Today at Apple uitleg

Apple geeft in iOS 12.2 suggesties voor Today at Apple-sessies

Siri gaat in iOS 12.2 aanbevelingen doen om Today at Apple-sessies te bezoeken. Daarbij wordt gekeken naar je gebruik van apps. Geen interesse in een educatief bezoekje aan de Apple Store? Dan kun je het ook uitschakelen.

Today at Apple: suggesties in iOS 12.2

Sommige mensen zullen het misschien als reclame zien, anderen als een leuke hint om eens een sessie in de Apple Store te bezoeken. Hoe dan ook: als je bepaalde apps of websites op je iPhone gebruikt kun je aanbevelingen krijgen voor bepaalde events. De installing is te vinden in Instellingen > Siri en Zoeken. Daar bevindt zich nu een nieuwe schakelaar waarmee je kunt aangeven dat Siri suggesties op basis van interesses mag geven. In kleine letters eronder is te lezen dat het gaat om Today at Apple-sessies.


Gebruik je graag GarageBand, dan krijg je de aanbeveling om een muzieklab te gaan doen. Open je vaak een schetsapp op je iPad, dan kan Apple voorstellen om een van de tekenworkshops, architectuur- of schetswandelingen te gaan doen. Daarbij wordt meestal gebruik gemaakt van Procreate. Apple heeft momenteel bijvoorbeeld een sessie waarbij je leert om boomhutten te tekenen, in samenwerking met Apple’s designbureau Foster + Partners. Er zijn ook labs en wandelingen rondom gezondheid en fitness, die je te zien kunt krijgen als je apps zoals Fitbit en Strava gebruikt.

Today at Apple

Momenteel kijkt Apple bij de aanbevelingen voor Today at Apple-sessies welke producten je hebt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van fysieke beacons. Stap je een Apple Store binnen, dan krijg je suggesties voor Today at Apple-sessies, maar ook herinneringen als je over een paar minuten een afspraak bij de Genius Bar hebt. In iOS 12.2 kun je suggesties voor sessies ook op afstand krijgen, als je thuis zit. Daarnaast biedt de Apple Store-app sinds december ondersteuning voor Siri Shortcuts.

Siri-suggestie voor Today at Apple.

Apple vernieuwde in januari het programma van Today at Apple en voegde ruim 50 nieuwe sessies toe, die vooral zijn gericht op creatieve toepassingen. Er zijn wandelingen, labs en sessies waarin je bepaalde vaardigheden kunt aanleren. De sessies zijn gratis en vooral bedoeld om je meer uit je Apple-producten te laten halen. De medewerkers oefenen geen druk uit om je meer spullen te laten kopen. Zelf gingen we langs bij Apple Den Haag om een aantal workshops te volgen.

Today at Apple uitleg

iOS 12.2 beta verscheen dinsdagavond voor ontwikkelaars. Het bevat een fix voor FaceTime-groepen, waardoor mensen konden meeluisteren voordat er verbinding was gelegd. Dezelfde fix werd eerder al beschikbaar gesteld aan gewone gebruikers in de vorm van iOS 12.1.4. iOS 12.2 komt in de loop van dit voorjaar beschikbaar voor iedereen. Alles over de nieuwe iOS 12.2 functies lees je in onderstaande artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.