Reacties voor: [IFA 2016] TomTom kondigt fitnesstracker aan die vet- en spiermassa meet

TomTom heeft drie nieuwe fitnessproducten aangekondigd, waaronder de TomTom Touch die vetpercentage en spiermassa kan meten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Ik heb een tomtom runner 2 gehad, maar vanwege beperkte software/app binnen 2 dagen weer teruggebracht. Hopelijk gaan ze dit ook flink verbeteren met deze nieuwe serie.

    Ik heb nu een FitBit Surge, bevalt supergoed!

  2. Zoals in het artikel al wordt vermeld zullen de waardes vrij onnauwkeurig zijn (tenzij er een briljante nieuwe techniek gebruikt wordt, wat onwaarschijnlijk is).
    Ik snap daarom ook de hype niet om al dit soort gegevens te willen bijhouden. Bijna alle waardes zijn onnauwkeurig. Wat zeggen die getalletjes dan? Je kunt nauwelijks conclusies trekken over je gezondheid. En wat doe je er uiteindelijk mee? Ga je iedere maand naar grafiekjes zitten staren en a.d.h. daarvan een trainingsschema opstellen? Of als je vandaag 100 minder stappen hebt gelopen, compenseer je die dan de volgende dag? Met welk doel? Hoeveel stappen zijn gezond? Wat is gezond?

    Voor mensen (bijna) nooit sporten en daar mee beginnen kan het wellicht een leuke motivatie zijn, maar de doorgewinterde sporter heeft, naar mijn idee, nauwelijks iets aan dit soort fitnessbandjes. De data wordt veel te veel beïnvloed door factoren als hoeveel/wat je gegeten en gedronken hebt, de temperatuur, luchtvochtigheid, net gesport of in rust, etc.

    Klinkt leuk, een spiermassa/vetmassa meter, maar je kunt net zo goed (wellicht zelfs beter) iedere dag je buikomvang meten.

  3. Iedere dag je buikomvang meten..?
    Waar is dat dan goed voor?
    Ga je dan na een half jaar zelf een statistiekje maken over je buikomvang om er velvolgens naar te gaan zitten staren??

  4. @Prana: Wanneer je altijd verkeerd meet krijg je ook een goed beeld! dat is de clou van BigData anyway! En ja het werkt motiverend net zoals de  watch, eerst was er beweging en nu de ademhaling .. Natuurlijk kan je beter eens per jaar je hart laten nakijken en mss een inspanningstest doen maar dit is duidelijk stap 1 op weg naar een gezonder/actiever leven! Just my 2 pennies

  5. Ik had eerst een goedkope I-health, maar vermits geen hartslagmeting aan pols, overgeschakeld op Tomtom Touch. Helaas, helemaal niet tevreden over.
    Elke keer is met mijn arm beweeg, registreert hij dit als een stap. Vetpercentage is totaal verkeerd. Ook aantal km dat ik bijvoorbeeld gelopen heb, klopt totaal niet.
    Voor mij persoonlijk, een echte tegenvaller.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.