FLIO app voor iPhone wijst je de weg op vliegvelden

Airport by FLIO wijst de weg op luchthavens wereldwijd

Met Airport by FLIO krijg je allerlei nuttige informatie over luchthavens te zien, zoals plekken waar je kunt douchen, yoga-ruimtes en speelplaatsen. Ook krijg je deals in beeld.

FLIO app voor iPhone wijst je de weg op vliegvelden

Niet alle luchthavens zijn zo overzichtelijk als Schiphol. Soms moet je behoorlijk zoeken om de weg te vinden. Je weet niet waar de huurauto’s te vinden zijn en het is onduidelijk hoe je van de ene naar de nadere terminal komt. Zoek je heel specifieke diensten (“waar kan ik douchen?” of “waar kan ik mijn iPhone opladen?”) dan kan het soms een speurtocht zijn. De Airport by FLIO-app probeert de weg te wijzen op luchthavens wereldwijd. In de app vind je ook nog leuke deals, zoals korting op pizza of koffie. Handig voor het komende vakantieseizoen.

FLIO: handig op vliegvelden

FLIO geeft je bijvoorbeeld korting op Starbucks-koffie als je op Heathrow Airport bent. Maar de belangrijkste functie van de app is om zoveel mogelijk informatie op één plek samen te brengen. Je hebt natuurlijk al de officiële Schiphol-app, die behoorlijk wat informatie bevat over Schiphol, maar zodra je wegvliegt komt FLIO van pas. Daarin vind je gegevens over 850 luchthavens wereldwijd.

FLIO-app in AtlantaVoor de meeste luchthavens vind je informatie over het vervoer tussen meerdere terminals, informatie over winkels en restaurants (soms met aanbevelingen) en tips om snel van de luchthaven naar de stad te komen (bijvoorbeeld met de metro of bus). Wil je de taxi’s mijden, dan kun je in de app ook informatie vinden over de tijdstippen dat het openbaar vervoer rijdt, hoeveel het ongeveer kost en waar de bus- of metrohalte is. Eventueel kun je informatie opzoeken over taxi’s en diensten om ritten te delen.

Moet je langere tijd op het vliegveld zijn, dan heb je misschien behoefte aan een apotheek, pinautomaat, oplaadpunt voor telefoons of een lekkere warme douche. Ook dat vind je in FLIO, plus de aanduidingen van yoga- en gebedsruimtes. Zoek je bezigheden voor de kinderen, dan kun je in de app zoeken naar een speelruimte. Je kunt zelfs informatie vinden over tentoonstellingen op de luchthaven, zodat je ook nog iets educatief kunt doen.

Je kunt in FLIO een account aanmaken en aangeven dat je een pushnotificatie wilt ontvangen zodra je op de luchthaven bent. Dit geeft je de mogelijkheid om meteen in te loggen op de gratis Wi-Fi op de luchthaven, voorzover dat beschikbaar is. Je krijg dan ook meteen deals en andere informatie te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2016, 10:15
Categorie Apps
Onderwerp vliegveld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.