomTom geeft oude apps een kaartupdate

TomTom heeft een update uitgebracht voor de oude apps, met nieuw kaartmateriaal en bugfixes. Daarmee komt TomTom terug op de belofte om de oude apps te blijven onderhouden.
Lees het complete artikel → TomTom geeft oude apps een kaartupdate
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. De links naar de oude Tomtom apps zijn nog steeds actief. Hier staan ze op een rijtje.

  2. Gebruik de TomTom Go Europa tot onderin Kroatië en bevalt erg goed, voorheen onder iOS 9.xx liep de accu sneller leeg dan dat je die kon bijladen, maar onder beta 2 van iOS10 is dit geen probleem meer. Ik ben zeer tevreden!

  3. Advies aan iedereen die hem als app heeft, sync hem weg naar je server, pc, of laptop. Nu staat ie nog in de iCloud straks is hij ineens weg en komt niet meer terug. Ik heb dit nu inmiddels meerdere keren meegemaakt. RadioOn, IceAge, en nog een paar anderen. Reclameren bij Apple heeft geen nut, geen reactie. Ook van de ontwikkelaars komt er geen reactie terwijl je wel geld betaald hebt.

    Kortom, backup niet alleen in de iCloud maar ook fysiek thuis. Zo ie zo handig als je een versie terug wilt gaan. Let wel op, sommige apps overschrijven of verwijderen bij update de oude. Wegschrijven naar een nas geeft je de mogelijkheid om ze uit de prullenmand van je nas terug te zetten in een eigen map.

  4. @Marc: Inderdaad. De oude apps zijn niet verdwenen uit de Appstore; ze zijn alleen verborgen. Ik vermoed dan ook, dat ze nog steeds aangeschaft kunnen worden (via de links die Marc aanhaalde). Ik hoop dat TomTom de oude apps nog lang blijft ondersteunen met app- en kaartupdates, want mijn voorkeur gaat uit naar de oude app. Duidelijkere interface, duidelijkere gesproken teksten (hele zinnen ingesproken in plaats van los van elkaar ingesproken woorden, die dan weer aan elkaar geplakt zijn zoals bij de nieuwe app).

  5. Origineel geplaatst door Marc
    De links naar de oude Tomtom apps zijn nog steeds actief. Hier staan ze op een rijtje.

    Zal niet lang meer duren, via apps van de ontwikkelaar zie je ze al niet meer, alleen nog via jou linkjes.

  6. Ik ben blij met de nieuwe app. Werkt voor mij intuïtieve en gemakkelijker door de grotere iconen en toetsen. Heeft me tot nu toe overal perfect naar toe geloodst

  7. Nieuwe App is minder betrouwbaar. Na 2500 km door Duitsland valt mij op dat de nieuwe App regelmatig naast we weg zit, dwz de pijl bevind zich dan naast de weg in een weiland of iets.
    De oude App werkt gelukkig nog probleemloos. Ik stap nog niet over en gebruik beide naast elkaar, puur en alleen omdat de Go zich nog niet heeft bewezen als volwaardige vervanger. Bepaalde functionaliteit is nog niet inde Go App aanwezig.

  8. Origineel geplaatst door Marc
    De links naar de oude Tomtom apps zijn nog steeds actief. Hier staan ze op een rijtje.

    Origineel geplaatst door Henk
    Zal niet lang meer duren, via apps van de ontwikkelaar zie je ze al niet meer, alleen nog via jou linkjes.

    Zolang TomTom de oude apps blijft ondersteunen met periodieke updates, blijven de links actief. Om updates beschikbaar te kunnen stellen, dient de betreffende app namelijk aanwezig te zijn in de Appstore. Zoals reeds gezegd zijn de oude apps niet verdwenen, maar slechts verborgen. Dit omdat de makers niet willen dat nieuwe klanten de oude app nog aanschaffen, maar enkel de nieuwe app (met nieuw verdienmodel) gebruiken. De oude apps komen dus ook niet tevoorschijn in de lijst met zoekresultaten als in de Appstore gezicht wordt op bijvoorbeeld ‘TomTom’ of ‘navigatie’.

