Tijdschriften lezen op de iPad via Tijdschrift 2.0.

Met de nieuwe app van Tijdschrift.nl lees je je favoriete bladen op iPhone of iPad

De nieuwe app Tijdschrift 2.0 laat je eenvoudiger tijdschriften lezen op je iPhone en iPad. Tijdschrift 2.0 vervangt de oude app van Tijdschrift.nl en biedt een aantal nieuwe functies en gratis artikelen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tijdschriften lezen op de iPad via Tijdschrift 2.0.
Ga je op vakantie en wil je graag tijdschriften lezen op iPhone en iPad, dan is het veel praktischer om een digitale stapel tijdschriften met je mee te nemen. Tijdschrift.nl is een dienst waar je niet alleen voor een vast bedrag per maand, maar ook per los nummer tijdschriften kunt lezen. De app van Tijdschrift.nl was behoorlijk verouderd en daarom is er een compleet nieuwe app uitgebracht, genaamd Tijdschrift 2.0.

Tijdschrift 2.0: tijdschriften lezen op iPhone en iPad
Tijdschrift 2.0 is dus een compleet nieuwe app en niet een update van de bestaande versie. Het gaat dus officieel om versie 1.0 van Tijdschrift 2.0 (dus zonder.nl) waardoor de naamgeving wat verwarrend is. In onze test werkte de oude app sinds vandaag niet meer goed, waardoor je wel gedwongen wordt om over te stappen naar Tijdschrift 2.0.

Tijdschrift 2.0 met Ontdekken-pagina.

Aankopen verdwenen
Sommige aankopen die we in de oude app hadden gedaan vonden we echter niet meer terug. Was jouw (papieren) tijdschrift voorheen ook als digitale editie in de app te vinden, dan zul je dus even moeten controleren of dat nog steeds het geval is en/of contact moeten opnemen met de klantenservice van het betreffende tijdschrift.

Verschillen tussen oude en nieuwe app
Op het eerste gezicht lijkt Tijdschrift 2.0 veel op de oude versie, maar er zijn wel degelijk verschillen. De menubalk onderaan bestaat nu uit vier onderdelen: Winkelen, Ontdekken, Lezen en Meer. Bij Winkelen vind je een overzicht van alle nieuwe en populaire tijdschriften. Het onderdeel Ontdekken is nieuw. Hier kun je elke week nieuwe gratis artikelen vinden, afkomstig van verschillende tijdschriften die in Tijdschrift 2.0 aangeboden worden. Zo lees je momenteel een kort artikel over de tranen van Nadal uit de Panorama of alles over SUV’s uit AutoWeek. In de oude Tijdschrift.nl-app kon je nog gratis versies van bladen lezen, al waren dit wel vaak edities van een paar jaar terug.

Tijdens het lezen kun je kiezen uit een pdf- of tekstmodus. De pdf-modus is een kopie van het tijdschrift, terwijl de tekstmodus soms makkelijker te lezen is. Bij de tekstmodus kun je bovendien de lettergrootte instellen en kies je uit een dag- of nachtstand. Je kunt net in de oude versie tijdschriften opslaan, zodat je ze dus ook makkelijk op vakantie mee kunt nemen, ook als je geen internetverbinding hebt.

Tijdschrift 2.0 in donkere stand.

Het aanbod van Tijdschrift.nl bestaat uit allerlei populaire bladen, zoals LINDA, AutoWeek en Donald Duck. Een overzicht van alle bladen staat op de website van Tijdschrift.nl. Ondanks dat het om een compleet nieuwe app gaat, kun je gewoon inloggen met je bestaande account. Ook kun je eventuele eerdere losse aankopen herstellen, zolang je maar ingelogd bent met het Apple ID-account waar je de aankomen mee gedaan hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2017, 14:00
Categorie Apps
Onderwerp tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.