Tile Sport aan een camera

Nieuwe Tile Sport en Style: nieuw uiterlijk, twee keer zo luid

Met de Tile Style en Tile Sport hang je een waterbestendige Bluetooth-tracker aan je spullen, zodat je ze makkelijker kunt terugvinden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tile heeft een nieuwe serie Bluetooth-trackers gemaakt voor sportieve en stijlbewuste types. Met de Tile Sport en Tile Style kun je je spullen terugvinden via een iPhone-app. Het werkt op een soortgelijke manier als ‘Zoek mijn iPhone’ maar het handige is dat de community van Tile-gebruikers ook een handje meehelpt bij het terugvinden van je spullen.

Tile Sport aan een camera

Tile Sport en Tile Style

Er zijn de afgelopen jaren heel wat simpele Bluetooth-trackers verschenen, die je bijvoorbeeld aan je sleutelbos kunt hangen. Meestal waren ze van matige kwaliteit en ze riepen bij iCulture-lezers routinematig de reactie op “dat je al jarenlang van die sleutelhangers hebt waar je naar kunt fluiten”. De meeste trackers zijn stilletjes weer verdwenen.

Tile pakte het anders aan en bestaat nu nog steeds. Via de app kun je op de kaart zien waar je spullen zijn, je kunt een geluidje afspelen en er is een extra platte tracker (Tile Slim) die je onopvallend in je portemonnee kunt stoppen. Bijzonder is ook dat andere Tile-gebruikers die in de buurt van jouw zoekgeraakte sleutelbos komen, ongemerkt een signaal doorsturen naar de servers van Tile, zodat jij weet waar je moet zoeken. En ja: je kunt er natuurlijk ook een geluidje mee afspelen, voor het geval je sleutelbos ergens onder een berg kleding ligt.

Daar komt nu de nieuwe Tile Pro-serie bij. Er zijn twee modellen: de Tile Sport in donkergrijs en de Tile Style in champagnegoud. De sportieve tracker valt bij ons het meest in de smaak, terwijl het Style-model gemaakt lijkt om aan een champagnekleurige Michael Kors-tas te hangen. De nieuwe trackers zijn twee keer zo luid als voorheen.

Tile Style aan een tas

Beide zijn stof- en waterbestendig (IP68) en hebben een bereik van 60 meter. Je kunt ze 30 minuten lang onderdompelen in water van maximaal 1,5 meter diepte. De functies zijn hetzelfde als je gewend bent, alleen het uiterlijk is net iets speelser. Grootste nadeel is dat ze nog steeds erg prijzig zijn en geen verwisselbare batterij hebben. Ze kosten $35 per stuk of $60 per twee stuks. De batterij gaat 1 jaar mee; er is geen mogelijkheid om opnieuw op te laden of de batterij te verwisselen.

Tile Sport aan een tas

Via de vernieuwde app kun je nu het geluidsvolume van je Bluetooth-tracker aanpassen en een van de acht melodietjes kiezen. Ook laat de app nu zien hoe dicht je bij een zoekgeraakt item staat, zodat je beter weet waar je moet gaan graven.

Meer informatie: website Tile.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2018, 14:38
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, tracker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.