  9. Wie de oude apps eerder heeft aangeschaft vindt ze gewoon terug in de downloadhistorie van iTunes, nou niet altijd dus, betaalde verdwijnen soms. Backup op je eigen drive! Het is mij al diverse keren gebeurt dat een betaalde app vervangen wordt en je opnieuw kan betalen.

  10. Ik gebruik regelmatig de nieuwe TomTom Go onder het mom van als je het maar vaak genoeg gebruikt dat je er dan wel aan went, maar ik switch toch telkens weer naar de oude app omdat ik gewoon functionaliteit mis, zoals:
    – Het menu openen door op het hele scherm te tikken, ipv een icoontje linksonder
    – Een flitser melden direct vanuit de navigatie, zonder dat je een menu in moet en naar beneden moet scrollen.
    – Meer routetypes (aangepaste snelheid, kronkelweggetjes) plus de mogelijkheid die keuze tijdens de invoer al te kunnen maken
    – Duidelijker en instant weergave van info als aankomsttijd, kms, km/uur, volgende handeling, zonder irritant geschakel tussen info. “Oh wacht hij geeft nu minuten aan geloof ik”. Zet het dan gewoon naast elkaar, hou die info op een vaste plek en minder verspreid over het scherm
    – De naam van de volgende weg/afslag wordt bovenin continue aangegeven ipv pas als je moet afslaan of de afslag moet pakken
    – Over het algemeen meer contrast in de gebruikte tekst-kleuren tijdens de navigatie. Zeker in situaties waar de zon schijnt is de leesbaarheid gewoon stukken beter.
    – Keuze in kaartkleuren, ipv alleen dag of nacht
    – Betere en meer stemmen (waar is Claire?)
    – Betere weergave van afzonderlijke wegen. Bijvoorbeeld op knooppunten heb je in de nieuwe app een groot zwart nietszeggend vlak waar je ‘ergens’ in het midden van rijdt. In de oude app zijn de wegen lichter van kleur met duidelijke donkere randen. Dit maakt het veel makkelijker om te onderscheiden.

  11. @Isegrimm: Op alle punten mee eens!

  12. Probleem met tomtom is dat hij altijd achterloopt, kruispunt ben je al voorbij of op als hij rechtsaf zegt. Met sygic heb ik dat probleem niet.

  13. @Isegrimm: Helemaal eens op alle punten. Ook:
    Het vooraf route plannen kan wel in Go maar zit raar in de gui en het zoomen op de kaart bij kruisingen is zo onduidelijk dat ik al een paar keer een afslag heb gemist. Ik probeer er aan te wennen maar alleen dat al zegt eigenlijk genoeg. Bij de oude app heb ik nooit de behoefte gehad om eraan te wennen…

  14. @Isegrimm: met alles eens, vooral de kronkelroute opties mis ik op de motor. Maar de manier van flitsers en komende tankstations aangeven vind ik in Go zo veel beter dat ik ondertussen toch overgestapt ben.

  15. Ik ben ze ook kwijt. M’n Mac crashte vorige week (had helaas geen back-up) en kan ze nu niet meer downloaden. Niet op m’n Mac en iPhone.

  16. Ik heb zowel de oude als de nieuwe app op mijn telefoon. Het duurde wel even voor ik gewend was, maar ik vind de nieuwe app inmiddels fijner. Vooral de manier hoe files, flitscamera’s en andere POI’s in beeld worden weergegeven vind ik beter dan in de oude app.

    Wel trekt hij sneller de accu leeg dan de oude app. Nu nog een knop ‘rij naar het werk’ en snel een flitser kunne melden. Ook de rijbaanscheding bug mag snel worden opgelost.

  17. @Ronald – HD: Die knop ‘rijd naar werk’ zit er al in sinds de laatste update. Werkt prima.

