Apple's iOS Developer Academy in Napels

Apple wil Italiaanse iOS-academie uitbreiden naar meer universiteiten

Apple is van plan met nog meer universiteiten iOS developercursussen aan te bieden, voornamelijk in Zuid-Italië. Er is veel belangstelling voor de programmeercursussen.

Apple opende afgelopen week de eerste iOS Developer Academy in Napels, in een wat aftandse buitenwijk. De gebouwen waar Apple zich in gaat vestigen zijn echter gloednieuw. En er zijn inmiddels plannen om met vijf universiteiten samen te werken om het iOS Foundation Program breder beschikbaar te kunnen stellen. Dat vertelde Apple-topvrouw Lisa Jackson in een speech.


Apple's iOS Developer Academy in Napels

Samenwerking met meer universiteiten

Niet Tim Cook maar Lisa Jackson was naar Napels gevlogen om officieel het lintje door te knippen van Apple’s iOS Developer Academy. Zij is vice-president voor Environment, Policy and Social Initiatives en dit project zou je onder het laatstgenoemde kunnen scharen. In een relatief arme regio gaat Apple cursussen voor iOS-ontwikkelaars opzetten. Jackson vertelde in haar speech dat Apple met tenminste vijf universiteiten in de regio Campania wil samenwerken zodat nog veel meer studenten het iOS Foundation Program kunnen volgen.

Het gaat om 3 tot 4 weken durende cursussen waarin studenten leren om apps te ontwikkelen. In het eerste jaar zullen 800 studenten deze korte cursus kunnen volgen en in 2017 zullen dat er nog veel meer zijn. Daarnaast is er de 9 maanden durende cursus die de studenten in Napels gaan volgen. Ze leren daarmee een basis voor het programmeren van apps voor iOS. Nu gaan 100 studenten van start en voor het einde van het jaar nog eens 100 studenten. Volgend jaar kunnen er 400 studenten deelnemen.

Bekijk ook

In deze buitenwijk van Napels opent Apple op 6 oktober de Europese iOS-academie

Apple opent op 6 oktober 2016 een Europese iOS-academie in een arme buitenwijk van Napels. Er zitten positieve kanten aan, maar op de achtergrond speelt ook behoorlijk wat politiek.

Jackson vertelde voor het aanwezige publiek dat de academie grote kansen biedt voor de regio. Duizenden belangstellenden hadden zich aangemeld voor de eerste lichting en juist daarom wil Apple verder gaan uitbreiden met de kortere cursussen. Helaas dus niet op een universiteit bij jou in de buurt, maar in een regio die het hard nodig heeft. Wil je toch een iOS-programmeercursus volgen, dan kun je beter even naar de Stanford-cursussen in iTunes kijken, want die worden elk jaar weer bijgewerkt met de nieuwste inzichten.

Bekijk ook

Leer programmeren met Swift in Stanford's nieuwste gratis cursus

Stanford heeft de nieuwste Swift programmeercursus online gezet, die je gratis kunt volgen via iTunes U. Fris je kennis nog snel op, voor WWDC!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.