  18. TomTom Go is helaas vaak letterlijk de weg kwijt. Soms onlogische routes. Niet erg betrouwbaar.

  19. Tomtom go is niet gebruiksvriendelijk op de motor , ik mis ook de kronkelroutes .

  20. Blij dat ik destijds voor Navigon heb gekozen! Op alle punten beter! Ook qua kaart-updates! 1 keer betalen en je hebt 2 jaar updates.

  21. @Maurice Hollink: Op je iPhone (etc) zelf staan ze in de app-store wel nog in je aankopen, en kun je direct OTA installeren. Ogenschijnlijk de oude versie, maar àls het die al is daarna te updaten.

    Vervolgens allicht in iTunes weer op je Mac te backuppen en/of via ‘aankopen overzetten’ herstellen…
    _

    Zelf blijf ik de oude app ook véél prettiger vinden, en zo lang mogelijk gebruiken.

    Alleen al de instellingen in de nieuwe zijn een bron van ergernis: bv 1001 verschillende soorten flitsmeldingen die standaard aanstaan, en maar één instelling voor een melding bij te hard rijden zelf die standaard uitstaat. ‘t Is dus wel duidelijk welke doelgroep tomtom op het oog heeft met de nieuwe app: de jakkeraars 😠
    En dan die chagrijnige stem voor NL 😖 Je zou haast spontaan rechtop gaan staan en salueren 😉

    Voor de iPad is de app ook amper geschikt, door het uitvergrote iPhone scherm heb je effectief op een gewone iPad de nuttige scherminhoud ter grootte van een mini, en op een mini ter grootte van een plus, met een héle dikke onbenutte zwarte rand 😢

    En dan zijn er nog steeds tal van mogelijkheden die ontbreken, en die GUI die idd niet went. Er moet echt nog héél wat gebeuren wil ik overstappen naar de nieuwe app.
    Maar wél goed dat de oude echt (tot nu toe) nog ondersteund wordt…

  22. Ik mis inderdaad een hoop functies, zoals reis via, muziek ten opzichte van de stem zachter zetten ipv stem zachter tov de muziek (waarom zou je de stem minder goed willen horen?), geavanceerde planning. Maar de rijbaan aanduiding vind ik vele malen duidelijker. Wat mij erg goed bevalt, zeker nu ik in Amerika op vakantie ben waar ze soms 6-8 rijbanen hebben, is dat bovenin beeld alle rijstroken staan die je kan aanhouden. Zelfs als er geen instructies worden gegeven staan er bijvoorbeeld 3 blauwe pijlen met rechts daarnaast 1 grijze pijl en 1 grijze afslaande pijl. Hierdoor weet je dat de 3 meest linke rijstroken goed zijn om aan te houden, maar dat behalve de afslaande pijl, ook de rijstrook daarnaast niet slim is om aan te houden omdat deze op korte termijn ook afslaat. Ook in Nederland als er geen instructie wordt gegeven kan je toch even checken of je inderdaad op de goede rijstrook zit, en niet per ongeluk op een rijstrook rijdt die veranderd in een uitvoegstrook. Dus de rijbaan aanduiding vind ik echt top. De plaatjes bij het uitvoegen zijn gelukkig ook nog aanwezig (mag ook wel voor de prijs haha)

  23. @Jorrit van Wamel: Als kleurenblinde ben ik erg teleurgesteld in de rijlaanaanduiding. Voor mij zijn de kleuren van de verschillende pijlen haast niet te onderscheiden. Andere kleurschema’s zouden een uitkomst bieden. Maar dan nog ga ik nog niet over. De verkeersborden aanduiding in de oude app is vele malen beter, en daarnaast de hierboven genoemde andere voordelen zoals de kronkelwegen voor op de motor. Wat ik ook een gemis vind bij de nieuwe app is de afwezigheid van de koppeling met foursquare en facebook waardoor je veel plaatsen kunt vinden die niet via de standaard POI’s of ‘TomTom Places’ kunt vinden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.